بانکها: وام اجاره ۲۰ روزه پرداخت میشود، اما متقاضیان واجد شرایط نیستند
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی اعلام کرد که بانکها در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن مشکلی ندارند و فرآیند پرداخت وام حداکثر ۲۰ روز زمان میبرد، اما اغلب متقاضیان شرایط لازم را ندارند و همین موضوع باعث ایجاد صفهای طولانی و کندی در پرداخت وام شده است.

به گزارش اکوایران، محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی درباره علت طولانی بودن اخذ وام مستاجران از بانکهای خصوصی اظهار اشت: بانکها مشکلی در پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ندارند و به هر متقاضی که شرایط تعیین شده را احراز کرده باشد، 20 روزه وام پرداخت میشود اما مشکل اصلی این است که افراد که در صف وام قرار میگیرند واجد شرایط نیستند و هرچند که مدت زمان و هزینههایی را متحمل میشوند اما در نهایت شرایط دریافت وام را ندارند.
او ادامه داد: متقاضیان وام اجاره باید درخواست خود را به وزارت راه و شهرسازی ارایه دهند و این وزارتخانه هم احراز شرایط و نیاز سنجی را انجام میدهد و پاسخ استعلامات به بانکهای عامل ارسال میکند. برای بانکهای خصوصی هم برای پرداخت وام مستاجران سهمیهای تعریف شده و باید این سهمیه را به متقاضیان بپردازند. اما موضوع اصلی این است که اغلب متقاضیان این مسیر احراز شرایط را طی نمیکنند؛ برای مثال معرفی نامه برای دریافت وام مستاجران الزامی است اما عده ای از متقاضیان این مراحل را طی نکردهاند بنابراین مدارک آنها کامل نیست و مشمول دریافت وام نمیشوند.
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی گفت: شرایط متقاضیان را باید وزارت راه وشهرسازی احراز کند و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار بانکها قرار دهد.
او افزود: بعضا مجردها برای دریافت وام مراجعه میکنند اما طبق شرایط وزارت راهو شهرسازی این وام به زنان مجرد بالای 35 سال و مردان مجرد بالای 45 سال تعلق میگیرد و کمتر از این سن امکان دریافت وام مستاجران را ندارند. در حالی همین افراد مدتی در صف ماندهاند اما از آنجایی که شرایط تعیین شده را ندارند وام به آنها تعلق نمیگیرد.
جمشیدی تاکید کرد: بنابراین یکی از دلایلی که صف ایجاد و زمان دریافت وام طولانی میشود این است که اساسا افراد شرایط تعیین شده را ندارند اما در صف می مانند و در نهایت هم وام به آنها تعلق نمیگیرد.بنابراین مدت زمانی برای معرفی افراد حایز شرایط صرف میشود.
او با اشاره به عامل دیگر بحث اعتبارسنجی بانکی است، گفت: در بانکها براساس قانون عملیات بانکی بدون ربا افراد برای دریافت وام باید اعتبار سنجی شوند. موضوع مهم در بانکها جلوگیری از رسوب وامهای بانکی است و از طریق اعتبار سنجیها میتوان نسبت به قدرت پرداخت اقساط متقاضیان وام مستاجران اطمینان پیدا کرد. از اینرو اعتبارسنجی ابزاری برای حصول اطمینان برای بانکها در پرداخت تسهیلات است و طبیعتا باید سخنگیرانه باشد.
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی افزود: موضوع این است که افراد متقاضی وام اجاره، قرارداد یک ساله برای مسکن خود دارند بنابراین آدرس مشخصی از این افراد وجود ندارد و این خود ریسک است. باید توجه داشت این وامهایی که به افراد داده میشود، همان سپردههای مردمی هستند که از این محل تسهیلات داده میشود و این انتظار را دارند که در هر زمان میخواهند سپرده خود را با اخذ سود دریافت کنند. بنابریان اهمیت اعتبارسنجی اینجا مشخص میشود که میتواند قدرت پرداخت وام را دارند یا خیر.
جمشیدی ادامه داد: موضوع دیگر این است که ممکن است درآمد متقاضی وام مستاجران با رقم وام و اقساط آن همخوانی نداشته باشد بنابراین درخواست وی هم در اعتبار سنجی مورد پذیرش نخواهد بود. به همین دلیل بانکها از متقاضیان درخواست معرفی ضامن را دارند اما مشکل بعدی این است که ضامن این افراد هم شرایط مورد نظر را ندارند و ضامن هم محل کار مشخص و حقوق ثابت ندارد بنابراین پذیرفتن این ضامن هم برای بانکها ریسک دارد.
او با بیان اینکه معرفی یک نفر ضامن برای دریافت این وام کفایت میکند، گفت: یک نفر ضامن کافی است اما همین ضامن باید شرایط مد نظر را داشته باشد. برای مثال کارگر ساختمانی متقاضی این وام بوده اما محل کار مشخص و ثابت نداشته و حقوق دریافتی آن هم کفاف پوشش اقساط وام را نمیدهد. همین فرد ضامنی را معرفی میکند که در قهوهخانه با وی آشنا شده و آن هم محل کار مشخص و درآمد ثابت ندارند بنابراین امکان پذیرش آن ضامن هم وجود ندارد. اساسا این افراد علی رغم اینکه در صف ماندهاند نمیتوانند مدارک معتبر ارایه دهند که شغل مشخصی دارند و طبیعی است که بانک نمیتواند این ضامن را پذیرد.
دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی ادامه داد: بنابراین بانکها در پرداخت وام اجاره با چنین مشکلاتی مواجه هستند و به دلیل این مشکلات روند پرداخت وام طولانی میشود وگرنه تمام متقاضیان واجد شرایط در نهایت در 20 روز میتوانند این وام را دریافت کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تکرار سناریوی سوریه در یمن قریبالوقوع است؟
-
واکنش ترامپ به احتمال تحریف نام خلیج فارس و غنیسازی اورانیوم در ایران
-
سرمایهگذاری 1000 میلیاردی آمریکا در خودروسازی ایران؟
-
سقوط یک هواپیما در منطقه کشمیر هند
-
خلیج فارس؛ ۵ دلیل محکم برای اینکه نامش پاک نمیشود
-
ایران خودرو نقشه جدید کشید / پژو آب رفت
-
بازار ارز منتظر خبر قطعی است/ موج خلیج فارس به بازار ارز رسید
-
سقوط دومین جنگنده F-18 آمریکا در دریای سرخ طی یک هفته
-
واکنش ترامپ به حملات هند به پاکستان