به گزارش اکوایران، دومین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز -10 اردیبهشت- به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور سران سه قوه، برخی از فقهای شورای نگهبان و اکثریت اعضای مجمع برای بررسی الحاق به کنوانسیون پالرمو برگزار شد.

به گزارش ایرنا از مرکز رسانه و روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در این جلسه ۵ مورد از ایرادات هیات عالی نظارت در خصوص پیوستن جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی را بررسی کردند.

پس از استماع نظر مجلس، دولت، بانک مرکزی و گزارش کمیسیون مشترک مجمع، همچنین تبادل نظر موافقان و مخالفان مجمع درباره ابعاد حقوقی، اقتصادی و امنیتی الحاق به کنوانسیون یادشده، ادامه بررسی و تبادل نظر پیرامون سایر ایرادات، به جلسه آتی مجمع موکول شد.

مجید انصاری: پالرمو در مجمع تصویب می‌شود

روز گذشته -9 اردیبهشت- مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برخی از اعضا در جلسه قبلی ابهامات و اشکالاتی در مورد پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو داشتند که توضیحات کارشناسان تا حدود زیادی نگرانی‌های اعضا را مرتفع کرد، گفت: پیش‌بینی من این است که این لایحه در مجمع تصویب خواهد شد.

حجت‌الاسلام مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مورد فضای عمومی مجمع در مورد دو کنوانسیون پالرمو و CFT گفت: با توجه به مباحث کارشناسی مفصلی که در کمیسیون‌های تخصصی مجمع انجام شده، فضای مجمع را برای تصویب این لایحه مثبت ارزیابی می‌کنم.

معاون حقوقی رئیس‌جمهوری در مورد روند بررسی این دو لایحه در مجمع تشخیص، توضیح داد: لایحه پالرمو و CFT در مجلس به تصویب رسیده بود و به دلیل اختلاف‌نظر مجلس و شورای نگهبان این دو لایحه به مجمع ارائه شد، با توجه به مسکوت ماندن این دو لایحه در مجمع، با روی کار آمدم دولت چهاردهم رئیس‌جمهوری در نامه‌ای به مقام معظم رهبری خواستار بررسی این دو لایحه در مجمع شدند که رهبری هم موافقت کردند.

خبر مرتبط
معاون رئیس‌جمهوری: پالرمو در مجمع تصویب می‌شود

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به توضیحات کارشناسان در مورد پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو، از احتمال تصویب این لایحه در مجمع خبر داد.

به گزارش اکوایران، 27 فروردین نیز بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد مرحله نهایی شد؛ محسن دهنوی، سخنگوی مجمع اعلام کرد که گزارش کمیسیون مشترک درباره این دو لایحه تکمیل شده و رأی‌گیری نهایی پس از استماع دیدگاه‌های دولت، مجلس و شورای نگهبان انجام خواهد گرفت.

خبر مرتبط
پایان بررسی لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون مشترک مجمع / رأی‌گیری نهایی در صحن مجمع

بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد مرحله نهایی شد؛ سخنگوی مجمع اعلام کرد که گزارش کمیسیون مشترک درباره این دو لایحه تکمیل شده و رأی‌گیری نهایی پس از استماع دیدگاه‌های دولت، مجلس و شورای نگهبان انجام خواهد گرفت.

مسیر پرپیچ و خم FATF

دولت چهاردهم از روز اول شروع به کارش در تکاپوی حل و فصل پرونده FATF است.

به گزارش اکوایران، مصطفی میرسلیم، عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره آخرین وضعیت بررسی FATF در این مجمع گفت: در حال حاضر دو میثاق در دست بررسی است؛ نخست، کنوانسیون پالرمو (جرائم سازمان‌یافته فراملی) و دوم، مقابله با پشتیبانی مالی از تروریسم.

او افزود: پیش از این ایرادهایی به این دو متن گرفته شد و در دولت دوازدهم توافق شد که موضوع مسکوت بماند. اکنون بررسی‌های کارشناسی دقیقی در کمیسیون‌های مجمع انجام می‌شود تا بر مبنای آن‌ها تصمیم‌گیری شود. نتیجه این بررسی‌ها به احتمال زیاد در اوایل بهار مشخص خواهد شد.

خبر مرتبط
پزشکیان: اجرای FATF داخلی راهکار مبارزه هوشمند با فساد است

اکوایران: رئیس‌جمهوری با رد شروط سنتی مبارزه با فساد، اجرای FATF داخلی و رصد الکترونیک تراکنش‌ها را راهکار کلیدی شفافیت دانست. در ادامه نگاهی انداختیم به روندی که دولت چهاردهم در مسیر حل بحث FATF طی کرده است.

23 دی 1403 بود که سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام از آغاز بررسی درباره لوایح پالرمو و CFT در کمیسیون‌های این مجمع خبر داد. 

در جلسه 19 دی‌ماه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست صادق آملی لاریجانی، بررسی مجدد موضوع FATF در پی درخواست رئیس‌جمهوری و ارجاع آن از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شد. در این جلسه، تشکیل کمیسیون مشترک متشکل از سه کمیسیون تخصصی «اقتصادی»، «سیاسی، امنیتی و دفاعی» و «حقوقی و قضائی» برای بررسی دقیق این موضوع به تصویب رسید.

آملی لاریجانی با تأکید بر اهمیت این موضوع، خواستار بررسی آن بر اساس مصالح ملی و به دور از فضاسازی‌های سیاسی شد.

خبر مرتبط
مسیر پرپیچ و خم FATF؛ آغاز بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع

اکوایران: با آغاز بررسی مجدد لوایح CFT و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، موافقان و مخالفان این لوایح به طرح دیدگاه‌های خود پرداخته‌اند. در حالی‌ که دولت بر ضرورت خروج ایران از لیست سیاه FATF برای بهبود جایگاه اقتصادی کشور تأکید دارد، منتقدان این لوایح را ابزاری برای اعمال فشار بیشتر از سوی کشورهای غربی می‌دانند.

مسعود پزشکیان سه‌شنبه -11 دی ماه- در نشستی با اعضای اتاق بازرگانی ایران حاضر شد و در پاسخ به دغدغه برخی از اعضای اتاق بازرگانی مبنی بر رفع موانع برای فعالین اقتصادی، از تصمیم‌گیری انجام شده برای بررسی مجدد لایحه FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد و گفت: امیدواریم که بتوانیم با همکاری‌های مشترک بستر را برای سهولت در فعالیت‌های اقتصادی را ایجاد کنیم.

12 آبان 1403 نیز مجید انصاری، معاون حقوقی ریاست جمهوری نیز در گفت‌وگو با «برنا» در خصوص آخرین وضعیت FATF بیان کرد: بنا به دستور رئیس‌جمهوری، بررسی FATF از ابعاد مختلف توسط وزیر اقتصاد و دارایی در حال بررسی و انجام است.

او با بیان اینکه امیدواریم زمینه لازم برای رفع موانع FATF فراهم شود، تاکید کرد: ما از چهار کنوانسیون به دو کنوانسیون پیوسته‌ایم و دو کنوانسیون پالرمو و CFT باقی مانده است که در مجمع تشخیص از دستور خارج شده ولی هنوز قابل بررسی در مجمع تشخیص است.