روند کاهشی مبادلات تجاری با اتحادیه اروپا/ آلمان؛ شریک اصلی ایران در دوران افت تجاری + نمودار
اکوایران: حجم مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در 11 ماهه نخست سال 2024 با کاهش 3 درصدی نسبت به سال گذشته به چهار میلیارد و 150 میلیون یورو رسید.

به گزارش اکوایران؛ بررسیها نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی با وجود کاهش سه درصدی حجم کلی تجارت بین ایران و اتحادیه اروپا در 11 ماهه نخست 2024، صادرات ایران به این اتحادیه پنج درصد رشد داشته است، با این وجود حجم مبادلات شکل کاهشی به خود گرفت.
بر اساس آمار یورواستات، حجم تجارت ایران و اتحادیه اروپا در 11 ماه نخست 2024، چهار میلیارد و 150 میلیون یورو بوده که در مقایسه با بازه زمانی مشابه سال گذشته، سه درصد کاهش داشته است.
از این میزان، سهم صادرات اروپا به ایران، با چهار درصد کاهش، سه میلیارد و 370 میلیون یورو و سهم صادرات ایران به اروپا نیز با پنج درصد افزایش 773 میلیون یورو بوده است.
گزارش اتاق ایران نشان میدهد، در نوامبر 2024، نیز حجم تجارت میان ایران و اروپا به 377 میلیون یورو رسید که در مقایسه با حجم تجارت 467 میلیون یورویی در ماه مشابه سال گذشته، کاهش 19 درصدی داشته است. صادرات اروپا به ایران نیز با کاهش 22 درصدی نسبت به نوامبر سال گذشته از 383 میلیون یورو به 299 میلیون یورو رسیده است.
از سوی دیگر، در این بازه زمانی صادرات ایران به اروپا از 84 میلیون یورو به 78 میلیون یورو رسیده و رشدی 7 درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل تجربه کرده است.
دادههای منتشر شده نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی، «آلمان» همچنان اولین شریک تجاری ایران در اروپا بوده و «ایتالیا»، «هلند» و «بلژیک» در رتبههای بعدی قرار دارند.
کالاهای صادراتی ایران به اتحادیه اروپا
گزارش منتشر شده نشان میدهد، بیشترین گروه کالایی صادراتی از ایران به اتحادیه اروپا (استاندارد SITC) با 20 درصد رشد، شامل «مواد غذایی و دام» به ارزش 270 میلیون یورو و بیشترین گروه کالایی صادراتی اروپا به ایران هم با کاهش هفت درصدی، «خودرو و ماشینآلات صنعتی» به ارزش یک میلیارد و 180 میلیون یورو بوده است. سومین کالای صادراتی ایران به اروپا به «کالاهای تولیدی دستهبندی شده و براساس مواد» با ارزش 168 میلیون و 900 هزار دلار اختصاص داشته است.
عمده کالاهای وارداتی ایران به اتحادیه اروپا
دادههای منتشر شده نشان میدهد، در بازه زمانی مورد بررسی «خودرو و ماشین آلات صنعتی» با ارزش یک میلیارد و 179 میلیون و 400 هزار دلار در جایگاه اول قرار داشته است.
بررسیها نشان میدهد «مواد شیمیایی و مواد مرتبط» هم با ارزش کمی بیش از یک میلیارد دلار در جایگاه دوم قرار داشته و جایگاه سوم هم «سابر محصولات نهایی» با ارزش 542 میلیون و 300 هزار دلار بوده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟