توصیف ایران و آمریکا از مذاکرات چهارم سخت اما مفید
در اکوخبر امشب بیست و یکم اردیبهشت ماه، بیننده و شنونده مهمترین اخبار اقتصادی و سیاسی روز باشید.
دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم بین جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر مسقط، پایتخت عمان برگزار شد.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، ریاست هیاتهای مذاکرهکننده را بر عهده داشتند.
وزیر خارجه ایران قبل از عزیمت به عمان تاکید کرده بود که «تیم کارشناسی ایران از قبل در مسقط مستقر شده تا در صورت لزوم از آنها بهرهبرداری شود، طرف مقابل هم هر تیمی را که صلاح بداند، حتماً همراه خواهد داشت.»
پس از پایان مذاکرات، آکسیوس به نقل از یک مقام دولت ایالات متحده آمریکا اعلام کرده، ما از نتیجه امروز مذاکرات، دلگرم شدهایم و مشتاقانه منتظر نشست بعدی هستیم که در آینده نزدیک برگزار میشود.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه پس از دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا گفت، میتوانم بگویم که نسبت به سه دور گذشته جدیتر و صریحتر بود. ما مقداری از فضاهای کلی فاصله گرفتیم و وارد موارد جزیی شدیم، در این شرایط مذاکرات دشوار میشود.
عراقچی تاکید کرده، بحثهای بسیاری مفیدی انجام شد و دو طرف درک بهتری از مواضع هم دارند. مقدار زیادی موضوعات مورد اختلاف ابعادش باز شده و مواضع مقداری به هم نزدیک شده است.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در شبکه ایکس با اعلام پایان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا گفته، مذاکراتی دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر و یافتن راههایی معقول و واقعبینانه برای حل مسائل مورد اختلاف.
او خبر داده، زمان و مکان دور بعدی گفتگوها توسط هماهنگکننده عمانی اعلام میشود.
بدر بن حمد آل البوسعیدی، وزیر خارجه عمان نیز طی توئیتی اعلام کرد: امروز دور دیگری از گفتوگوها میان ایران و ایالات متحده در مسقط به پایان رسید. این گفتوگوها حاوی ایدههای مفید و ابتکاری بود که نشاندهنده تمایل مشترک برای دستیابی به توافقی شرافتمندانه است، دور پنجم مذاکرات پس از مشورت طرفین با مقامات عالیرتبه خود برگزار میشود.
چهارمین دور از مذاکرات در حالی برگزار شد که مطالبه اصلی ایران که تاکنون بارها از سوی وزیر امور خارجه ایران و سخنگوی این وزارتخانه شنیده شده، رفع موثر تحریمها و توقف هر اقدامی است که موجب محدودیت و تحریم بر اقتصاد ایران شود.
محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور و عبدالله عارفوف نخستوزیر ازبکستان ۴ سند و یادداشت تفاهم همکاری مشترک امضا کردند.
عارف در این دیدار گفته، جمهوری اسلامی ایران کوتاهترین مسیر برای اتصال کشورهای آسیای میانه به آبهای آزاد و خلیج فارس است و زیرساختها و امکانات لجستیکی در بنادر ایران فراهم شده و ایران آمادگی دارد تسهیلات لازم را برای حضور ازبکستان در این بنادر فراهم کند.
عبدالله عارفوف، نخستوزیر ازبکستان هم به حجم روابط ۵۰۰ میلیون دلاری میان ایران و ازبکستان اشاره کرده و گفته، توسعه همکاریهای دوجانبه باید آیندهدار و با برنامهریزی طولانی مدت ارتقا پیدا کند.
محسن اسماعیلی، معاون پارلمانی رئیسجمهور از تعویق معرفی گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد و دارایی خبر داده و گفته، وزیر اقتصاد این هفته به مجلس معرفی نمیشود.
به گفته اسماعیلی، طبق اصل ۱۳۵ قانون اساسی، رئیسجمهور فرصت دارد ضمن تعیین سرپرست برای وزارتخانههایی که وزیر ندارند تا مدت سه ماه نسبت به معرفی گزینه موردنظر اقدام کند و این کار حتماً در مهلت قانونی انجام میشود.
سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه ایکس نوشته، از مهمترین اولویتهای کاری من در وزارت ارتباطات، فراگیری و پیاده سازی ۵G در کشور است، در این دوره از سرعت ۱۰ و ۲۰ و ۳۰ مگ رها میشویم و با سرعت ۴۰۰ مگ و ۵۰۰ مگ معنای واقعی خدمات آنلاین و بازی و فیلم و سریال را درک خواهیم کرد.
او خبر داده، نسل پنجم اینترنت تلفن همراه تا پایان سال با اولویت کلانشهرها فعال میشود و تکلیف مزایده فرکانس سههزار و ۶۰۰ و سههزار و ۷۰۰ که ۵G است این هفته روشن خواهد شد.
سیدمحمد اتابک وزیر صمت در نشست کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و ازبکستان در تهران خبر داده افزایش ارزش تبادلات بین دو کشور تا دو میلیارد دلار از اهداف اصلی کمیسیون مشترک است و دستیابی به این رقم هدف مشترک سران و این نشست است.
وزیر صمت گسترش خطوط هوایی مستقیم، تسهیل گمرکی، کاهش تعرفهها و رفع موانع بانکی را ابزارهای اقتصادی مورد توجه طرفین اعلام کرده است.
محمدرضا سعیدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی با اشاره به ۹ هلدینگ در شستا گفته، قانون، تامین اجتماعی را مکلف کرده شستا کمتر از ۲۰ درصد از سهام هلدینگها را داشته باشد که در آن صورت واگذاری زیر مجموعه هلدینگها منتفی میشود.
او تاکید کرده، اگر بازار سرمایه کشش نداشته باشد، نمیتوانیم سهم خود در هلدینگها را به زیر ۲۰ درصد برسانیم.
شرکت توزیع نیروی برق تهران اعلام کرده، پس از هشدارهای داده شده به مشترکان اداری برای رعایت مصوبات هیات وزیران درباره کاهش مصرف برق، با رصد و پایش دادههای حاصل از کنتورهای هوشمند، ۵۰ مشترک پرمصرف اداری بزرگ شهر تهران شناسایی و اشتراک برق آنها قطع شد.
عطاالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفته، با وجود قولهایی مبنی بر پرداخت بهموقع پول گندمهای تحویلشده هنوز بعد از ۴۰ روز ریالی به هیچ گندمکاری پرداخت نشده است.
به گفته هاشمی، قرار بوده حداکثر ۴۸ ساعت بعد از تحویل بار گندم، مبلغ آن به حساب گندمکاران واریز شود.
امسال نرخ خرید تضمینی گندم معمولی برای هر کیلو ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان و گندم دوروم با مصارف صنعتی ۲۱ هزار تومان تعیین شده است.
در جلسه ۱۶ اردیبهشت شورای رقابت، موضوع بررسی شکایت شرکت تپسی از اسنپ مبنی بر ارتکاب رفتار ضد رقابتی مطرح شد که اعضای شورا به نفع تپسی رأی دادند.
شورای رقابت، پس از بررسی شکایات و مستندات ارائه شده، قراردادهای انحصاری اسنپفود با رستورانها را مصداق رویههای ضدرقابتی تشخیص داد و در رأی خود، این شرکت را به حذف شروط ضدرقابتی از قراردادها، شامل قراردادهای گذشته جاری و قراردادهای آتی موظف کرد.
رویترز نوشته، پاپ لئو چهاردهم که ۸ مه (۱۸ اردیبهشت) به عنوان جانشین پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان انتخاب شد، گفت که خواستار صلح پایدار در اوکراین، آتش بس در غزه و آزادی همه گروگانها است.
او از آتشبس اخیر بین هند و پاکستان استقبال کرد و گفت که از خدا میخواهد «معجزه صلح» را به جهان ببخشد.
پاپ لئو چهاردهم گفته، جهان امروز در حال زندگی در «سناریوی دراماتیک جنگ جهانی سوم است که به صورت تکه تکه اجرا میشود».
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
فرزین: در آینده ۶ نوع بانک داریم/ اساسنامه بانکها تغییرات اساسی میکند
-
هدیه لاکچری قطر برای ترامپ
-
غافلگیری در تلآویو، تشویش در تهران؛ سفر به جایی که حال ترامپ را خوب میکند
-
اولین واکنش ترامپ به دور چهارم مذاکرات با ایران
-
توضیحات بقائی از روند دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا
-
کشورهای عربی خواهان نزدیکی ایران و آمریکا نیستند
-
از چرخش ناو ترومن تا پایان تاب ترامپ؛ چرا آمریکا ناگهان از جنگ با یمن دست کشید؟
-
اسامی 2 فرد ایرانی و شرکتی که توسط آمریکا تحریم شدند
-
راهنمای ساده درباره دعوای هند و پاکستان بر سر کشمیر