صعود در سایه بدبینی؛ بازگشت سهام چطور سرمایهگذاران را غافلگیر کرد؟
اکوایران: پیش از آنکه چین و آمریکا به توافق برسند مدیران صندوقهای سرمایهگذاری خود را برای رکود اقتصادی آمریکا آماده میکردند، این درحالی است که سهام آمریکا رشد خیره کنندهای را ثبت کرد. اما آیا این خوشبینی به اقتصاد آمریکا بیش از اندازه است؟

به گزارش اکوایران، رشد خیرهکننده داراییهای آمریکایی که پس از کاهش تنشهای تجاری میان واشنگتن و پکن رقم خورد، سرمایهگذاران بزرگ را غافلگیر کرد و در تضاد با انتظارات گسترده علیه دلار و سهام وال استریت قرار گرفت.
شاخص سهام S&P 500 پس از آنکه ایالات متحده و چین توافق کردند دستکم برای ۹۰ روز تعرفهها را کاهش دهند در این هفته ۳.۳ درصد رشد کرده و تمام زیانهای خود در سال جاری را جبران کرده است؛ دلار نیز در بازارهای جهانی تقویت شد، در حالیکه قیمت اوراق قرضه دولتی آمریکا کاهش یافت، چراکه به نوشته فایننشیال تایمز، معاملهگران از پناهگاههای سنتی خارج شدند.
غافلگیری سرمایهگذاران نهادی و بازنگری در موقعیتها
بازگشت سریع سرمایه به بازار سهام، به مدیران دارایی و سایر سرمایهگذاران نهادی که به دلیل ترس از رکود اقتصادی و نگرانیهای گستردهتر نسبت به سیاستگذاریهای آمریکا با احتیاط در بازار آمریکا سرمایهگذاری کرده بودند، ضربه زده است.
به گفته رابرت تیپ، رئیس بخش اوراق قرضه جهانی در شرکت خدمات مالی پیجیآیام، بازار واقعا غافلگیر شد، چراکه همزمان با واقعیتر شدن توافقها سرمایهگذاران مجبور به بازنگری و تسویه موقعیتهای خود شدند.
تحلیلگران میگویند موقعیتهای فروش گسترده، از جمله شرطبندیهای صندوقهای پوشش ریسک که براساس روند بازار عمل میکنند، ممکن است حرکت صعودی بازار را تشدید کرده باشد، چراکه معاملهگران مجبور به خروج از موقعیتهای خود شدند.
یافتههای نظرسنجی بنک آو امریکا از دیدگاه سرمایهگذاران
نظرسنجی بنک آو امریکا که عمدتا پیش از اعلام توافق تجاری بین واشنگتن و پکن انجام شده است نشان میدهد مدیران صندوقهای سرمایهگذاری بدبینانهترین دیدگاه خود در دو سال گذشته را نسبت به سهام آمریکا داشتهاند. این نظرسنجی همچنین نشان میدهد نگاه جمعی آنها به دلار، از سال ۲۰۰۶ تاکنون، منفیترین حالت خود را داشته است. دادههای کمیسیون معاملات آتی آمریکا نیز این موضوع را تایید میکند و نشان میدهد مدیران دارایی در هفته گذشته بیشترین موقعیت خرید یورو را از سپتامبر ۲۰۲۴ تاکنون اتخاذ کردهاند.
نشانههای تغییر چشمگیر احساسات بازار
در نشانهای از تغییر چشمگیر احساسات بازار، شاخص Nasdaq Composite، حدود ۳۰ درصد از کف خود در چند هفته گذشته رشد کرده است؛ سطحی که پس از اعلام تعرفههای متقابل از سوی ترامپ در 2 آوریل به آن رسید.
دادههای کمیسیون معاملات آتی کالایی (CFTC) که دوره هفتروزه منتهی به ۶ می را پوشش میدهد، همچنین نشان میدهد که مدیران دارایی بیشترین موقعیت خرید تاریخی خود را در معاملات آتی اوراق قرضه ۱۰ ساله داشتند؛ شرطی که بر افزایش قیمت و کاهش بازدهی استوار است.
بازدهی اوراق ۱۰ ساله بهویژه به انتظارات رشد اقتصادی حساس است، بنابراین این معامله نشان میدهد که سرمایهگذاران بر این باورند که احتمال وقوع رکود در ادامه سال افزایش یافته است. این درحالی است که این بازدهی از حدود ۴ درصد در اوایل ماه آوریل به ۴.۴۵ درصد جهش کرده است.
کاهش انتظارات از نوسانات در بازار سهام و ارز
رشد چشمگیر سهام با کاهش انتظارات بازار از نوسانات همزمان شده است. شاخص VIX، که بهعنوان «شاخص ترس» والاستریت شناخته میشود، به سطح پیش از «روز آزادی» بازگشته است که دونالد ترامپ تعرفههای متقابل را اعلام کرد. انتظارات بازار از نوسانات نرخ برابری یورو-دلار نیز به پایینترین سطح از ماه مارس رسیده است.
سود سرمایهگذاران خرد از خرید سهام
دادههای دویچه بانک نیز نشان میدهد که سرمایهگذاران خرد ممکن است از کاهش قیمتها بهره برده باشند چراکه بیشتر ماه آوریل را صرف خرید سهام کردهاند، در حالی که سرمایهگذاران حرفهای صبر کردند.
هشدار مدیران دارایی نسبت به خوشبینی زودهنگام
اما برخی مدیران دارایی هشدار میدهند که این تغییر جهت بازار به سمت خوشبینی نسبت به تجارت، بیش از حد پیش رفته است. به گفته اندرو پیس، استراتژیست ارشد سرمایهگذاری در شرکت سرمایهگذاری راسل، پیش از آنکه بیش از حد خوشبین شویم باید به خاطر داشته باشیم که آشفتگیهای سیاستی چطور به اعتماد مصرفکننده و کسبوکارها آسیب زدهاند.
برخی سرمایهگذاران معتقدند دلار، که در روز سهشنبه و چهارشنبه بخشی از افزایش روز دوشنبه را از دست داد، ممکن است با روشن شدن اثرات اقتصادی اختلالات تجاری، تضعیف شود.
رئیس استراتژی ارزی در بنک آو امریکا معتقد است افزایش فعلی دلار موقتی است و نرخهای تعرفه آنقدر بالا خواهند ماند که اقتصاد آمریکا را وارد شرایط رکود تورمی کنند. به گفته او، برای اینکه دلار دوباره تضعیف شود، باید دادههای اقتصادی آمریکا هم ضعیف شوند و ما فکر میکنیم چنین خواهد شد.
از منظر دومینیک اشنایدر، رئیس بخش ارز جهانی و کالاها در بخش مدیریت ثروت موسسه مالی یوبیاس، سرمایهگذاران هنوز بهدرستی نمیدانند که خسارات ناشی از جنگ تجاری چقدر خواهد بود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ترامپ برای توافق با تهران شرط گذاشت
-
افزایش دو برابری قیمت سیمان در یک ماه/ رکود مسکن سنگینتر میشود
-
برادر یحیی سنوار ترور شد؟
-
گاردین: عراقچی برگ جدید هستهای رو کرد/ پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم غنیسازی به ریاض و ابوظبی
-
صادرات «برق شریف» به جهان
-
ورود سران قوا به رفع فیلترینگ
-
سیگنال مثبت سیانان به بازار ارز
-
چرا مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت مشهودی نداشته است؟
-
فوری/ تصویب مشروط لایحه پالرمو در مجمع تشخیص؛ ایران در یک قدمی خروج از لیست سیاه FATF؟