طبق داده‌های مرکز آمار، متوسط مصرف سرانه محصولات پروتئینی خانوار از ۸۹ کیلو در سال ۹۵ به ۸۱ کیلوگرم در سال ۱۴۰۰ و حدود ۷۰ کیلوگرم در ۱۴۰۱ و تقریبا ۷۵ کیلوگرم در ۱۴۰۲ تغییر کرده.

به گفته فردین یزدانی پژوهشگر آکادمی سامان، به دلیل تحولات قیمتی، خانوارها سعی کردند گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کنند.

به گفته یزدانی، روند کشتار دام در سال‌های اخیر می‌تواند نماد کوچک شدن این بازار و کاهش مصرف خانوارها باشد چرا که میزان کل گوشت قرمز کشتار شده در سال ۱۴۰۰ به ۵۷۴ میلیون کیلو بوده، در سال ۱۴۰۱ به ۵۴۷ و در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به حدود ۴۰۰ میلیون کیلوگرم کاهش یافته. همین وضعیت کاهشی در مورد گوشت مرغ هم صدق می‌کند.

البته پژوهشگر آکادمی سامان تاکید می‌کند که بخشی از مصرف داخلی از طریق واردات هم تامین شده اما به طور کلی عملکرد بازار رو به افول بوده است.

یزدانی همچنین با اشاره به بررسی‌های آکادمی سامان درباره مصرف محصولات پروتئینی در گروه‌های مختلف درآمدی هم توضیح می‌دهد که شکاف طبقاتی در الگوی مصرف، از لحاظ حجم ریالی و هزینه خانوارها در گروه‌های درآمدی مختلف قابل مشاهده است تا جایی که مصرف گوشت قرمز در برخی خانوارها به تعداد انگشتان دست در ماه یا سال هم نمی‌رسد.