به گزارش اکوایران، محمدعلی کمالی، مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی اعلام کرد که کشور با مازاد تولید گوشت مرغ مواجه است؛ وضعیتی که فشار اقتصادی شدیدی را به تولیدکنندگان تحمیل کرده است.

او افزود: در سال گذشته و فروردین‌ماه امسال، به‌طور میانگین در هر دوره بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شده که بیش از نیاز مصرف داخلی است. به گفته او، تنها در سال ۱۴۰۲، یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون قطعه جوجه گوشتی پرورش یافت که منجر به تولید حدود سه میلیون تن گوشت مرغ شد.

قیمت خرید کمتر از بهای تمام‌شده

کمالی در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به زیان‌ انباشته مرغداران گفت: در حال حاضر قیمت خرید هر کیلوگرم مرغ زنده در واحدهای تولیدی بین ۵۸ تا ۶۱ هزار تومان است، در حالی که هزینه واقعی تولید هر کیلو مرغ زنده حدود ۷۶ هزار و ۸۰۰ تومان برآورد می‌شود.

به گفته این مقام صنفی، هرچند در اواخر سال گذشته صادرات گوشت مرغ آزاد شد، اما به دلیل تقارن با تعطیلات نوروز و ماه رمضان، این روند با وقفه و کندی همراه بود و بخش قابل توجهی از مرغ‌های تولیدی در انبارها باقی ماند.

کمالی با اشاره به اقدامات شرکت پشتیبانی امور دام گفت: تا چند روز پیش، این شرکت مرغ منجمد شیرین‌پک را با قیمت ۹۰ هزار تومان از تولیدکنندگان خریداری می‌کرد، اما اخیراً این رقم به ۹۸ هزار و ۳۰۰ تومان افزایش یافته است. این در حالی است که نرخ پیشنهادی بدون سود، ۱۰۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده و اختلاف قیمتی ۹ هزار تومانی وجود دارد.

مدیریت جوجه‌ریزی و تسهیل صادرات، کلید حل بحران

او با تأکید بر لزوم کنترل تولید از طریق مدیریت جوجه‌ریزی و گشایش در صادرات گفت: در اردیبهشت‌ماه نیز سطح تولید بیش از نیاز بازار است و اگر صادرات به شکل پایداری دنبال نشود، بازار داخلی دوباره با انباشت مواجه خواهد شد.

کمالی در ادامه به شرط جدید صادرات اشاره کرد و افزود: بر اساس دستورالعمل جدید، صادرکنندگان باید به‌ازای هر میزان صادرات، معادل همان مقدار مرغ منجمد را به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند.

افزایش سهم صادرات؛ هدف ۳۰ هزار تن

او با بیان این‌که مجوز صادرات برای اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی، زنجیره‌ها و صندوق توسعه طیور صادر شده، اظهار داشت: سهم فعلی صادراتی اتحادیه، حدود ۲۸۰۰ تن است. همچنین سال گذشته ۳۰ هزار تن گوشت مرغ به بازارهایی نظیر عراق صادر شد.

در پایان، مشاور اتحادیه مرغداران گفت: وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌ریزی برای تولید بیش از ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه در هر ماه از سال جاری را در دستور کار دارد. حفظ این میزان تولید بدون صادرات پایدار ممکن نیست و در غیر این صورت، تولیدکنندگان با بحران اقتصادی روبه‌رو خواهند شد.