به گزارش اکوایران، اسحاق دار به این خبرگزاری گفت که با وجود تشدید خصومت‌ها میان دهلی نو و اسلام آباد، تماس‌هایی بین دفاتر مشاوران امنیت ملی پاکستان و هند برقرار شده است.

او گفت که خط تلفن مستقیم بین ارتش‌های دو کشور فعال است.

به گزارش ایرنا، افراد مسلح شامگاه سه‌شنبه هفته گذشته با گشودن آتش به سوی گروهی از گردشگران در منطقه توریستی پهَلگام واقع در حدود ۹۰ کیلومتری شهر سرینگر، پایتخت تابستانی کشمیر تحت کنترل هند، دست‌کم ۲۷ نفر را کشتند.

مقام های هندی این حادثه را یک حمله تروریستی توصیف کردند و مدعی دخالت پاکستان در این حمله شدند و از این رو تنش‌ها میان دو همسایه اتمی شبه قاره وارد فاز جدیدی شد است.

براساس گزارش اکوایران، در روزهای اخیر، تنش‌ها میان هند و پاکستان به بالاترین سطح خود در دهه‌های گذشته رسیده است. این بحران با حمله تروریستی در منطقه پاهالگام کشمیر در ۲۲ آوریل آغاز شد که منجر به کشته شدن ۲۸ غیرنظامی، عمدتاً گردشگران هندو، شد. هند گروه‌های شبه‌نظامی مستقر در پاکستان، از جمله لشکر طیبه، را مسئول این حمله دانست.

در پاسخ، هند در ۷ مه عملیات نظامی با نام "عملیات سیندور" را آغاز کرد و به ۹ هدف در خاک پاکستان و کشمیر تحت کنترل پاکستان حمله موشکی کرد. هند اعلام کرد که این اهداف شامل زیرساخت‌های تروریستی بوده‌اند، در حالی که پاکستان مدعی شد که این حملات مناطق غیرنظامی را هدف قرار داده و منجر به کشته شدن ۳۱ غیرنظامی شده است.

در واکنش، پاکستان اعلام کرد که چندین جنگنده و پهپاد هندی را سرنگون کرده و به اهداف نظامی در هند حمله کرده است. هند نیز اعلام کرد که حملات پهپادی و موشکی پاکستان را خنثی کرده و سیستم‌های دفاع هوایی در لاهور را هدف قرار داده است.

این درگیری‌ها منجر به کشته شدن حداقل ۳۲ نفر در پاکستان و ۱۶ غیرنظامی در هند شده است. هر دو کشور نیروهای نظامی خود را در امتداد خط کنترل در کشمیر افزایش داده‌اند. همچنین، هند پروازها از بیش از ۲۰ فرودگاه در مناطق شمالی و غربی خود را به حالت تعلیق درآورده است.

در سطح دیپلماتیک، هند معاهده آب‌های ایندوس را به حالت تعلیق درآورده و خدمات ویزا برای شهروندان پاکستانی را متوقف کرده است. پاکستان نیز توافق‌نامه شیملا را به حالت تعلیق درآورده و حریم هوایی خود را به روی هواپیماهای هندی بسته است.

مقامات پاکستانی هشدار داده‌اند که خطر جنگ هسته‌ای "واضح و حاضر" است، در حالی که جامعه بین‌المللی، از جمله ایالات متحده و بریتانیا، خواستار کاهش تنش‌ها و بازگشت به مذاکرات دیپلماتیک شده‌اند.