افزایش تقاضا برای کالاهای وارداتی از ایران در هشت ماه
اکوایران: تجارت خارجی در هشت ماه منتهی به آبان سال جاری به لحاظ ارزشی به 83 میلیارد و 279 میلیون دلار رسید و با این شرایط میتوان گفت در بازه زمانی مورد بررسی ارزش کالای وارداتی افزایش داشته و کالاهای صادراتی هم در عین رشد ارزشی به لحاظ حجمی رشد را تجربه کردهاند.

به گزارش اکوایران؛ براساس دادههای گمرک در هشت ماهه سال ،1403 میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی)، بالغ بر 103 میلیون و 558 هزار تن به ارزش 38 میلیارد و 152 میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی 14.66 درصدی در وزن و 18.04 درصدی در ارزش دلاری داشته است.
همچنین میزان واردات کشور در این مدت، با کاهشی 1.73 درصدی در وزن و افزایشی 6.12 درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ارقام 24 میلیون و 525 هزار تن و 45 میلیارد و 127 میلیون دلار رسیده است.
کشورهای عمده مقصد صادرات
«چین»، «عراق»، «امارات متحده عربی»، «ترکیه»، «افغانستان»، «پاکستان» و «هند» هفت مقصد اصلی صادرات کالاهای ایرانی بودهاند و نقش مهمی در تجارت خارجی ایران ایفا کردهاند.
ارزیابیها نشان میدهد در بازه مورد بررسی بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر 9.9 میلیون دلار و سهم 25.95 درصدی از کل ارزش صادرات شریک اول تجاری ایران بوده است. براساس ارزیابیها صورت گرفته «عراق» با 8.3 میلیارد دلار و سهم 21.76 درصدی جایگاه دوم را به خود اختصاص داده و «امارات متحده عربی» هم با حدود 4 میلیارد و 700 میلیون دلار و سهم 12.46 درصدی جایگاه سوم صادرات کشور را از آن خود کرده است.
براساس دادههای گمرک «ترکیه» هم با 4 ملیارد و 400 میلیون دلار و سهم 11.57درصدی و «افغانستان» با کمی بیش از یک میلیارد و 559 میلیون دلار و سهم 4.09 درصد از کل ارزش، در جایگاه چهارم و پنجم صادرات کشور قرار گرفتهاند.
در مجموع، این هفت کشور ۸۲.۲۹ درصد از وزن و ۸۲.۹۴ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی ایران را به خود اختصاص دادهاند.
کشورهای عمده طرف معامله واردات
طی هشت ماهه سال1403 کشور «امارات متحده عربی»، با اختصاص رقمی بالغ بر 13میلیارد 615 میلیون دلار و سهمی در حدود 30.17 درصد از کل ارزش واردات، در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفته است. همچنین کشورهای «چین» با 11 میلیارد و 539 میلیون دلار و سهم 25.57 درصد، «ترکیه» با 7 میلیارد و 850 میلیون دلار و سهم 17.40
درصد،«آلمان» با یک میلیارد و 569 میلیون دلار و سهم 3.48 درصد و «فدراسیون روسیه» با یک میلیارد و 54 میلیون دلار و سهم 2.34 درصد از کل ارزش واردات، جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بوده اند.
این هفت کشور در مجموع ۷۶.۴۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل واردات ایران را به خود اختصاص دادهاند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟