به گزارش اکوایران، سیدعباس عراقچی گفت: نام خلیج فارس، مانند بسیاری از نام‌های جغرافیایی، ریشه عمیق در تاریخ بشر دارد. ایران هرگز به استفاده از نام‌هایی مانند دریای عمان، اقیانوس هند، دریای عرب یا دریای سرخ اعتراضی نداشته است. استفاده از این نام‌ها به معنای مالکیت هیچ ملت خاصی نیست، بلکه نشان‌دهنده احترام مشترک به میراث جمعی بشریت است.

او افزود: در مقابل، اغراض سیاسی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس، نشان‌دهنده نیت خصمانه علیه ایران و مردم آن است و به شدت محکوم می‌شود. چنین اقدامات مغرضانه‌ای، توهین به همه ایرانیان، صرف نظر از پیشینه یا محل اقامت آنها، است.

وزیر خارجه بیان کرد: امیدوارم که شایعات مضحکی که در مورد نام خلیج فارس وجود دارد، چیزی بیش از یک کمپین دروغ‌پراکنی توسط افراد «همیشه جنگ‌طلب» برای خشمگین کردن ایرانیان در سراسر جهان و تحریک آنها نباشد.

رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: مطمئنم که رئیس‌جمهوری آمریکا می‌داند که نام خلیج‌فارس قرن‌ها قدمت دارد و توسط همه نقشه‌نگاران و نهادهای بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است و حتی تا همین اواخر دهه ۱۹۶۰ توسط همه رهبران منطقه در مکاتبات رسمی خود استفاده می‌شد.

او گفت: هرگونه اقدام کوته‌بینانه در این زمینه هیچ اعتبار یا اثر قانونی یا جغرافیایی نخواهد داشت، جز آنکه خشم همه ایرانیان از هر قشر و عقیده سیاسی در ایران، ایالات متحده و سراسر جهان را به دنبال خواهد آورد.

همچنین محمدجواد ظریف، وزیرخارجه سابق ایران نیز با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ‌آنچه پیرامون استفاده از نام ساختگی برای خلیج‌فارس شنیده می‌شود هر ایرانی میهن دوست از هر گرایشی را به خشم می‌آورد. ‌برای ایران، به جهانیان و ساکنان کاخ سفید نشان خواهیم که ایرانیان، همراه و هم زبان، این سوداگری کوته بینانه را برنمی‌تابند. ‌شاید فردا برای این همبستگی میهنی دیر باشد.

امروز خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از منابع خود در گزارشی ادعال کرد که رئیس‌جمهوری آمریکا قصد دارد تا در سفر هفته آینده‌اش به عربستان سعودی، اعلام کند که واشنگتن از این به بعد خلیج‌فارس را «خلیج عربی» خواهد خواند.

آسوشیتدپرس در حالی این خبر را اعلام کرده است که ترامپ پس از روی کار آمدن در یکی از نخستین اقدامات جنجالی خود، نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر داد.

این اقدام ضدایرانی ترامپ در حالی است که واشنگتن و تهران مذاکرات غیرمستقیم خود را درباره برنامه هسته‌ای ایران، از اواخر فروردین آغاز کرده‌اند و انتظار می‌رود که دور چهارم این مذاکرات، اوایل هفته آتی برگزار شود.