به گزارش اکوایران، اعلامیه دولت هند روز چهارشنبه، چند روز پس از آنکه پاکستان پرواز هواپیماهای هندی بر فراز خاک خود را ممنوع کرد، منتشر می شود.

طبق اطلاعیه‌ دولت هند این ممنوعیت از ۳۰ آوریل تا ۲۳ مه (۱۰ اردیبهشت تا ۴ خرداد) ادامه خواهد داشت.

تأثیر این ممنوعیت بر صنعت هواپیمایی پاکستان احتمالاً کمتر از هند خواهد بود، زیرا تنها خطوط هوایی بین‌المللی پاکستان برای مسیرهای خاص از جمله پروازها با مقصد کوالالامپور از حریم هوایی هند استفاده می کنند.

هفته گذشته، پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی متعلق یا تحت مدیریت هند بست و تمام تجارت از جمله از طریق کشورهای ثالث را به حالت تعلیق درآورد و صدور روادید ویژه جنوب آسیا برای اتباع هندی را متوقف کرد.

پاکستان روز چهارشنبه اعلام کرد اطلاعات موثقی از قصد هند برای انجام عملیات نظامی در چند روز آینده دارد.

بر اساس گزارشی که ایرنا منتشر کرده است، از زمان حمله تروریستی در کشمیر، این دو کشور مجموعه‌ای از اقدامات را علیه یکدیگر آغاز کرده‌اند که تعلیق پیمان آب سند یکی از آنها است.

روابط هند و پاکستان پس از یک حمله تروریستی مرگبار در ۲۲ آوریل ۲۰۲۵ در منطقه پهلگام (کشمیر تحت کنترل هند)، که ۲۶ کشته و ۱۷ زخمی برجای گذاشت، به شدت متشنج شد. هند، پاکستان را به حمایت از گروه شبه‌نظامی «جبهه مقاومت»، شاخه‌ای از لشکر طیبه، متهم کرد، در حالی که پاکستان این اتهامات را رد کرده و خواستار تحقیقات بی‌طرفانه شده است.

در واکنش، هند صدور روادید برای شهروندان پاکستانی را تعلیق کرد، گذرگاه‌های مرزی را بست و تهدید به قطع جریان آب رودخانه سند کرد. پاکستان نیز حریم هوایی خود را به روی پروازهای هندی بست، روابط تجاری را قطع کرد و تعلیق معاهده آب را «اقدام جنگی» خواند.

تبادل آتش مرزی در ۲۵ آوریل و تظاهرات ضد هندی در اسلام‌آباد، تنش‌ها را تشدید کرد و نگرانی‌ها از درگیری نظامی بین دو قدرت هسته‌ای را افزایش داده است.

به گزارش اکوایران، وزیر دفاع پاکستان روز دوشنبه گفت که پس از حمله مرگبار شبه‌نظامیان به گردشگران در کشمیر در هفته گذشته، حمله نظامی هند همسایه قریب‌الوقوع است، زیرا تنش‌ها بین این دو کشور مسلح به سلاح هسته‌ای افزایش یافته است.

این حمله شبه‌نظامیان منجر به کشته شدن ۲۶ نفر شد و خشم هند با اکثریتِ هندو را برانگیخت و درخواست‌هایی برای اقدام علیه پاکستان با اکثریتِ مسلمان را برانگیخت. هند، پاکستان را به حمایت از شبه‌نظامیان در کشمیر متهم می‌کند؛ منطقه‌ای که دو طرف ادعای مالکیت آن را دارد و جنگ بر سر آن انجام شده است.

خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در مصاحبه‌ای در دفتر خود در اسلام‌آباد به رویترز گفت: «ما نیروهای خود را تقویت کرده‌ایم زیرا این مسئله‌ای است که اکنون قریب‌الوقوع است. بنابراین در چنین شرایطی باید تصمیمات استراتژیکی گرفته شود و این تصمیمات گرفته شده است».