پیشنهاد کالابرگی کردن شیرخشک برای مقابله با قاچاق
یک مسئول صنفی گفت: سال گذشته ۷۵ میلیون قوطی شیرخشک کودک تولید شد در حالی که نیاز واقعی بازار ۵۰ میلیون قوطی است؛ باقی از کشور قاچاق شد از اینرو، ضرورت دارد توزیع آن از طریق کالابرگ باشد.

به گزارش اکوایران، مدتی است که در بازار بحث کمبود شیرخشک دوباره مطرح شده است، در حالی که در سال گذشته ۷۵ میلیون قوطی شیرخشک در کشور تولید شده که گفته میشود بیش از نیاز واقعی بازار بوده است. از طرف دیگر، تولید شیر خام در کشور افزایش یافته و به نظر نمیرسد در تأمین شیر و مواد اولیه مشکلی وجود داشته باشد.
هانی تحویلزاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک، در گفتگو با مهر درباره علت کمبود شیرخشک در بازار اظهار کرد که این مشکل به کمبود مواد اولیه باز میگردد.
او با اشاره به مشکلات نقدینگی تولیدکنندگان گفت: «در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان به دلیل کمبود نقدینگی توانایی خرید مواد اولیه برای پر کردن ظرفیت تولید خود را ندارند.»
او افزود: «در سال گذشته، قیمت هر قوطی شیرخشک ۸ درصد افزایش یافت، در حالی که قیمت مواد اولیه ۷ برابر شده بود و کارخانهها با زیان فعالیت میکردند.»
عدم پرداخت مابهالتفاوت ارز و کمکهای بانکی
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک همچنین به پرداخت مابهالتفاوت ارز ۴۲۰۰ و ۲۸۵۰۰ تومان اشاره کرد که طبق آن، تولیدکنندگان باید مبلغ این تفاوت را به بانک مرکزی میپرداختند، اما به دلیل مشکلات مالی این پرداختها صورت نگرفت.
او در ادامه بیان کرد: «قرار بود بانک مرکزی ۵ هزار میلیارد تومان به تولیدکنندگان شیرخشک کمک کند، اما این امر محقق نشد.»
وابستگی تولید شیرخشک به محصولات لبنی و قاچاق
تحویلزاده یادآور شد که ۱۵ درصد از تولید شیرخشک کودک وابسته به تولید محصولات لبنی است و افزود: «در سال گذشته، ۷۵ میلیون قوطی شیرخشک تولید شد، در حالی که نیاز واقعی بازار حدود ۵۰ میلیون قوطی بود و مابقی بهطور غیرقانونی به خارج از کشور قاچاق شد.»
او بر لزوم تخصیص یارانه برای تأمین شیرخشک با قیمت مناسب تاکید کرد و افزود: «برای اینکه شیرخشک به قیمت مناسب به دست مصرفکنندگان برسد و نوزادان دچار سوءتغذیه نشوند، دو نوع یارانه به این محصول پرداخت میشود: اول، تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ برای واردات مواد اولیه، و دوم، یارانه ۱۰۰ هزار تومانی بیمه سلامت برای هر قوطی شیرخشک.»
تأخیر در پرداخت یارانهها و مشکلات نقدینگی تولیدکنندگان
تحویلزاده همچنین به تاخیر در پرداخت یارانه ۱۰۰ هزار تومانی اشاره کرد و گفت: «این یارانه معمولاً با تأخیر ۵ تا ۶ ماهه پرداخت میشود که یکی از دلایل مشکلات نقدینگی و عدم تأمین مواد اولیه است.»
او همچنین خواستار نظارت جدیتر بر قاچاق شیرخشک در کشور شد و پیشنهاد داد که شیرخشک نوزاد به عنوان یکی از اقلام تحت پوشش کالابرگ الکترونیکی به خانوارهای دارای فرزند زیر دو سال تعلق گیرد.
در حال حاضر، چندین یارانه به خانوارهای ایرانی اختصاص مییابد، از جمله یارانه نقدی به دهکهای پایین و شارژ کالابرگ الکترونیکی که میتواند برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی استفاده شود. همچنین، دولت به خانوارهای دارای کودک زیر یک سال کمک مالی بهطور نقدی میدهد و کمک هزینهای برای مادران باردار و کودکان شیرخوار در قالب طرح «یسنا» ارائه میکند.
پیشنهاد شده که شیرخشک کودک نیز به لیست ۱۶ قلم کالای اساسی اضافه شود و خانوادههای دارای کودک زیر دو سال از این طریق شیرخشک خود را دریافت کنند تا از قاچاق این محصول جلوگیری شود و یارانه تخصیصیافته به نوزادان در داخل کشور مصرف گردد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
وزارت خارجه ایران بیانیه صادر کرد؛ دلیل تردید ایران درباره مذاکرات اعلام شد
-
لشکرکشی ارتش سازمانهای مردم نهاد چین برای سرکوب انتقادات در سازمان ملل
-
آخرین جزئیات از تعداد کشته شدگان انفجار بندر شهید رجایی
-
عراقچی دلیل تعویق مذاکرات با آمریکا را اعلام کرد
-
تهدید ترامپ علیه کشورهایی که نفت ایران را خریداری میکنند
-
چگونه پوتین به فریب ترامپ مشغول است؟
-
سرنوشت قیمت طلا در دستان روسیه و چین/ آینده طلا به چه چیزی بستگی دارد ؟
-
دلار و طلا خلاف جهت یکدیگر حرکت کردند / چالش صرافیهای رمزارزی ادامه دارد
-
موضع آیتالله علم الهدی درباره جشنواره کوچه: عناصری در برگزاری جشنواره کوچه لاابالیگری کردند