به گزارش اکوایران، اداره ملی آمار چین روز شنبه اعلام کرد که شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) نسبت به سال گذشته ۰.۱ درصد کاهش یافته است؛ که مشابه افت ماه قبل و مطابق با میانگین پیش‌بینی اقتصاددانانی است که در نظرسنجی بلومبرگ شرکت کرده بودند.

براساس گزارشی از بلومبرگ، رکود قیمت در بخش کارخانه‌ای نیز برای سی‌و‌یکمین ماه متوالی ادامه داشت، به طوری که شاخص قیمت تولیدکننده نسبت به سال گذشته ۲.۷ درصد کاهش یافت؛ در حالی که این رقم در ماه مارس ۲.۵ درصد بود.

احتمال تشدید کاهش قیمت‌ها با جنگ تعرفه‌ای

به نظر می‌رسد فشارهای ناشی از کاهش قیمت‌ها در اقتصاد چین ادامه‌دار باشد و حتی تشدید شود، به‌ویژه پس از آنکه دونالد ترامپ در اوایل ماه آوریل، تقریبا تمام صادرات چین را با تعرفه‌ای ۱۴۵ درصدی هدف قرار داد؛ اقدامی که با واکنش متقابل پکن همراه شد. این جنگ تجاری می‌تواند برخی شرکت‌ها را به فروش محصولاتشان در بازار داخلی وادار کند و به رقابت شدید موجود دامن بزند؛ این رقابت می‌تواند شرکت‌ها را مجبور به کاهش بیشتر قیمت‌ها کند.

هشدار کارشناسان درباره ناکارآمدی سیاست‌های محرک

دیوید کو، اقتصاددان در بخش اقتصاد بلومبرگ، روز شنبه در یادداشتی نوشت: تلاش‌های سیاست‌گذاران چینی برای تقویت مصرف ظاهرا تاکنون هنوز نتیجه چندانی نداشته است. به گفته او، راهکار اصلی این است که دولت به‌سرعت حمایت مالی خود را افزایش دهد، به‌ویژه اگر مذاکرات با آمریکا نتواند کاهش قابل توجهی در تعرفه‌ها به همراه داشته باشد.

کاهش اشتغال و کاهش درآمد ناشی از تعرفه‌های آمریکا می‌تواند توان و تمایل مصرف‌کنندگان چینی به خرج کردن را کاهش دهد، که احتمالا تولیدکنندگان و ارائه‌دهندگان خدمات را وادار به کاهش قیمت‌ها می‌کند.

روند طولانی رکود قیمتی در کل اقتصاد

اقتصاد چین در سه‌ماهه نخست سال همچنان با رکود قیمتی مواجه بوده است، که نشان‌دهنده عدم تعادل میان عرضه و تقاضا است. شاخص ضمنی تولید ناخالص داخلی (GDP Deflator)، که معیار گسترده‌تری برای سنجش سطح قیمت‌ها در کل اقتصاد است، برای هشتمین فصل متوالی کاهش یافت، که طولانی‌ترین روند نزولی از زمان آغاز انتشار داده‌های فصلی در سال ۱۹۹۳ محسوب می‌شود.

تلاش های جدید پکن برای تقویت رشد اقتصادی

سیاست‌گذاران چینی اوایل این هفته مجموعه‌ای از اقدامات را برای حمایت از اقتصاد رو به افول اعلام کردند؛ از جمله کاهش نرخ بهره معیار و نسبت سپرده قانونی بانک‌ها. چین و آمریکا همچنین در آستانه نخستین دور از مذاکرات تجاری از زمان روی کار آمدن ترامپ هستند؛ مذاکراتی که می‌تواند زمینه را برای کاهش تعرفه‌ها فراهم کند.