به گزارش اکوایران، یک مقام آمریکایی و دو مقام عربی به آکسیوس گفته‌اند که انتظار می‌رود دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده،  در سفر خود به عربستان سعودی در اواسط ماه مه، نشستی با رهبران کشورهای خلیج فارس برگزار کند.

این موضوع از این بابت مهم است که اولین سفر رسمی خارجی ترامپ نشان دهنده اهمیت فزاینده‌ای است که دولت او برای همکاری اقتصادی و سرمایه‌گذاری بین ایالات متحده و کشورهای خلیج فارس قائل است. این نشست فرصتی برای ترامپ خواهد بود تا دیدگاه خود را برای دخالت ایالات متحده در خاورمیانه ارائه داده و اهداف سیاسی خود را در منطقه ترسیم کند. 

بر اساس گزارش آکسیوس، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، قصد دارد رهبران همه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس - امارات متحده عربی، بحرین، کویت، عمان و قطر - را به این نشست دعوت کند. انتظار می‌رود ترامپ در ۱۳ مه وارد عربستان سعودی شود و جلسات دوجانبه‌ای برگزار کند. این نشست برای صبح ۱۴ مه برنامه‌ریزی شده است. 

یک مقام عربی گفت که در حال حاضر برنامه‌ای رسمی برای دعوت از رهبران سایر کشورهای عربی به این نشست وجود ندارد، اما این برنامه می‌تواند تغییر کند. پس از این اجلاس، ترامپ برای دیدار با شیخ تمیم آل ثانی، امیر قطر، به دوحه سفر خواهد کرد. در ۱۵ می هم او به ابوظبی سفر کرده و با محمد بن زاید، رئیس دولت امارات، دیدار خواهد کرد.

مقامات آمریکایی و عربی اعلام کردند که سفر ترامپ به سه کشور خلیج فارس بر مسائل دوجانبه، به ویژه سرمایه‌گذاری، فروش سلاح و همکاری در هوش مصنوعی متمرکز خواهد بود. روز جمعه، وزارت امور خارجه اعلام کرد که فروش احتمالی ۳.۵ میلیارد دلاری موشک‌های هوا به هوای میان‌برد و تجهیزات پشتیبانی به عربستان سعودی را تأیید کرده است.

نشست سران در عربستان سعودی تنها بخش از سفر ترامپ با تمرکز منطقه‌ای گسترده‌تر خواهد بود و انتظار نمی‌رود که او از سفر به خاورمیانه برای پیشبرد هیچ ابتکار دیپلماتیک جدیدی استفاده کند.

گفته شده ترامپ در حال حاضر قصد ندارد در طول این سفر از اسرائیل بازدید کند. مقامات آمریکایی و اسرائیلی گفتند که سفر ترامپ به اسرائیل در حال حاضر هیچ دستاوردی برای او ندارد، به خصوص که توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس قریب‌الوقوع به نظر نمی‌رسد.

ترامپ در حالی به منطقه خواهد آمد که ایالات متحده در حال مذاکره برای یک توافق هسته‌ای احتمالی با ایران است. مقامات آمریکایی گفتند که عربستان سعودی، امارات متحده عربی و سایر کشورهای منطقه از توافق هسته‌ای ایالات متحده و ایران حمایت کرده و مقامات دولت ترامپ را تشویق کرده‌اند که به تلاش برای دستیابی به آن ادامه دهند.