به گزارش اکوایران، در ارتباط تصویری با سعید رسولی، معاون حمل‌ونقل وزیر راه‌وشهرسازی و سرپرست سازمان بنادرودریانوردی و محمد آشوری، استاندار هرمزگان از محل بندر شهید رجایی و با حضور علی‌اکبر مرزبان، عضو هیات عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادرودریانوردی، اونتالاپ اونالبایف، سفیر قزاقستان در ایران و محمد کالدی بایف رئیس صندوق شرکتی توسعه صادرات وزارت تجارت و همگرایی جمهوری قزاقستان، تفاهم نامه سرمایه‌گذاری احداث ترمینال اختصاصی و مرکز لجستیک در پسکرانه بندر شهید رجایی امضا شد.

این تفاهم نامه در راستای تقویت همکاری‌های حمل‌ونقل و ترانزیت منطقه‌ای، تفاهم‌نامه سرمایه گذاری این کشور برای احداث ترمینال اختصاصی و مرکز لجستیکی در بندر شهید رجایی به امضای کاظم صالحی، مدیرکل ترانزیت، لجستیک و توافقنامه‌های سازمان بنادرودریانوردی و محمد کالدی بایف رئیس صندوق شرکتی توسعه صادرات وزارت تجارت و همگرایی جمهوری قزاقستان رسید.

بر اساس این تفاهم‌نامه که با هدف بهره‌برداری مشترک از ظرفیت‌های بندر شهید رجایی به امضا رسید، سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای تخصیص زمین در محدوده یا پسکرانه بندر شهید رجایی اعلام کرده و طرف قزاقستانی نیز متعهد شده است تا طی یک ماه طرح تجاری پیشنهادی خود را به طرف ایرانی ارائه کند.

سرمایه‌گذاری قزاقستانی‌ها در چارچوب قوانین ایران و پس از طی مراحل قانونی، مشمول حمایت قانون تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی (FIPA) خواهد شد. بر اساس این تفاهم نامه، کارگروه فنی مشترکی برای برگزاری جلسات تخصصی، تدوین گزارش‌ها و نهایی‌سازی قرارداد تشکیل خواهد شد.

حمایت سازمان بنادر و دریانوردی از سرمایه گذاری خارجی در بنادر کشور

بر اساس گزارشی که ایرنا منتشر کرده است، سعید رسولی سرپرست سازمان بنادرودریانوردی در این مراسم با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دروازه ورود قزاقستان به آب‌های آزاد است، بر حمایت سازمان بنادر و دریانوردی از سرمایه گذاری خارجی از جمله قزاقستان در راستای توسعه ترانزیت و همکاریهای تجاری و حمل و نقلی دو کشور، تاکید کرد.

به گفته وی، جمهوری اسلامی ایران با یک‌هزار و ۸۰۰ کیلومتر مرز آبی و دسترسی به آب های آزاد، از ظرفیت مناسبی برای توسعه ترانزیت و لجستیک با کشورهای همسایه برخوردار است.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی در ادامه با تقدیر و سپاس از همدردی دولت قزاقستان برای حادثه هرمزگان، اظهار داشت: با وجود بروز حادثه آتش سوزی، مجموعه بندر شهید رجایی با پایانه‌های و ترمینال های متعدد، هم‌اکنون با قدرت در حال فعالیت است.

وی افزود: هم‌اکنون ۳۵ فروند کشتی با انواع کالاهای نفتی، معدنی و کانتینری در اسکله‌های بندر پهلو گرفته اند و فعالیت‌ها به شکل عادی در این بندر در حال انجام است.

رسولی تاکید کرد: تجار و صاحبان کالا و کشتی برای دریافت خدمات بندری و دریایی، بدون هیچ مساله ای از خدمات مورد نیاز بهره‌مند می‌شوند.

عزم دولت چهاردهم برای توسعه و تجهیز بنادر تجاری کشور

محمد آشوری، استاندار هرمزگان نیز در این مراسم با اشاره اهتمام جدی دولت چهاردهم برای توسعه و تجهیز بنادر بازرگانی کشور، اظهار کرد: به رغم اتفاقات ناگوار اخیر، تداوم عملیات بندری و گمرکی را در بندر شهید رجایی شاهد هستیم.

به گفته استاندار هرمزگان، امضای این تفاهم نامه و سرمایه‌گذاری قزاقستان در بندر شهید رجایی، تاثیر مستقیم به روابط تجاری و اقتصادی بین تهران و آستانه دارد.

به گزارش اکوایران، ۶ اردیبهشت حوالی ساعت ۱۳:۰۹ به وقت محلی بود که بندرعباس شاهد یک حادثه ناگوار بود. انفجاری مهیب در گمرک شهید رجایی، بزرگ‌ترین گمرک ایران، رخ داد. این حادثه توجه بسیاری را به خود جلب کرد و عملیات امدادی به سرعت آغاز شد. 

گزارش‌ها حاکی از آن است که زمین در اثر شدت انفجار لرزید؛ همچنین موج انفجار به حدی شدید بوده که یک ساختمان اداری را کاملا نا‌بود کرده و بسیاری‌ از خودرها در این منطقه مچاله شده است. این موضوع باعث شد که تیم‌های امدادی و آتش‌نشانی به سرعت به محل اعزام شوند.