به گزارش اکوایران، رئیس کل بانک مرکزی در سی و دومین همایش سیاست‌های پولی و ارزی، وضعیت نقدینگی کشور در پایان سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد. 

طبق گفته‌های محمدرضا فرزین، نرخ رشد نقدینگی در پایان سال ۱۴۰۳ به ۲۹.۱ درصد  رسیده است. محاسبات مبتنی بر این آمار نشان می‌دهد میزان نقدینگی کشور از ۱۰ هزار هزار میلیارد تومان در اسفند ماه سال ۱۴۰۳ عبور کرده است. فرزین علت این اتفاق را تسویه بدهی بانک مرکزی به بانک‌ها عنوان کرده است.

040222

رشد نقدینگی از ۲۹ درصد عبور کرد

محمدرضا فرزین در این همایش عنوان کرد: «ما در بانک مرکزی در مقاطعی با شرایطی مواجه شدیم که به‌دلیل نااطمینانی‌های بسیار بالا در حوزه‌های سیاسی و امنیتی، مدیریت متغیرهای پولی با دشواری‌های زیادی همراه شد. این نااطمینانی‌ها موجب شد که رشد نقدینگی در پایان سال 1403 از محدوده هدف‌گذاری‌شده فراتر برود و به 29.1 درصد برسد.»

به عبارت دیگر فرزین آمار رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۳ را معادل ۲۹.۱ درصد اعلام کرده است. روند رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۳ به خوبی نشان می‌دهد نرخ رشد نقدینگی در این ماه بالاترین سطح از خرداد سال ۱۴۰۲ بوده است. به عبارتی این رشد، رکورد ۲۲ ماهه را به ثبت رسانده است.

همچنین فرزین تصریح کرد:«ما تمرکز ویژه‌ای بر افزایش ذخایر طلا داشتیم و بخشی از آن را با ریال خریداری کردیم، که این نیز اثری بر پایه پولی داشت. از سوی دیگر، بخشی از بدهی‌های بانک مرکزی به بانک‌ها که در صورت‌های مالی آنها ثبت شده بود و سال‌ها پرداخت نشده بود، در سال گذشته تسویه شد تا صورت‌های مالی بانک‌ها اصلاح شود؛ این اقدام نیز موجب افزایش نقدینگی شد.»

به نوعی رئیس کل بانک مرکزی، بخشی از علت افزایش نقدینگی در سال ۱۴۰۳ را تسویه بدهی‌های بانک مرکزی به بانک‌ها عنوان کرده است.

از سوی دیگر، محاسبه رقم نقدینگی طبق نرخ رشد اعلام شده توسط رئیس کل بانک مرکزی، نشان می‌دهد تا میزان نقدینگی کشور از ۱۰ هزار هزار میلیارد تومان عبور کرده و به حدود ۱۰ هزار و ۱۶۹ هزار میلیارد تومان در اسفند ۱۴۰۳ رسیده است.