به گزارش اکوایران؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد، افزایش تقاضای پیش‌بینی‌شده از سوی چین به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان انرژی و کالاهای اساسی، مهم‌ترین عامل رشد قیمت‌ها در بازارهای جهانی عنوان شده است. این توافق می‌تواند منجر به کاهش موانع تجاری و افزایش واردات کالاهای اساسی به چین شود، اتفاقی که به افزایش مصرف و در نتیجه افزایش قیمت جهانی این محصولات منجر شده است.  

نمایندگان ایالات متحده و چین توافق کردند تعرفه‌های چین بر کالاهای آمریکایی را به ۱۰ درصد و تعرفه‌های ایالات متحده بر کالاهای چینی را به ۳۰ درصد کاهش دهند؛ این اقدام موجب افزایش خوش‌بینی در بازارهای جهانی شده است.

براساس گزارش انجمن غلات، به دنبال افزایش قیمت نفت، قیمت روغن سویا و پالم شروع به افزایش کرد. معاملات آتی روغن پالم برای ماه جولای در بورس مالزی دیروز با ۲.۰۷ درصد افزایش به ۳۸۹۳ رینگیت در هر تن یا ۹۰۸.۵ دلار در هر تن رسید (۲.۷ درصد افزایش در هفته)، اما رشد بیشتر به دلیل داده‌های مربوط به افزایش تولید و موجودی محدود شد.

گزارش هیات مدیره روغن پالم مالزی (MPOB)، در ماه آوریل، تولید روغن پالم خام در مقایسه با ماه مارس ۲۱.۵۲ درصد افزایش یافت و به ۱.۶۹ میلیون تن رسید، در حالی که صادرات تنها ۹.۶۲ درصد افزایش یافت و به ۱.۱ میلیون تن رسید.

در نتیجه موجودی روغن ۱۹.۳۷ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود در ۶ ماه گذشته یعنی ۱.۸۷ میلیون تن رسید.

قیمت‌های آتی روغن سویا برای ماه ژوئیه در شیکاگو در طول هفته با ۶.۴ درصد افزایش به بالاترین سطح فصلی خود یعنی ۱۱۳۴ دلار در هر تن رسید (۹.۶ درصد افزایش نسبت به ماه قبل) که ناشی از انتظارات برای از سرگیری صادرات سویا به چین و کاهش عرضه در بازار داخلی ایالات متحده به دلیل افزایش فرآوری بود.

براساس این گزارش از ابتدای ۷ ماه از سال مالی ۲۰۲۴-20۲۵، فدراسیون روسیه سهم خود را در حجم روغن آفتابگردان وارداتی هند در مقایسه با مدت مشابه فصل قبل از ۳۶درصد به ۶۵درصد یا ۱.۱۶ میلیون تن افزایش داد، اوکراین از ۷درصد به ۲۲درصد رسید، در حالی سهم آرژانتین از ۱۶درصد به ۷درصد کاهش یافت.