به گزارش اکوایران، ترامپ در پیامی در رسانه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال با بیان اینکه قیمت داروها در آمریکا معمولاً پنج تا ۱۰ برابر قیمت همان داروها در کشورهای دیگر است در حالی که این داروها در یک کارخانه تولید شده‌اند، نوشت: شرکت‌های داروسازی همواره هزینه‌های تحقیق و توسعه را بهانه می‌کردند، در حالی که این بار مالی فقط بر دوش مصرف‌کنندگان آمریکایی تحمیل شده بود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه با امضای این فرمان اجرایی، شهروندان آمریکایی پس از دهه‌ها گرانی به قیمت ارزان‌ دارو خریداری خواهند کرد، اظهار کرد: کاهش قیمت‌ها با امضای این فرمان اجرایی بلافاصله اعمال خواهد شد.

ترامپ در ادامه با بیان اینکه این اقدام پیروزی مردم آمریکا بر لابی‌های دارویی در این کشور است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، پیش‌بینی می‌شود که شاهد صرفه‌جویی تریلیون‌دلاری در نظام سلامت آمریکا خواهیم بود.

این اظهارات ترامپ در حالی است که طبق گزارش شورای روابط خارجی ایالات متحده، چین یکی از تامین کنندگان پیشرو در تولید مواد مورد استفاده برای تولید داروهای ژنریک است که در سال ۲۰۲۰ حدود ۹۰ درصد از داروهای مورد استفاده در آمریکا را تشکیل می‌داد.

تکیه ترامپ به واردات داروهای چینی

به نوشته ایرنا، آمریکا از دهه ۱۹۹۰ به طور فزاینده‌ای به واردات دارویی چین متکی شده است که تا حدی به دلیل هزینه کمتر نیروی کار و مواد در مقایسه با آمریکا است، به طور کلی، تخمین زده می‌شود که بیش از ۸۰ درصد از مواد فعال مورد استفاده در داروهای تجویزی آمریکا از کشورهای خارجی، عمدتاً چین و هند، با تقریباً یک چهارم واردات دارو، از چین می‌آید.

این در حالی است که هم در زمان مقابله با بحران کرونا و هم با احتمال اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین، پرسش‌هایی درباره این که آیا ایالات متحده آمریکا باید اقدامات بیشتری برای تشویق تولیدکنندگان داخلی دارو به تولید داروهای ضروری در داخل کشور برای جلوگیری از کمبود داروهای حیاتی انجام دهد، مطرح شده است.

در سال ۲۰۲۰، کالیفرنیا اولین ایالتی بود که برنامه‌ای به نام «کال ‌ارکس» (CalRx) را برای شروع تولید داروهای ژنریک خود به راه انداخت تا به کمبودها و افزایش قیمت انسولین پاسخ دهد. با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که این برنامه هنوز به موقع نتوانسته است محصول انسولین ژنریک و ارزان‌قیمت خود را به بازار عرضه کند.

جفری جویس مدیر سیاست سلامت در مرکز سیاست و اقتصاد سلامت لئونارد دی شفر در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی می‌گوید که استراتژی اعمال تعرفه بر داروهای وارداتی از چین به این امید که تولید داروهای خاصی در ایالات متحده را تشویق کند، احتمالاً به تنهایی مؤثر نخواهد بود، زیرا حاشیه سود این داروها بسیار پایین است.

به گزارش اکوایران، تعرفه های دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بر کالاهای وارداتی از چین به طور قابل توجهی بر میزان هزینه های آمریکایی ها برای همه کالاها، از لوازم الکترونیکی و لباس گرفته تا کالاهای خانگی تأثیر می گذارد.

 در حالی که تعرفه بر چین به عنوان ابزاری برای رسیدگی به بحران فنتانیل در آمریکا معرفی می شود، طرف های مراقبت های سلامتی نگران تأثیر بالقوه آن بر هزینه داروهای تجویزی - به ویژه، داروهای ژنریک و آنتی بیوتیک ها هستند، که در اختلال در زنجیره تامین این داروها می تواند منجر به افزایش قیمت یا کمبود شود.