به گزارش اکوایران، احمد رحمانیان درباره این‌که مدت زمان انتظار برای دریافت وام ازدواج خیلی طولانی است. حداقل شش الی هفت ماه و بلکه بیشتر، آیا سازمان بازرسی در این زمینه نظارتی دارد؟ گفت: سازمان بازرسی اقدامات گسترده‌ای را در خصوص قانون جوانی جمعیت انجام داده است. سازمان بازرسی کل کشور اولین تشکیلاتی که بر اساس تاکیدات ریاست  قوه قضاییه تشکیل داد، قرارگاه نظارتی بود و براساس آن مطالبه گری و راستی آزمایی را انجام داد.

او در گفت‌وگو با ایسنا افزود: تسهیلاتی برای وام‌ها اعم از وام ازدواج و فرزندآوری در نظر گرفته شد؛ در اثر پیگیری سازمان بازرسی، تمام عددی که قانونگذار در قانون بودجه برای این امر در نظر گرفت، صدرصد و بیشتر از صدرصد محقق شد.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور درباره علت طولانی بودن صف دریافت وام ازدواج، گفت: مجلس میزان وام را افزایش داد اما در عین حال سقف تسهیلات تکلیفی را افزایش نداد یا اگر افزایش داد متناسب با افراد متقاضی افزایش نداد. طبیعتا کسانی که در نوبت دریافت وام بودند و کسانی که جدیدا ملحق می‌شوند، تعدادی هستند که نمی‌توانند در سال جاری تسهیلات را دریافت کنند.

رحمانیان در پایان تاکید کرد: راهکار این است که مجلس شورای اسلامی باید سقف دریافت تسهیلات را افزایش دهد و حداقل باید  ۴۰۰ همت را افزایش دهد.

تغییر در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری

در راستای اجرای مفاد قوانین بودجه سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مترتب بر اجزای (۱) و (۲) بند (الف) تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و اجزای (۱) و (۲) بند (ث) تبصره (۱۳) قانون بودجه سال ۱۴۰۳، عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ترتیب بالغ بر 2 میلیارد و 309 هزار میلیارد ریال و 2 میلیارد و 562 هزار میلیارد ریال بوده است.

عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج شبکه بانکی در سال ۱۴۰۲، تعداد ۷۷۲، ۶۹۳ فقره تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج معادل با مبلغ ۱، ۵۷۹، ۳۹۸ میلیارد ریال را به متقاضیان پرداخت نموده است که نسبت به سهمیه مصوب در قانون بودجه این سال، بیانگر عملکرد ۱۰۹ درصدی در پرداخت تکلیف مزبور است.

تسهیلات مذکور در سال ۱۴۰۳ به ترتیب به تعداد ۶۱۵، ۶۹۳ فقره به مبلغ ۲، ۰۵۸، ۰۶۶ میلیارد ریال پرداخت شده است که نسبت به سهمیه مصوب در قانون بودجه این سال، بیانگر عملکرد ۱۴۳ درصدی و همراهی و عزم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات مزبور است. مطابق نمودار شماره (۱)، میزان پرداخت تسهیلات مزبور در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، رشدی معادل ۳۰ درصد را داشته است.