ادعای عجیب وزیر جهادکشاورزی درباره رشد تولید
اکوایران: وزیر جهادکشاورزی مدعی شد، رشد تولید محصولات کشاورزی، درخواست واردات این اقلام را در یکسال گذشته کاهش داده است. اما واردکنندگان عامل اصلی افت واردات را ناشی از محدودیتهای وارداتی مطرح میکنند.

به گزارش اکوایران، در یکسال اخیر واردکنندگان کالاهای اساسی با مشکلات متعددی در جریان تامین این اقلام مواجه بودند. به باور آنها یکی از چالشها تامین به موقع ارز بود. همین موضوع نیز طبق اعلام اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام وطیور باعث شد، سال گذشته فعالان اقتصادی در تامین نهادهها با چالش مواجه شوند. این روند در سال جاری نیز ادامه یافت. البته از اردیبهشت ماه برمبنای سیاست جدید دولت در مسیر تجارت، واردات این اقلام قفل شد. در نهایت اواخر تابستان سال جاری گره واردات نهادههای دام و طیور باز شد. 16 مهر محمدجواد عسگری، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس اعلام کرد، 38 کشتی نهاده دامی در مسیر ایران است. او همان زمان با اشاره محدودیتهای حاکم بر واردات نهادهها گفت: اگر مشکلی در قوانین برای ورود هر چه سریعتر این نهادهها به کشور وجود دارد؛ ما آمادگی داریم که قوانین را به سرعت اصلاح کنیم تا مشکلی برای تولید کشور ایجاد نشود.
از نگاه فعالان اقتصاد در کنار سیاستهای محدود کننده دولت، آنچه منجر به کاهش واردات در یکسال گذشته شده است؛ حذف ارز ترجیحی است. یک منبع آگاه دراین باره به اکوایران گفت: مدتهاست دولت مجوز واردات کالاها را محدود کرده است و به برخی کالاها هم مجوز واردات نمیدهد؛ اما گذشته از محدودیتهای موجود آنچه منجر به کاهش واردات محصولات کشاورزی بویژه کالاهای اساسی شده؛ حذف ارز 4200 تومانی است. او افزود: حذف ارز ترجیحی عملا منجر شد، واردات جهتدار شود و کالاهای سلامت محور وارد کشور شود.
این منبع آگاه ادامه داد: سال گذشته ما 2 میلیارد دلار واردات دانه و کنجاله سویا داشتیم. اما در نیمه نخست این رقم به 650 میلیون رسیده است؛ حالا اگر فرض کنیم، در نیمه دوم هم یک میلیارد واردات این اقلام را داشته باشیم؛ کماکان شاهد کاهش آمار واردات نهادههای روغنی خواهیم بود. او معتقد بود، هیچ رشدی که منجر به کاهش درخواست مجوز واردات در یکسال اخیر شود؛ وجود ندارد.
با این وجود وزیر جهادکشاورزی صبح امروز دوشنبه در دیدار ابراهیم رئیسی با اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس مدعی شد؛ کاهش مجوزهای واردات کالاهای کشاورزی ناشی از رشد تولید است. او گفت: در طول یکسال گذشته به مرور شاهد کاهش درخواست و صدور مجوزهای واردات کالاهای کشاورزی بودهایم که گواه افزایش تولید این محصولات در داخل کشور است.
ساداتینژاد افزود: مجموع تولید غلات از 17,9 به 20.3 میلیون تن، برنج از 1.8 به 2.3 میلیون تن، جو از 1.6 به 2.35 میلیون تن، ذرت علوفهای از 14 به 1.5 میلیون تن و محصولات باغی از 24.2 به 25.7 میلیون تن رسیده است. او ادامه داد: : در سال اول فعالیت دولت خرید تضمینی محصولات کشاورزی 55 درصد، ظرفیت تولید محصولات صنایع تکمیلی 20 درصد، صدور اسناد اراضی کشاورزی 700 درصد رشد داشته و ارزش صادرات محصولات آبزیپروری از 555 میلیون دلار به 700 میلیون دلار رسیده است. وزیرجهادکشاورزی گفت: مجموع رشد ارزش افزوده تولیدات بخش کشاورزی که در ابتدای دولت منفی 5.4 درصد بود، در بهار امسال با رشد 4.3 درصدی به منفی 0.8 درصد برسد و قطعا با انتشار آمار تابستان امسال شاهد مثبت شدن این عدد خواهیم بود.
نقد نمایندگان به عملکرد جهادکشاورزی
به گزارش تسنیم دراین نشست نمایندگان کمیسیون کشاورزی مجلس از مهمترین دغدغه های خود سخن گفتند. آنها به جلوگیری از خرد شدن بیش از حد اراضی کشاورزی، لزوم حمایت جدیتر شبکه بانکی از کشاورزان و دامداران و اجرای سریعتر طرح اصلاح الگوی کشت متناسب با اقلیم اشاره کردند. آنها همچنین درخصوص جلوگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی، توجه به توسعه شیلات و آبزیپروری به ویژه در سواحل جنوبی کشور، توسعه صنایع تکمیلی و ارائه تسهیلات برای خرید تجهیزات کشاورزی صحبت کردند.
رئیسی: ارتقای بهرهوری حلقه مفقوده کشاورزی
در این نشست ابراهیم رئیس دولت سیزدهم گفت: با وجود کاهش نزولات آسمانی، با مدیریت صحیح منابع موجود میتوان به توسعه بیشتر بخش کشاورزی دست یافت. او در بخش دیگر ارتقای بهرهوری حلقه مفقوده بخش کشاورزی کشور است؛ اما دولت با جدیت بهدنبال برقراری پیوند و همکاری بخشهای مختلف تولیدی با بخشهای دانشگاهی است.
رئیسی همچنین توجه به اقتصاد روستا و بهصرفهشدن آن را برای توسعه روستایی و افزایش تولید محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی ضروری دانست و افزود: دولت میتواند با ارتقای شاخصهای پیشبینی پذیری و اطمینانبخشی برای کشاورزان، به رونق اقتصاد کشاورزی بیانجامد.
او اصلاح الگوی کشت را از جمله برنامههای دولت برای بهرهبرداری بهتر از منابع موجود دانست و بر همکاری دولت و مجلس برای اجرای کامل این طرح تاکید و بر اهمیت سرمایهگذاری و نظارت بر بخشهای مختلف از تولید، تامین تا توزیع و مصرف محصولات کشاورزی اشاره کرد.
او افزایش صادرات محصولات کشاورزی با تسهیل شرایط و نیز کمک به بازاریابی، تلاش برای رفع مشکلات در زمینه تامین نهادههای دامی به ویژه برای دامداران کوچک و عشایر، امهال و ایجاد شرایط پذیرش درخواست استمهال تسهیلات کشاورزی برای کشاورزان آسیبدیده از بلایای طبیعی، کمک به رفع مشکلات و رونق یافتن شیلات و آبزیپروری و احیای بخش حمایت از کشت پنبه و دانههای روغنی را از دیگر برنامههای دولت خواند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟