پاسخ وزیر جهادکشاورزی درباره افزایش قیمت برنج
وزیر جهاد کشاورزی ضمن رد کمبود برنج در بازار تأکید کرد: افزایش قیمت برنج ناشی از اختلال در روند عرضه است که دلیل آن، ابهام در نرخ ارزش افزوده بر کالاهای وارداتی است؛ موضوعی که با تصمیمات اخیر مجلس بهزودی حلوفصل خواهد شد.

به گزارش اکوایران، غلامرضا نوری قزلجه درباره دغدغههای موجود پیرامون افزایش قیمت برنج گفت: اگر افزایش قیمت ناشی از کمبود کالا باشد، قابل بررسی و توجه است، اما وقتی که کالای مورد نظر به اندازه کافی در کشور موجود است، باید به دنبال عوامل دیگری بود که در پسِ این مسئله نهفتهاند و باید برای رفع آنها اقدام شود.
او افزود: در مورد برنج نیز وضعیت همینگونه است؛ مشکل از کمبود نیست، بلکه مسئله اصلی، ابهام در میزان ارزش افزوده کالاهای اساسی وارداتی از جمله برنج است. همین ابهام باعث شده برخی از تأمینکنندگان با تردید عمل کرده و روند عرضه را بهصورت کندتری دنبال کنند.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه توضیح داد: تا زمانی که رقم نهایی ارزش افزوده مشخص نشود، بسیاری از تأمینکنندگان برای واردات و توزیع کالا مردد هستند، و این موضوع به تأخیر در عرضه انجامیده است. خوشبختانه، قرار است این مسئله در روزهای آینده در مجلس تعیینتکلیف شود که نتیجه آن، رفع این ابهام خواهد بود.
نوری قزلجه در پایان تأکید کرد: افزایش قیمت برنج نه بهدلیل کمبود است و نه نشانهای از بحران در بازار دارد؛ با روشن شدن وضعیت ارزش افزوده، روند عرضه به حالت عادی بازمیگردد و نگرانیها نیز برطرف خواهد شد.
قیمت برنج از کیلویی 250 هزار تومان گذشت
به گزارش اکو ایران، بررسی میدانی از فروشگاهها نشان میدهد که برنج ایرانی یا کمیاب شده یا با برندهای جدید و ناشناس عرضه میشود. روند افزایش قیمت این محصول از سال ۱۴۰۰ آغاز شد و با وجود سیاستهای حمایتی دولت سیزدهم، همچون الزام واردکنندگان به خرید برنج از کشاورزان و تخصیص خرید برای نهادهای دولتی، این روند تنها بهطور موقتی کنترل شد.
طبق ارزیابیها، قیمت برنج ایرانی از مرز ۲۵۰ هزار تومان نیز عبور کرده است. کارشناسان بومی در مازندران، کاهش ۳۰ درصدی تولید ناشی از خشکسالی، اعلام آمارهای غیرواقعی از تولید، و محدودیتهای وارداتی را از دلایل اصلی این افزایش میدانند. همچنین، نقشآفرینی دلالان و خروج تجار بزرگ از بازار، منجر به عرضه برنج با برندهای ناشناس و بیثباتی قیمتی شده است.
کارشناسان معتقدند عدم اجرای کامل تعهدات دولت و نبود حمایت از بخش خصوصی، موجب تضعیف حضور فعالان واقعی بازار و واگذاری میدان به واسطهگران شده است. در این میان، قیمتگذاری تکلیفی در خردهفروشی، در حالیکه زنجیره تأمین هیچ سقف قیمتی ندارد، تناقضی ایجاد کرده که فعالیت در بازار را برای فعالان پرریسک و بیانگیزه کرده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هدیه لاکچری قطر برای ترامپ
-
فرزین: در آینده ۶ نوع بانک داریم/ اساسنامه بانکها تغییرات اساسی میکند
-
غافلگیری در تلآویو، تشویش در تهران؛ سفر به جایی که حال ترامپ را خوب میکند
-
معاون رئیس دفتر کاخ سفید: مذاکرات ایران-آمریکا در هر دور جزئیتر شده است
-
بیبی خشم ویتکاف را بر انگیخت/ نتانیاهو جنگ غزه را طولانی کرد
-
ایلان ماسک با تسلا در راه ایران؟
-
لحظه تاریخی برای حلوفصل منازعه ایران و آمریکا
-
راهنمای ساده درباره دعوای هند و پاکستان بر سر کشمیر
-
جعلی برای ضربه به مذاکرات؛ چرا ترامپ هم نمیتواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟