به گزارش اکوایران، میزان پیشرفت فیزیکی فاز نخست انتقال آب دریای عمان به استان اصفهان با راهبری سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) به ۹۰ درصد رسید.

به گزارش ایرنا از ایمیدرو، فاز نخست این پروژه در سال جاری افتتاح خواهد شد. عملیات اجرایی فاز زودهنگام خط انتقال آب دریای عمان به استان اصفهان (فاز نخست سیرجان- اصفهان) از سال ۱۴۰۱ آغاز شده است. استان های کرمان، یزد و اصفهان در مسیر این خط از پروژه انتقال آب قرار دارند.

طول مسیر انتقال آب در فاز زودهنگام سیرجان به اصفهان ۷۸۰ کیلومتر است , میزان اشتغال زایی در این خط دوم انتقال آب خلیج فارس هشت‌هزار نفر اعلام شده است.

بحران خشکسالی در ایران

به گزارش The Jerusalem Post ایران یکی از خشک‌ترین کشورهای جهان است و با کاهش شدید منابع آبی مواجه است. بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۹۵ درصد از خاک ایران در شرایط خشکسالی قرار دارد. در این میان بحران آب در ایران، به ویژه در استان‌های مرکزی مانند اصفهان، یکی از چالش‌های اصلی زیست‌محیطی و اجتماعی کشور است که در سال‌های اخیر شدت یافته است.

اصفهان یکی از استان‌هایی است که به شدت تحت تأثیر این بحران قرار گرفته است. رودخانه زاینده‌رود، که نقش حیاتی در آبیاری و زندگی مردم این استان دارد، در سال‌های اخیر بارها خشک شده است. این مسئله منجر به خسارت‌های گسترده به کشاورزی، کاهش تولیدات، و اعتراضات اجتماعی شد.

به گزارش اکوایران، در فروردین سال جاری بحران آب به دو استان اصفهان و یزد رسید. این بحران البته تازه نبود. رسانه‌ها تصاویری از تخریب خط لوله انتقال آب یزد در اصفهان منتشر کردند. در پی این اتفاق یزد تعطیل شد و رئیس جمهور هم دستور داده تا خط لوله تعمیر شود.

خبر مرتبط
دعوای اصفهان و یزد بر سر چیست؟

سال 1404 در ایران با یک موضوع تازه آغاز شد. بحران آب به دو استان اصفهان و یزد رسید. این بحران البته تازه نبود. رسانه‌ها تصاویری از تخریب خط لوله انتقال آب یزد در اصفهان منتشر کردند. در پی این اتفاق یزد تعطیل شد و رئیس جمهور هم دستور داده تا خط لوله تعمیر شود.

روزنامه سازندگی در 17 فروردین در این خصوص نوشت: درحالی‌ که گروهی از کشاورزان معترض اصفهانی به خط لوله انتقال آب به یزد آسیب رساندند و ایستگاه‌های پمپاژ شماره سه و چهار را تخریب کردند که این اقدام منجر به قطع آب شرب در بخش‌هایی از یزد شد و واکنش‌های شدیدی را در پی داشت و تنش را به سطح جدیدی رساند.

این تنش‌ها، پیامدهای متعددی در پی داشته است. ازجمله اینکه قطع آب در یزد به مدت چند روز، تعطیلی مراکز دولتی و آموزشی را در این استان به دنبال داشت.

در مقابل، تجمعات اعتراضی کشاورزان در اصفهان صورت گرفت. مقامات محلی هر دو استان یکدیگر را به تحریک افکار عمومی متهم کرده‌اند. برخی مدیران یزدی، اعتراض‌ها را به عوامل خارجی یا سیاسی نسبت داده‌اند، درحالی ‌که نمایندگان اصفهان بر لزوم بازنگری در پروژه انتقال آب تاکید دارند. این درحالی است که اختلال در تامین آب، فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی در هر دو استان را تحت تاثیر قرار داده و نگرانی‌هایی درباره خسارات بلندمدت اقتصادی ایجاد کرده است.

در پی این حوادث، تلاش‌هایی برای مدیریت بحران صورت گرفته ازجمله اینکه رئیس‌جمهوری در واکنش به این موضوع، خواستار رسیدگی فوری به مشکل و تامین آب شرب یزد شد. سخنگوی صنعت آب نیز اعلام کرد که مشکل به زودی برطرف خواهد شد. 

بهارستان، میزبان تنش آبی بین اصفهان و یزد

سید جلیل میرمحمدی، نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی ۱۷ فروردین ماه مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی با اشاره به آسیب‌های وارده به لوله‌های خط انتقال آب استان یزد، گفت: در ماه مبارک رمضان آب شرب مردم یزد قطع شد و الان چندین روز است که آب شرب مردم این استان قطع است، حداقل آسیب به زیرساخت‌های آب در استان حدود ۱۸۰ میلیارد تومان براورد شده و ۵۰ بار این تعرض و تخریب صورت گرفته است.

به گزارش ایلنا، نماینده مردم تفت و میبد در مجلس ادامه داد: آب تخصیصی به استان یزد ۹۰ میلیون متر مکعب بوده است که الان کمتر از ۶۰ میلیون متر مکعب در سال برای شرب به مردم می‌دهند. آیا این همه آسیب و تخریب، مشکل را حل کرده است و آیا دستاوردی جزو هدررفت بیت‌المال داشته است؟

خبر مرتبط
تنش آبی یزد و اصفهان به مجلس کشیده شد: برآورد خسارت 180 میلیارد تومانی

اکوایران: قطع آب شرب استان یزد در پی تخریب خطوط انتقال توسط معترضان اصفهانی، بحران جدیدی در مناقشه آبی بین دو استان ایجاد کرده است. نماینده مردم تفت و میبد در مجلس از ۵۰ بار تخریب زیرساخت‌های آبی با خسارت ۱۸۰ میلیارد تومانی خبر داد، درحالی که کشاورزان اصفهانی معتقدند انتقال آب به یزد موجب خشک شدن زاینده‌رود و نابودی معیشت آنان شده است. این درگیری‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که مسئولان از بحران شدید آبی در تابستان پیش‌رو خبر می‌دهند.