به گزارش اکوایران، اسرائیل سنگین‌ترین حملات خود در سال جاری را روز گذشته در سوریه انجام داده است. حاکمان اسلام‌گرای سوریه روز جمعه حمله هوایی نزدیک کاخ ریاست‌جمهوری را «تشدید تنش خطرناک» توصیف کردند.

اسرائیل اعلام کرد پس از درگیری‌های فرقه‌ای اخیر، حمله به دمشق «پیامی واضح» به دولت بوده تا به اقلیت دروزی آسیبی نرساند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه چند ساعت بعد، اسرائیل بیش از ۲۰ حمله به اهداف نظامی در سراسر سوریه انجام داد.

به گزارش فرانس 24، این حملات پس از آن صورت گرفت که روحانیون و جناح‌های مسلح دروزی وفاداری خود را به دمشق تأیید کردند. آنها از مقامات جدید خواستند که مسئولان محلی را در پست‌های دولتی استان سویدا، که مرکز اقلیت مذهبی دروزی است، منصوب کنند.

این بیانیه پس از درگیری‌هایی میان جنگجویان دروزی و نیروهای دولتی سوریه، از جمله گروه‌های وابسته به دولت، منتشر شد؛ درگیری‌هایی که به گفته دیده‌بان حقوقق بشر، بیش از ۱۰۰ کشته در جرمانا و صحنایا (نزدیک دمشق) و سویدا بر جای گذاشت.

دیده‌بان همچنین گزارش داد که یک حمله پهپادی مشکوک چهار جنگجوی دروزی را در یک مزرعه در سویدا کشت. مشخص نیست چه کسی این حمله را انجام داده، اما خبرگزاری رسمی سوریه، سانا اعلام کرد که این حمله از سوی اسرائیل انجام شده است.

سانا بعداً گزارش داد که اسرائیل حملاتی هوایی در نزدیکی دمشق، در غرب در لاذقیه و حما و همچنین در درعا در جنوب انجام داده است که چهار زخمی بر جای گذاشته است.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه، در مجموع بیش از ۲۰ حمله شبانه توسط اسرائیل در این مناطق انجام شده که «سنگین‌ترین حملات از ابتدای سال» بوده است.

سوریه لبنان

پیام اسرائیل

صدای انفجار صبح زود در اطراف کاخ ریاست‌جمهوری دمشق در سراسر شهر شنیده شد.

سخنگوی ارتش اسرائیل، آویخای ادرعی، گفت: «جنگنده‌ها به منطقه نزدیک کاخ احمد الشرع در دمشق حمله کردند.»

نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو و وزیر دفاع اسرائیل کاتس در بیانیه‌ای مشترک این حمله را «پیامی واضح» به حاکمان جدید سوریه خواندند.

آنها گفتند: «ما اجازه نخواهیم داد نیروهایی به جنوب دمشق فرستاده شوند یا تهدیدی علیه جامعه دروزی ایجاد شود.»

ریاست‌جمهوری سوریه این حمله را «تشدید خطرناک تنش علیه نهادهای دولتی» خواند و اسرائیل را به بی‌ثبات کردن کشور متهم کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز، این حمله اسرائیل را به عنوان «نقض حاکمیت سوریه» محکوم کرد.

کمیسیون تحقیق مستقل سازمان ملل درباره سوریه نیز از «درگیری‌های مرگبار با ابعاد فرقه‌ای» ابراز نگرانی کرد و گفت حملات هوایی اسرائیل خطرات علیه غیرنظامیان را افزایش می‌دهد.

پس از درگیری‌های این هفته، توافقی برای کاهش تنش بین نمایندگان دروزی و دولت حاصل شد که به استقرار نیروها در صحنایا و تشدید تدابیر امنیتی در اطراف جرمانا منجر شد.

مقامات سوری گفتند که این توافق همچنین شامل تحویل فوری سلاح‌های سنگین بوده است.

به گفته یک عکاس خبرگزاری فرانسه، نیروهای دولتی پست‌های ایست و بازرسی را از جنگجویان دروزی در جرمانا تحویل گرفتند، هرچند تحویل سلاح مشاهده نشد.

اسراییل سوریه جولان

«گروه‌های شورشی»

قطر، که از حاکمان جدید سوریه حمایت می‌کند، و عربستان سعودی، حملات اسرائیل را محکوم کردند. وزارت خارجه آلمان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «سوریه نباید به صحنه‌ای برای تسویه‌حساب‌های منطقه‌ای تبدیل شود.»

اسرائیل از دسامبر، زمانی که نیروهای مسلح اسلام‌گرا، بشار اسد را سرنگون کردند، صدها سایت نظامی را هدف قرار داده است. همچنین نیروهایی را به منطقه حائل غیرنظامی که پیش‌تر اسرائیل و سوریه را در بلندی‌های جولان از هم جدا می‌کرد، اعزام کرده است.

اسرائیل روز چهارشنبه حملاتی را در نزدیکی دمشق انجام داد و تهدید کرد که اگر خشونت‌ها علیه دروزی‌ها ادامه یابد، حملات بیشتری انجام خواهد داد.

به گفته دولت سوریه «گروه‌های یاغی» مسئول این خشونت‌ها هستند، اما دیده‌بان حقوق بشر سوریه و ساکنان دروزی اعلام کردند نیروهای وابسته به حاکمان جدید به جرمانا و صحنایا حمله کردند و با جنگجویان دروزی درگیر شدند.

«کمپین نسل‌کشی»

محمد حلاوه، یک مقام امنیتی در استان دمشق، گفت که حلقه امنیتی در اطراف جرمانا ایجاد شده و ساکنان «زیر چتر دولت و قوه قضائیه» قرار خواهند گرفت.

در سویدا، مقامات مذهبی و جناح‌های نظامی پس از نشستی اعلام کردند که آنها «جزئی جدانشدنی از میهن واحد سوریه» هستند و هرگونه «تقسیم، جدایی یا تجزیه» را رد کردند.

خبرگزاری سانا همچنین گزارش داد که نیروهای امنیتی به سویدا اعزام می‌شوند تا «امنیت را حفظ کنند».

این اقدام پس از آن انجام شد که شیخ حکمات الحجری، رهبر معنوی دروزی‌ها، روز پنجشنبه آنچه را «کمپین نسل‌کشی علیه مردم خود» خواند، محکوم کرد.

حاکمان جدید سوریه ریشه در شبکه جهادی القاعده دارند. آنها وعده داده‌اند که حکومتی فراگیر در این کشور چندمذهبی و چندقومیتی ایجاد کنند، اما همزمان باید با فشارهای داخلی از سوی اسلام‌گرایان تندرو نیز مقابله کنند.

روز جمعه، احمد الشرع با ولید جنبلاط، رهبر دروزی‌های لبنان، دیدار کرد. جنبلاط از جامعه اقلیت در سوریه خواسته بود که «مداخله اسرائیل» را رد کنند.

خشونت‌های اخیر در پی قتل‌عام علویان در ماه مارس رخ داده است، به گفته دیده‌بان حقوق بشر نیروهای امنیتی و متحدانشان بیش از ۱۷۰۰ غیرنظامی را کشتند.

این خونین‌ترین رویداد از زمان سرنگونی اسد بود؛ رئیس‌جمهوری که خود از اقلیت علوی بود. دولت نیروهای وفادار به اسد را به آغاز خشونت‌ها متهم کرد و تحقیقات رسمی را آغاز نمود.