چرا در اردوگاه اوباما-بایدن شکاف افتاده است؟
اکوایران: جو بایدن و باراک اوباما خواهان یک نتیجه هستند؛ اما راههای مختلفی برای رسیدن به آن دارند که باعث شده پایگاهشان دچار اختلاف شود.

به گزارش اکوایران، کهنهکاران باراک اوباما کمپین انتخاب مجدد او در سال ۲۰۱۲ را مسترکلاس سازماندهی سیاسی میدانند که درسهایی کلیدی برای سال ۲۰۲۴ ارائه میدهد. برخی معتقدند که تیم جو بایدن که به پیروزی چهار سال پیش خود بر دونالد ترامپ افتخار میکند، به طرز خطرناکی این درس را نادیده گرفته است.
به نوشته هالی اوتِربِین برای نشریه پلتیکو، این انشقاقی بزرگ در خانواده دموکراتهاست که از جزمانگاری و غرور سرچشمه میگیرد، اما همچنین ناشی از اختلافات استراتژیک واقعی در مورد نحوه اداره کمپین انتخاباتی ریاستجمهوری است. در حالی که رقابت انتخاباتی مجدد بین ترامپ و بایدن، دموکراتها را در معرض خطر قرار داده است، اختلافات تیم بایدن و اوباما در گفتگوهای خصوصی فوری و حتی گاهی در فضای عمومی مطرح میشود.
بیتجربگی تیم بایدن
در گردهمایی فارغالتحصیلان بورسیه اوباما در شیکاگو که اواخر سال گذشته برگزار شد، شرکتکنندگان بیسروصدا این نگرانی را مطرح کردند که کمپین انتخاباتی بایدن بیش از حد ساده بود؛ او دستیاران و کارمندان کمپین خود را در ایالتهای اصلی میدان نبرد مشخص نکرده و هیچ یک از معاونان ارشد خود در کاخ سفید را به ستاد انتخاباتی ویلمینگتون اعزام نکرده است. برخی نگران بودند که کمپین ۲۰۲۰ بایدن که با همهگیری کرونا مصادف بود، عمدتاً از خانه او در ایالت دلاور مدیریت میشد؛ بنابراین، رئیسجمهور و تیمش با پیچیدگیهای عملی کارزار انتخاباتی آشنا نیستند.
یکی از مدیران کمپین ۲۰۱۲ بایدن در یکی از ایالتهای کلیدی گفت: «به نظرم مشکل بزرگ اینجاست که بایدن قبلاً هیچ تشکیلات انتخاباتی نداشته است. او در انتخابات مقدماتی دموکراتها نیز تیم خاصی نداشت. انتخابات سراسری نیز با همهگیری کرونا همزمان شد و کارکنان کمپین کار خاصی انجام ندادند». او افزود که اما این انتخابات فرق دارد.
بسیاری از متحدان و فعالان حامی بایدن نگرانیهای مسئولین کمپین اوباما را اغراقآمیز میدانند. در ماههایی که از دورهمی فارغالتحصیلان بورسیه اوباما میگذرد، کمپین بایدن با معرفی رهبر ستاد انتخاباتی او در میشیگان، ویسکانسین، نوادا و کارولینای شمالی، کارکنان انتخاباتی بیشتری را جذب کرد. آنها معتقدند که نتایج بهتر از حد انتظار دموکراتها در انتخابات میاندورهای ۲۰۲۲ شایستگی کمیته ملی دموکرات برای مدیریت کمپین را نشان داد.
کِوین مونز، سخنگوی ستاد انتخاباتی بایدن گفت: «ما از همه کسانی که نگران تهدید وجودی دونالد ترامپ و جمهوریخواهان جنبش «مَگا» (آمریکا را دوباره عالی کن) علیه آزادی و دموکراسی هستند، دعوت میکنیم تا توان خود را به سمت سازماندهی، کمک مالی و گفتگو با دوستان خود در مورد خطرات این انتخابات و تعهد بایدن برای مبارزه با این تهدیدات هدایت کنند».
تفاوتهای بین دو اردوگاه بر تنشی اساسی تأکید میکند که مدتهاست بین آنها وجود داشته است؛ تنشی که هسته اصلی هویت سیاسی بایدن و اوباماست.
اوباما با وجود تمام لفاظیهای بلندش، قلباً یک تکنوکرات است. تیم او پیچیدهترین ماشینآلات مبارزاتی دوران مدرن را گرد هم آورد و به تجزیهوتحلیل و عملیاتهای میدانی بیبدیل خود افتخار میکند. بسیاری بر این باورند که تصمیم اوباما برای انتقال مشاوران کلیدی کاخ سفید به کمپین انتخاباتی در اوایل سال ۲۰۱۱ نیز حیاتی بود که بایدن نیز باید آن را انجام دهد.
دیوید اَلِکسلورد، استراتژیک ارشد سابق اوباما که برای مشاوره در کمپین او، کاخ سفید را ترک کرد، گفت: «گنجینهای از تجربه در کاخ سفید وجود دارد. تمام آن در کاخ سفید جمع شده، اما شاید بخشی از آن بایستی به کمپین اختصاص یابد».
بایدن هرگز سازماندهنده خوبی نبوده است. در عوض، او اغلب بر غرایز و حس درونی خود تکیه میکند. او به جای همکاری با تشکیلات حزب، از درون حزب دموکرات کار کرده و به امکانات آن وابسته است.
اردوگاه بایدن به روابط رئیسجمهور با سیاستمداران نیز افتخار میکند که در دستیابی به پیروزیهای قانونی تاریخی به او کمک کرده است. متحدانش همچنین معتقدند که او بیشتر خاکی است، خصوصیتی که به او کمک میکند تا با رودررو با رأیدهندگان ارتباط برقرار کند. فرانکلین فوئر در کتاب «آخرین سیاستمدار: درون کاخ سفید جو بایدن و مبارزه برای آینده آمریکا» نوشت که بایدن به یکی از دوستانش گفته بود که اوباما «به خاطر گویش و لهجه باکلاس و تحصیلکردهاش» نمیتواند مثل مردم عادی توهین کرده و فحش دهد.
زمانی که رویکرد بایدن و تیمش در رقابت ۲۰۲۰ علیه ترامپ مؤثر واقع شد، آنها هیچ کمبودی برای اثبات خود احساس نکردند. مشاوران بایدن خاطرنشان میکنند در میان همهگیری کرونا و پویایی جدید رسانههای اجتماعی بود که آنها رئیسجمهوری مستقر را شکست دادند. همچنین ستاد آنها اولین کمپینی بودند که یک میلیارد دلار کمک جذب کرد و رکورد قبلی اوباما در کسب بیشترین رأی مردمی را شکست. دموکراتها نگرانند که این دستاوردها بیشتر مدیون عوامل خارجی (مانند کرونا، رقیب منفور و حزب دموکراتی بود که از پیروزی ناامید است) باشد تا نتیجه عملکرد کمپین بایدن.
یکی دیگر از دموکراتهای که در گردهمایی فارغالتحصیلان بورسیه اوباما حضور داشت، درباره تیم بایدن گفت: «حس میکنم کمپین بایدن تکلیفش با خودش نیست. هیچ زیرساختی در ایالتها وجود نداشت. ستاد تبلیغاتی تقویت شدهای وجود نداشت و در مقایسه با کمپین ۲۰۱۱ اوباما، نسبتاً بیحال است».
کمی قبل از تعطیلات، بایدن اوباما را برای ناهار به کاخ سفید دعوت کرد. در آن جلسه، رئیسجمهور سابق نیز نگرانیهای مشابهی را مطرح کرد. اوباما در گفتگوی خود که اولینبار توسط واشنگتنپست گزارش شد، خاطرنشان کرد که خودش مرزبندی مشخصی بین فعالیتهای ریاستجمهوری و تلاشهای انتخابی دارد و با فرستادن تعداد منتخبی از مشاوران ارشد کاخ سفید به مبارزات انتخاباتی، این شکاف را مدیریت کرد.
یکی از افرادی که با گفتگوی اوباما و بایدن آشنا بود، این جنبه انتقادیبودن گفتگو را کماهمیت جلوه داد: «چهارچوب سخنانش سال ۲۰۱۲ بود، بنابراین آنها در مورد آن صحبت کردند».
منابع نزدیک به تیم بایدن معتقدند یکی از مقامات ارشد کاخ سفید به زودی وارد کمپین انتخاباتی خواهد شد که مونز به تمسخر میگوید: «منبع نزدیک به کمپین خیلی به کمپین نزدیک نیست»! با این حال، بیش از هر چیز، کمپین بایدن احساس میکند که زمان کافی در اختیار دارد. رأیدهندگان هنوز به انتخابات سراسری توجهی ندارند، و به محض توجه، تیم بایدن با تمام قوا وارد کار خواهد شد.
مونز گفت: «با عملکرد قوی دموکراتهای در انتخابات میاندورهای، ستاد انتخاباتی رئیسجمهور کارهای مهم و اولیه را برای ایجاد ائتلاف ما انجام داده و با افزایش توجه رأیدهندگان به انتخابات سراسری، تلاشهای خود را بیشتر میکند».
به عنوان مثال، کمپین بایدن گفت که اکنون در حال اجرای آزمایشی برنامههای سازماندهی در چند ایالت کلیدی است تا بتواند استراتژیهای زمینی خود را به خوبی تنظیم کند و بعداً در جاهای دیگر از آنها بهره ببرد.
فعلا زود است
بروس هِیمن، یکی از اعضای گروه بایدن که سفیر دولت اوباما در کانادا بود، گفت: «الان تبلیغ خانهبهخانه برای انتخابات سراسری ماه نوامبر منطقی نیست».
هیمن در جلسه فارغالتحصیلان حضور داشت. او گفت: «ترس و اضطراب کلمات درستی نیست، اما من کنجکاو بودم که ببینم چه اتفاقی میافتد و کجا قرار داریم. ما آن جلسه در حالی ترک کردیم که میدانستیم افرادی که بالای سر کار هستند، میدانند کار درست چیست. لحظه اضطرابآفرین این است که متوجه شوید در حالی که همه از ۷ میلیون رأی و مسائل مربوط به کالج الکترال صحبت میکنند، تعداد آرایی که بایدن توانست با آن پیروز شود، ۴۵ هزار رأی در تنها سه ایالت بود».
با وجود اینکه کمپین بایدن برای تشکیل تیم خود گامهایی برداشته است، به دلیل این واقعیت که رئیسجمهور پیش از این هرگز مجبور به مدیریت کمپینی به این بزرگی نشده بود، نگرانی در میان دموکراتها را برانگیخته است.
زمانی که بایدن برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۰۸ در ایالت آیووا نامزد شد، جایی که کمپین میدانی قوی و داوطلبان بسیجشده نقشی محوری دارد، او پنجم شد. از سوی دیگر، اوباما با افتتاح انبوهی از دفاتر محلی در شهرهای کوچک، مناطق روستایی و شهرهای بزرگ، اول شد.
سپس در سال ۲۰۲۰، بایدن در آیووا چهارم و در ایالت نیوهمپشایر پنجم شد؛ جایی که به خاطر ساختار ضعیفتر کمپینش نسبت به پیت بوتیجَج و سناتور برنی سندرز، از آنها ضعیفتر عمل کرد. او به هر حال نامزدی حزب دموکرات را به دست آورد، اما نه به این دلیل که کارکنان ستاد انتخاباتیش به درب تکتک خانهها رفته تا رأیدهندگان را به حمایت از بایدن مجاب کنند. در عوض، به لطف این واقعیت بود که او حمایت کلیدی جیم کلیبرن، نماینده کنگره کارولینای جنوبی را به دست آورد که برای جلب آرای سیاهپوستان بسیار حیاتی بود. او همچنین رأیدهندگان رقابتهای مقدماتی را متقاعد کرد که او بیشترین شانس را برای شکست ترامپ دارد.
با این حال، حداقل برخی از فعالان دور و بر اوباما فکر میکنند که استراتژی بایدن درست است.
یکی از مقامات بایدن گفت که کمپینش با تیم رهبری دومین ستاد انتخاباتی اوباما در مورد اینکه چه چیزی در سال ۲۰۱۲ مؤثر بوده و چه چیزی نبوده، چندینبار گفتگو داشتهاند. از جمله مشاورههایی که دریافت کردند این بود که اوباما سریعاً کارکنان ستاد انتخاباتیش را بسیج کرده و تا جایی که میتوانسته برای کمپینش هزینه کرد.
جیم مسینا، مدیر کمپین انتخاباتی اوباما که به تیم بایدن نزدیک است، از جمله کسانی است که به این موضوع اعتقاد دارد. او استدلال کرد که در فضای سیاسی امروز، بایدن باید مخاطرات پیروزی دوباره ترامپ را روشن کرده و پایگاه دموکراتها را فعال کند؛ کاری که بایدن در سخنرانیهای اخیر خود درباره سالگرد ۶ ژانویه و برترپنداری سفیدپوستان انجام داده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سقوط مشاور امنیت ملی که شدیدا به دنبال حمله به ایران بود/ ترامپ اصلا به شورای امنیت ملی نیاز دارد؟
-
فروش خودروهای وارداتی آزاد شد
-
اجرای مرحله سوم کالابرگ به کجا رسید؟/ آخرین مهلت استفاده از اعتبار کالابرگ
-
پاسخ نتانیاهو به ارتباطش با مایک والتز درباره ایران
-
پایان عملیات نجات انفجار بندرعباس؛ ۱۸۰۰ خودرو بدون بیمه در آتش سوخت/ مفقودیها مشمول دیه میشوند؟
-
قدرت در ازای سرسپردگی به رئیس؛ داستان صعود روبیو به بالاترین سطوح کاخ سفید
-
ایران خودرو بازار را شوکه کرد / توقف تولید خودروی محبوب صحت دارد؟
-
استفاده از بیبضاعتها در هیات مدیره شرکتها!
-
بازار دلار و سکه در استرس