بین بازدارندگی و عملگرایی؛ تغییر دکترین هستهای یا نقشه ژاپنی تهران؟
اکوایران: برخلاف ترس بسیاری از تحلیلگران، ایران از مزایای ماندن به عنوان قدرت آستانه هستهای، به جای تبدیلشدن به یک قدرت هستهای اعلامشده، آگاه است. از نظر مقامات ایرانی، صرف داشتن توان ساخت تسلیحات هستهای، نه تنها در برابر حملات نظامی گسترده بازدارندگی ایجاد میکند، بلکه اهرم فشار بیشتری را در مذاکرات با ایالات متحده و سایر مخالفان فراهم میسازد.

به گزارش اکوایران، افزایش تنشهای اخیر میان اسرائیل و ایران، نگرانیهایی را در غرب پیرامون تغییر بالقوه استراتژی هستهای تهران برانگیخته است.
از صبر استراتژیک به بازدارندگی فعال
به نوشته مؤسسه خاورمیانه، روز ۱۴ آوریل، ایران در تلافی حمله اسرائیل به کنسولگری خود در سوریه، برای اولینبار در عملیات نظامی مستقیمی، بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد. با توجه به زرادخانه هستهای اعلامنشده و احتمالاً قابلتوجه اسرائیل، تحلیلگران این حرکت را نشانهای از عزم ایران برای تبدیلشدن به یک قدرت هستهای اعلامشده تفسیر کردهاند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) آستانه ساخت بمب اتم را حدود ۴۲ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصدی تعریف میکند. آخرین گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعیست که ایران ۱۲۱ کیلوگرم اورانیوم با این سطح غنیسازی در اختیار دارد -که برای تولید تقریباً سه بمب کافی است. با وجود تأکید ایران مبنی بر عدم تلاش برای ساخت تسلیحات هستهای، مسئولان آژانس و دولتهای غربی مدعیند این کشور همچنان تنها بازیگریست که بدون داشتن برنامه هستهای نظامی، اورانیوم را در این سطح غنیسازی میکند.
مشروح این گزارش را اینجا بخوانید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود