به گزارش اکوایران،‌ محمدجواد کرمی، رئیس کارگروه آرد و نان، اعلام کرد که با یکسان‌سازی قیمت آرد و نان و پرداخت یارانه مستقیم به خانوارها، مردم دیگر نگرانی از افزایش قیمت نخواهند داشت.

به عنوان مثال، اگر قیمت نان آزادپز سنگک ۱۷ هزار تومان باشد، تفاوت قیمت دولتی و واقعی تحت عنوان یارانه به مردم پرداخت می‌شود تا قیمت نان برای آن‌ها افزایش نیابد.

او اضافه کرد که درخواست آن‌ها این است که با یکسان‌سازی قیمت آرد و نان، تفاوت قیمت نان یارانه‌ای با آزادپز به حساب خانوارها واریز شود و فضای رقابتی در بخش گندم، آرد و نان ایجاد گردد تا کیفیت و قیمت بهبود یابد و این امر موجب رضایت دولت و نانواها شود.

کرمی همچنین بیان کرد که سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه به بخش آرد و نان اختصاص می‌یابد و پرداخت مابه‌التفاوت قیمت نان یارانه‌ای با آزادپز از این رقم تأمین می‌شود.

او افزود که با واریز یارانه به حساب خانوارها و واقعی شدن قیمت‌ها، مصرف نان بهینه‌تر خواهد شد و مصرف گندم کاهش می‌یابد. این اقدام همچنین باعث صرفه‌جویی ۲ تا ۲.۵ میلیون تن گندم در مصرف خبازی‌ها خواهد شد، چرا که واسطه‌ها حذف شده و گندم به صورت مستقیم توسط کارخانه‌ها خریداری می‌شود.

افزایش قیت نان در سال 1403

قیمت نان از سال ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳، قیمت نان در ایران ثابت مانده بود. اما در مرداد ۱۴۰۳، برای جبران افزایش هزینه‌های نانوایان، قیمت نان در بیش از ۱۰ استان کشور تا ۲۵ درصد افزایش یافت.

این رشد که در برخی موارد تا ۲۵ درصد در کارتخوان‌ها اعمال شده، در حالی رخ داده که نانوایان خواستار افزایش ۷۵ درصدی قیمت‌ها بودند.

دولت ژحدود ۸۰ درصد قیمت واقعی نان را از طریق یارانه پوشش می‌داد، اما با افزایش هزینه‌های جانبی و کسری بودجه ۲۸ تا ۴۲ هزار میلیارد تومانی برای یارانه نان در سال ۱۴۰۳،  مسیر جدیدی برای واقعی‌سازی تدریجی قیمت‌ها در پیش گرفت. سخنگوی دولت تأکید کرده که افزایش‌ها کنترل‌شده بوده و هدف، کاهش تفاوت قیمت در استان‌های مختلف و اصلاح نظام توزیع آرد است.