سورپرایز سفر ترامپ به خاورمیانه؛ آمریکا فلسطین را به رسمیت میشناسد؟
اکوایران: عربستان سعودی در میانه ماه می میزبان نشست سران خلیجفارس و آمریکا خواهد بود. این نشست بخشی از نخستین سفر دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، به عربستان در دوره دوم ریاستجمهوریاش است.

به گزارش اکوایران؛ عربستان سعودی در میانه ماه می میزبان نشست سران خلیجفارس و آمریکا خواهد بود. این نشست بخشی از نخستین سفر دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، به عربستان در دوره دوم ریاستجمهوریاش است. نشست مشابهی در ۲۱ مه ۲۰۱۷ و در دوره نخست ریاستجمهوری ترامپ برگزار شد.
این نشست که به میزبانی عربستان در پایتختش، ریاض، برگزار میشود، پیش از آغاز، با گمانهزنیهای زیادی درباره «اعلام بسیار مهم» ترامپ همراه بوده. او در دیدار با جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، در کاخ سفید در ۶ می به این مسئله اشاره کرده بود.
علاوه بر آنچه ترامپ قصد اعلامش را دارد، دستور کار نشست و توافقها و قراردادهای مورد انتظار، به موضوع داغ رسانهها و محافل سیاسی تبدیل شدهاند؛ این توافقها دامنهای از قراردادهای امنیتی و نظامی تا قراردادهای فناوری و هوش مصنوعی را در بر میگیرند.
تمام رهبران کشورهای خلیجفارس قرار است در این نشست حضور داشته باشند، به جز ملک سلمان بن عبدالعزیز که به دلیل شرایط جسمانیاش مدتهاست در رویدادهای عمومی یا دیدارهای رسمی شرکت نمیکند.
آیا دونالد ترامپ فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت؟
یک منبع دیپلماتیک خلیجی که نخواست نام یا سمتش فاش شود گفت: «ترامپ بیانیهای درباره کشور فلسطین و به رسمیت شناختن آن از سوی آمریکا صادر خواهد کرد و قرار است کشوری فلسطینی بدون حضور حماس تأسیس شود.»
این منبع افزود: «اگر اعلام به رسمیت شناختن فلسطین از سوی آمریکا صورت بگیرد، این مهمترین بیانیهای خواهد بود که موازنه قدرت را در خاورمیانه تغییر میدهد و کشورهای بیشتری به توافقنامههای ابراهیم خواهند پیوست.»
این منبع همچنین تأیید کرد که توافقهای اقتصادی نیز قطعاً وجود خواهد داشت، اما بسیاری از آنها پیشتر اعلام شدهاند و ممکن است شاهد معافیت کشورهای خلیجفارس از تعرفهها باشیم.
احمد الابراهیم، دیپلمات پیشین خلیجی اما گفت: «فکر نمیکنم موضوع نشست فلسطین باشد. رئیسجمهور مصر عبدالفتاح السیسی و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن دعوت نشدهاند؛ این دو کشور نزدیکترین کشورها به فلسطین هستند و حضورشان در چنین رویدادی اهمیت زیادی داشت.»
الابراهیم همچنین گفت: «توافقهای بزرگی در راه است؛ شاید مشابه آنچه در نشست ۲۰۱۷ خلیجفارس–آمریکا رخ داد با قراردادهای سعودی که بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار ارزش داشت. فراموش نکنیم که امارات متحده عربی اعلام کرده بود بیش از یک تریلیون دلار در آمریکا سرمایهگذاری خواهد کرد و عربستان هم بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری اعلام کرده است.»
او ادامه داد: «این موضوع روشن است چون ترامپ قصد دارد پس از پایان سفرش به عربستان، به امارات و قطر برود. این دو کشور اقتصادهای مهمی هستند که منابع مالی عظیم و سرمایهگذاریهای بزرگی در ایالات متحده دارند.»
احمد بوشوکی، تحلیلگر سیاسی سعودی، گفت: «موضوع نشست، توافقهای بزرگ اقتصادی است که در عربستان انجام خواهد شد. شاید رئیسجمهور ترامپ وقتی به مردم گفت «الان سهام بخرید، قبل از اعلان بزرگم در دو روز آینده.» به این موضوع اشاره داشته است.
در مورد خبر همکاری هستهای صلحآمیز آمریکا و عربستان برای تولید برق، بوشوکی گفت: «عربستان از سال ۲۰۱۰ برنامهای در این زمینه اعلام کرده و این موضوع چندینبار پیش از این مطرح شده است. شرکتهای بینالمللی اکنون مشغول اجرای این پروژهها در عربستان هستند.»
در حال حاضر عربستان در حال برنامهریزی برای ساخت نخستین راکتور هستهای خود است و چندین شرکت بینالمللی برای طراحی و ساخت این راکتور با هم رقابت میکنند. در همین حال، کشور همسایه یعنی امارات متحده عربی، صاحب راکتور براکه است و تنها کشور عربی محسوب میشود که نیروگاه هستهای چهارراکتوره دارد؛ نیروگاهی که با همکاری یک شرکت کرهای ساخته شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
دوئل تسلیحات چینی و غربی در میدان جنگی پاکستان و هند؛ چین پیروز راند اول شد؟
-
آخرین خبر از حکم اعدام تتلو
-
حملات موشکی پاکستان علیه هند/ 3 پایگاه هدف اسلامآباد قرار گرفت
-
واکنش کاخ سفید به شایعات برای جعل نام خلیجفارس
-
نیوزویک؛ 5 سیگنال غیر قابل انکار در لحظه حساس/ احتمال تقابل ایران و آمریکا افزایش یافته
-
جزئیات جدید از دور چهارم مذاکرات/ این تیم تخصصی آمریکا را همراهی نمیکند
-
دنده عقب صنعت از خودروهای برقی؟
-
خبر مهم عراقچی: دور چهارم مذاکرات یکشنبه آغاز خواهد شد
-
ادعای ویتکاف: هیچ برنامه غنیسازی نباید در ایران وجود داشته باشد/ تاسیسات نطنز، فردو و اصفهان باید برچیده شود