آمریکا به شدت نیاز به مذاکره دارد
همایش «خلیج فارس در پرتو تحولات منطقهای و بینالمللی» پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت با حضور کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین و محمدحسین عادلی، سیاستمدار، اقتصاددان و دیپلمات ایرانی در موسسه اطلاعات برگزار شد.
به گزارش اکوایران، محمدحسین عادلی، اقتصاددان با اشاره به اینکه، کشورهای حاشیه خلیجفارس به تغییر در قدرتهای جهانی آگاه شدهاند، گفت: این تغییر قدرت پایدار اقتصادی است و آنها این موضوع را به خوبی درک کردهاند. همه این کشورها برای زمان خاصی از آینده برنامه و چشمانداز زمانی ویژهای دارند و استراتژی آینده آنها دو گانه است، بخشی بر نفت و گاز و انرژیهای فسیلی تمرکز کرده و بخش دیگر در پی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و متنوعسازی اقتصاد است و این در حالی است که آنها در پی توسعه برنامههای مربوط به میادین نفتی و گازی خود هستند.
عادلی ادامه داد: کشورهای منطقه در حالی ظرفیتهای نفت و گاز خود را ارتقا میدهند که در ایران با شعار متنوعسازی اقتصاد، به نفت و تولید و استخراج آن بیتوجهی میشود و بزرگترین خطری که نفت ایران را تهدید میکند، افت فشار و کاهش تولید به نصف، در پالایشگاه پارس جنوبی است که ۷۰ درصد تولید گاز روزانه(۷۰۰میلیون مترمکعب) را تامین میکند.
وی با اشاره به برنامههای جدید کشورهای حاشیه خلیج فارس در زمینه انرژی گفت: آنها با شعار کربنکم درصدد تولید و صادرات هیدروژن سبز و آبی هستند. این کشورها همچنین سرمایهگذاری بالایی در حوزه پتروشیمی دارند و چین در امارات متحده عربی سرمایهگذاری کلان در حوزه پتروشیمی دارد. کشورهای حاشیه خلیج فارس درصدد تامین ۳۰ درصد انرژی خود از طریق انرژیهای تجدیدپذیر هستند و عربستان سعودی ۵ هزار و دویست مگاوات برق خورشیدی تولید میکند و درصدد است آن را به ۴۲ هزار مگاوات تا سال ۲۰۳۰ ارتقا دهد.
این دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه آسیبشناسی گذشته بسیار مهم است، گفت: باید بدانیم که از کجا ضربه خوردیم و در تولید ناخالص داخلی از کشورهای همسایه عقب ماندیم. اگر در پی داشتن امنیت درونزا هستیم، باید قدرت اقتصادی را افزایش دهیم، روی پای خود بایستیم و این الگویی است که همه کشورها انجام میدهند.
عادلی با اشاره به اینکه در حال حاضر آمریکا به شدت نیازمند گفتوگو و مذاکره با ایران است، گفت: اگر ما از این فرصت استفاده کنیم، راه ما به منطقه باز خواهد شد. ایران باید با عربستان سعودی هم پیمان جامع ببندد. این کشورها با بسیاری از قدرتهای جهانی پیمانهای تجاری مهم دارند و ما باید با این کشورها سرمایهگذاری مستقیم خارجی آغاز کنیم و بهترین نمونه آن میتواند سرمایهگذاری عربستان در انرژیهای تجدیدپذیر ایران است. ایران باید برقراری و احداث خطوط انرژی اعم از برق و گاز را باید این کشورها در اولویت قرار دهد و از رقابت موجود در میان این کشورها به نفع خود استفاده کند.
وی ادامه داد: میتوان به مصر و عربستان برای ایستادن در برابر اسرائیل کمک کرد. اگر بتوانیم مذاکرات با آمریکا را همگام با مذاکرات با عربستان و امارات و دیگر کشورهای منطقه پیش ببریم، میتوانیم رشد اقتصادی خود را به منطقه پیوند بزنیم. نقطه حساس این منطقه رشد اقتصادی آن است و این کشورها مصمم هستند که در سال ۲۰۳۰ به رشد بالای اقتصادی دست یابند و این رشد به رشد ایران گره خورده است و بنابراین باید پیوندهای اقتصادی خود با این کشورها را تقویت و نوعی رفتار کنیم که بازیگر مخرب منطقه رژیم اسرائیل معرفی شود.
او در پایان گفت: آمار رشد منفی اقتصادی کشورهای حاشیه خلیج فارس در زمان جنگ ایران، و رشد بالای آنها در زمان رشد ایران یک پیام روشنی برای آنها دارد. اینکه این منطقه با هم و در کنار هم می توانند رشد کنند. گزینه دیگری وجود ندارد، پس بیاییم همه با هم همکاری کنیم. امروز فضا برای همکاری با عربستان سعودی بسیار مناسب است. موفقیت مذاکرات جاری ایران و آمریکا حتما به فضای همکاری ایران و عربستان و کشورهای خلیج فارس کمک شایانی می کند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران خودرو زیر و رو شد / سورن ورق بازی را برگرداند
-
خبرنگار آکسیوس: ابراز دلگرمی مقام آمریکایی پس از پایان دور جدید مذاکرات هستهای با ایران/ مشتاقانه منتظر جلسه بعدی هستیم
-
سهمیه سوخت به کارت بانکی منتقل میشود؛ قیمت بنزین تغییر میکند؟
-
عراقچی خطاب به همتای سوئدی: تصمیمات شما نه قابل درک است و نه قابل توجیه
-
نیوزویک؛ 5 سیگنال غیر قابل انکار در لحظه حساس/ احتمال تقابل ایران و آمریکا افزایش یافته
-
عراقچی پیش از عزیمت به مسقط: در تهران مشورت کردیم تا به نقطه تعیین کنندهای برسیم
-
اعلام زمان واریز حقوق بازنشستگان همراه با پرداخت معوقات و متناسبسازی
-
چشم تهران به مذاکرات ریاض؛ نقشه راهی که خلیج فارس به ترامپ دیکته میکند
-
توضیحات بقائی از روند دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا