ثمره تنوعبخشی به اقتصاد؛ رتبه اعتباری عربستان افزایش یافت
اکوایران: موسسه معتبر رتبهبندی اعتباری S&P Global، رتبه اعتباری عربستان سعودی را به +A ارتقا داد که برابر با رتبه اعتباری کشورهایی چون چین و ژاپن است.

به گزارش اکوایران، رتبه اعتباری عربستان سعودی برای اولینبار در طول دو سال گذشته از سوی موسسه رتبهبندی S&P Global افزایش یافت؛ چراکه تلاشهای این کشور برای تنوعبخشی به اقتصاد نفتی نتیجه داده است.
بر اساس گزارشی از بلومبرگ، رتبه اعتباری عربستانسعودی از سوی این موسسه با یک رتبه افزایش از A به +A افزایش یافته و چشمانداز رتبهبندی آن پایدار گزارش شده است.
تحول اقتصادی و اصلاحات نهادی
موسسه S&P Global اعلام کرد، این ارتقای رتبه نشاندهنده این دیدگاه است که تحولات اقتصادی و اجتماعی عربستان سعودی بر پایه بهبود کارایی حاکمیتی و چارچوبهای نهادی، از جمله تعمیق بازارهای سرمایه داخلی استوار است. به اعتقاد آنها، با پیشرفت چشمانداز 2030، نظارت و موازنههای نهادی شفافتر شدهاند که این امر در بازنگری اولویتها و زمانبندی پروژهها مشهود است.
رتبه اعتباری +A عربستانسعودی مشابه رتبه ژاپن و چین است و مطابق با سطح رتبه موسسه رتبهبندی فیچ برای پادشاهی عربستان قرار دارد. بااین حال همچنان یک رتبه پایینتر از رتبه اعتباری است که موسسه مودیز به این کشور اختصاص داده است.
رشد 4.5 درصدی عربستان سعودی؛ قوی ترین عملکرد از 2022
اقتصاد 1.1 تریلیون دلاری عربستانسعودی، در سه ماه چهارم 2024 حدود 4.5 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته که بالاترین رشد از سال 2022 است. دولت عربستان هزینه بسیار سنگینی روی استراتژی چشم انداز 2030 ولیعهد بنسلمان انجام میدهد و با سرمایهگذاری صدها میلیارد دلاری در حوزههای مختلف، از خودروهای برقی گرفته تا تراشههای نیمه هادی و گردشگری، کسری بودجه را تا سال 2027 پیشبینی میکند.
کاهش درآمدهای نفتی و چالش کسری بودجه
این در حالی است که از زمان حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، درآمدهای نفتی کاهش یافته و بودجه دچار کسری شده است؛ دولت نیز برای جبران آن اوراق قرضه بیشتری در بازارهای بدهی بینالمللی منتشر میکند.
به گفته صندوق بینالمللی پول، عربستان سعودی برای متعادلکردن شرایط مالی خود به نفت 90 دلاری در سال جاری نیاز دارد. این نهاد، در ماه ژانویه پیشبینی خود از رشد اقتصادی عربستان را از 4.6 به 3.3 درصد کاهش داد، و به کاهش تولید نفت این کشور اشاره کرد که بخشی از برنامه عضویت آن در کارتل اوپک پلاس است.
این درحالی است اتحاد این گروه به رهبری عربستان و روسیه پس از تاخیرهای مکرر، برنامه خود برای لغو کاهشهای تولید نفت را اجرا خواهد کرد و در ماه آوریل تولید را روزانه ۱۳۸ هزار بشکه افزایش میدهد.
دولت عربستان نیز پیشبینی خود برای رشد اقتصادی را کاهش داد و آن را برای سال جاری به 4.6 و برای سال آینده به 3.5 درصد رساند. با این حال، رشد حدود چهار درصدی در طول چند سال آینده همچنان از رشد اقتصادی بیشتر کشورهای گروه (G20) بالاتر است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟