به گزارش اکوایران، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه امروز-20 اردیبهشت- با فیصل بن‌فرحان، وزیر امور خارجه عربستان دیدار کرد.

در این دیدار طرفین درباره مسائل دوجانبه و نحوه گسترش همکاری‌ها و نیز چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو و رایزنی کردند. همچنین وزیر امور خارجه در حاشیه این دیدار دفتر یادبود وزارت امور خارجه را امضا کرد.

سفر دیپلماتیک عراقچی به عربستان و قطر

به گزارش ایرنا، عراقچی صبح امروز به منظور دیدار با مقام‌های عالی‌رتبه عربستان و رایزنی در مورد موضوعات دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در راس هیاتی دیپلماتیک عازم جده شد. وزیر امور خارجه شنبه عصر نیز برای شرکت در اجلاس گفتگوی ایران-جهان عرب به دوحه سفر خواهد کرد.

عراقچی روز گذشته -19 اردیبهشت- در گفت‌وگویی درباره اهداف این سفرها گفت: سفر به عربستان، در ادامه مشورت‌هایی است که ما در خصوص مسائل منطقه‌ای و مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا انجام خواهیم داد. ما از ابتدا در این مذاکرات رایزنی مستمر و اطلاع‌رسانی دائم به کشورهای منطقه را مدنظر داشته‌ایم، چرا که پایداری هرگونه توافق احتمالی به میزان زیادی بستگی به ملاحظات و نگرانی‌های کشورهای منطقه در حوزه هسته‌ای و منافع مشترک آن‌ها با جمهوری اسلامی دارد.

عراقچی ادامه داد: به هر حال، آن‌ها نگرانی‌هایی دارند و منافع مشترکی وجود دارد؛ بنابراین ما کشورها را به‌طور مداوم در جریان قرار می‌دهیم. به نظرم این اقدام مثبتی است که از همان ابتدا در پیش گرفته‌ایم و اثرات خوبی نیز داشته است؛ خوشبختانه، کشورها همراهی خوبی در این مذاکرات نشان داده‌اند. فردا در همین خصوص، صبح به عربستان خواهم رفت تا دیدارهایی داشته باشم و بعد از ظهر یا غروب به قطر خواهم رفت. در قطر نیز در همایش گفتگوهای ایران و اعراب، که بین شورای همکاری و شورای راهبردی روابط خارجی ایران و مرکز مطالعات الجزیره قطر برگزار می‌شود، حضور خواهم داشت.

او با اشاره به اینکه این دور، چهارمین دوره همایش گفتگوهای ایران و اعراب است و من در برگزاری سه دوره گذشته، زمانی که در شورا بودم، نقش داشتم، گفت: در افتتاحیه این همایش، صحبت خواهم کرد. این همایش بسیار مهم است؛ هدف آن ایجاد مفاهمه بیشتر بین ایران و کشورهای عربی است. در دوره‌های گذشته، بحث‌های خوبی در این همایش مطرح شد و بسیار مهم است که هر دو طرف از دیدگاه‌ها، نگرانی‌ها و زمینه‌های مشترک همکاری یکدیگر آگاه باشند. این موضوع به درک متقابل بیشتر و کاهش تفاوت‌ها و در نتیجه کاهش تنش در روابط بین کشورهای منطقه کمک می‌کند.