به گزارش اکوایران، سازمان ملل متحد و همه سازمان‌های امدادرسانی فعال در غزه به‌طور مشترک اعلام کردند که با طرح مشترک اسرائیل و آمریکا برای ایجاد یک سازوکار جدید جهت ارسال کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در این منطقه همکاری نخواهند کرد، چرا که این طرح «با اصول بنیادین بشردوستانه مغایرت دارد.»

اکسیوس روز جمعه گزارش داد که آمریکا، اسرائیل و نمایندگانی از یک بنیاد بین‌المللی جدید نزدیک به توافقی هستند که اجازه می‌دهد ارسال کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در غزه بدون کنترل حماس از سر گرفته شود.

اسرائیل از دو ماه پیش، یعنی از زمان پایان آتش‌بس، ارسال غذا، آب و دارو به غزه را متوقف کرده است. اکنون که سازمان ملل این طرح جدید را رد کرده، احتمال اینکه کشورهای کمک‌کننده آن را تأمین مالی کنند بسیار پایین است، و این موضوع امیدها برای ازسرگیری ارسال کمک‌ها را کمتر کرده است.

آژانس‌های امدادی سازمان ملل می‌گویند که ذخایر غذایی در غزه ظرف چند روز آینده به پایان خواهد رسید. مقامات اسرائیلی ادعا می‌کنند این ذخایر تا سه تا چهار هفته دیگر کاملاً تمام می‌شود.

طبق این طرح، عملیات امدادرسانی در غزه قرار بود از طریق یک بنیاد تحت نظارت بین‌المللی، با حمایت کشورهای مختلف و نهادهای خیریه انجام شود.

مقامات اسرائیلی گفتند بر اساس این طرح، چند مجتمع ویژه در بخشی از غزه ساخته می‌شود و غیرنظامیان فلسطینی هفته‌ای یک بار می‌توانند به آنجا بروند و یک بسته کمک برای هر خانواده دریافت کنند که برای هفت روز کافی باشد.

رؤسای تمامی آژانس‌های سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی فعال در غزه در بیانیه مشترکی در روز یکشنبه اعلام کردند طرح ارائه‌شده توسط مقامات اسرائیلی غیرقابل‌قبول است و نمی‌تواند کمک‌ها را به «آسیب‌پذیرترین افراد» برساند.

به گفته آن‌ها: «این طرح با اصول بنیادین بشردوستانه مغایرت دارد و به نظر می‌رسد برای تقویت کنترل بر اقلام حیاتی به‌عنوان یک ابزار فشار و بخشی از یک استراتژی نظامی طراحی شده است. این اقدام خطرناک است، غیرنظامیان را مجبور می‌کند برای دریافت جیره غذایی به مناطق نظامی‌شده بروند، جان آن‌ها و همچنین جان امدادگران را به خطر می‌اندازد و جابه‌جایی اجباری را بیشتر تثبیت می‌کند.»

 سازمان ملل و سازمان‌های امدادی اعلام کردند که این طرح را تلاشی از سوی اسرائیل برای تعطیل کردن سیستم توزیع کمک‌های فعلی سازمان ملل و جایگزین کردن آن با سیستمی تحت کنترل ارتش اسرائیل می‌دانند.

آن‌ها افزودند: «دبیرکل سازمان ملل و هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری به‌وضوح اعلام کرده‌اند که در هیچ طرحی که مطابق اصول جهانی بشردوستانه شامل انسانیت، بی‌طرفی و استقلال نباشد شرکت نخواهیم کرد. رؤسای تمامی نهادهای سازمان ملل و سازمان‌های غیردولتی نیز به‌طور یک‌صدا این موضع را تأیید کرده‌اند.»

یک منبع درگیر در تشکیل این بنیاد جدید گفت که عملیات آن در غزه مستقل خواهد بود و تحت کنترل ارتش اسرائیل نخواهد بود.

این منبع گفت: «دو ماه است که هیچ کمکی وارد نشده و مردم غزه در رنج هستند. ما معتقدیم که باید فوراً اقدامی صورت گیرد، و هدف بنیاد مستقلی که در حال ایجاد آن هستیم یافتن راه‌حل‌های فوری و عملی مطابق با اصول بشردوستانه انسانیت، بی‌طرفی، و استقلال است.»

غزه1

یک مقام وزارت خارجه آمریکا از تصمیم سازمان ملل و گروه‌های امدادی انتقاد کرد.

به گفته مقام وزارت خارجه آمریکا: «آن‌ها یک راه‌حل خلاقانه و خارج از چارچوب برای یک مشکل دشوار پیدا کردند. این چیزی است که مردم باید آن را جشن بگیرند و حمایت کنند، به‌ویژه با توجه به نیازهای مردم غزه. این واقعاً تصویر بدی است که این گروه‌ها در این موضوع در کنار حماس تروریست قرار گرفته‌اند.»

تعلیق ارسال کمک‌ها و ازسرگیری حملات اسرائیل، هزاران غیرنظامی فلسطینی را دوباره آواره کرده است و اوضاع این منطقه را بیش از پیش به سمت هرج‌ومرج، غارت و بی‌قانونی سوق داده است.

 کابینه امنیتی اسرائیل روز یکشنبه تشکیل جلسه داد تا با اعزام ده‌ها هزار نیروی ذخیره و گسترش عملیات زمینی در غزه موافقت کند.

باراک راوید، خبرنگار اکسیوس در این رابطه در پستی در ایکس نوشت: یک مقام اسرائیلی اعلام کرده که کابینه امنیتی اسرائیل به اتفاق آرا با طرح‌های ارتش اسرائیل برای گسترش عملیات زمینی در غزه موافقت کرد. مقامات اسرائیلی اعلام کردند که انتظار می‌رود این عملیات تنها پس از پایان سفر رئیس‌جمهور ترامپ به خاورمیانه، که دو هفته دیگر به پایان می‌رسد، آغاز شود. آن‌ها افزودند که تا آن زمان تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس ادامه خواهد داشت

مقامات سازمان ملل هشدار داده‌اند که وضعیت انسانی در غزه هر روز بحرانی‌تر می‌شود، منطقه‌ای که از زمان حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و در پی آن حملات اسرائیل، به‌شدت ویران شده است.

اسرائیل از محاصره کمک‌ها به غزه دفاع کرده و ادعا کرده که حماس کمک‌هایی را که برای مردم غیرنظامی در نظر گرفته شده، می‌دزدد و به نیروهای خود اختصاص می‌دهد، اتهامی که حماس آن را رد می‌کند.

با این حال، این مشکل با تداوم محاصره بدتر شده و چالشی برای حماس ایجاد کرده، چرا که اعتراضات پراکنده مردمی در غزه علیه کمبود غذا شکل گرفته است.

در همین حال حماس ادعا می‌کند برخی گروه‌ها و افراد دست به غارت انبارهای مواد غذایی زده‌اند و امنیت برخی مناطق را به خطر انداخته‌اند.

به گفته منابع نزدیک به این گروه فلسطینی، حماس تعدادی از غارتگران مظنون را پس از چندین حادثه حمله مسلحانه به انبارهای مواد غذایی و آشپزخانه‌های عمومی در غزه، اعدام کرده است.

مقامات حماس برخی از این غارتگران را متهم به همکاری با اسرائیل کردند، که در دو ماه گذشته اجازه ورود کمک‌ها به غزه را نداده است. اسرائیل در مورد این اتهامات اظهار نظری نکرده است.

غزه2

وزارتخانه در بیانیه‌ای در روز شنبه اعلام کرد: «ما با مشت آهنین با این یاغیان برخورد خواهیم کرد و اقدامات لازم برای بازدارندگی آن‌ها را، بدون توجه به هزینه، انجام خواهیم داد. ما اجازه نخواهیم داد که آن‌ها به ترساندن شهروندان، تهدید جان آن‌ها و سرقت اموال‌شان ادامه دهند.»

اسماعیل الثوابتة، رئیس دفتر رسانه‌ای دولت حماس در غزه، گفت برخی از این غارتگران تحت حمایت طایفه‌ای و برخی به‌صورت گروه‌های سازمان‌یافته عمل می‌کنند و برخی از آن‌ها مستقیماً از اسرائیل حمایت می‌شوند.

او گفت تعدادی «احکام انقلابی اعدام» علیه «چندین جنایتکار کلیدی» که در غارتگری دست داشتند، اجرا شده است.

برخی از ساکنان غزه و رسانه‌های فلسطینی گفتند شاخه مسلح حماس از ساعت ۹ شب مقررات منع آمدوشد اعمال کرده تا حرکت غیرنظامیان را محدود کرده و مجرمان را تعقیب کند.

این رویدادها نشان‌دهنده فشار سنگین بر مردم غزه است، مردمی که به تدریج به سمت مناطق مرکزی نوار ساحلی رانده شده‌اند، در حالی که نیروهای اسرائیلی منطقه حائل وسیعی در اطراف نوار غزه ایجاد کرده‌اند.

احمد، ساکن شهر غزه، به رویترز گفت: «این باندها، که بعضی‌شان مسلح هستند، مردم را ترسانده‌اند؛ نه فقط غذا می‌دزدند، بلکه بعضی‌ها را در خیابان‌ها متوقف کرده و پول و گوشی‌شان را می‌گیرند.»

او افزود: «آن‌ها به اشغالگر کمک می‌کنند ما را گرسنه نگه دارد؛ باید مثل همدست دشمن با آن‌ها برخورد شود.»

خبرگزاری صفا، نزدیک به حماس، گزارش داد که وزارت کشور یک نیروی جدید ۵۰۰۰ نفره برای مقابله با غارتگران و باندهای مسلح تشکیل داده است.

حماس پس از برقراری آتش‌بس در ژانویه، هزاران نیروی پلیس و امنیتی را در سراسر غزه مستقر کرد، اما حضور مسلحانه آن از زمان ازسرگیری حملات گسترده اسرائیل در ماه مارس به‌شدت کاهش یافته است.

در همین حال، وزارت بهداشت این منطقه اعلام کرد حملات نظامی اسرائیل در ۲۴ ساعت گذشته دست‌کم ۴۰ نفر را در سراسر نوار غزه کشته است.