دستورالعمل اجرایی تامین ارز شرکتهای دارویی ابلاغ شد
بانک مرکزی در بخشنامه ای دستورالعمل اجرایی تأمین ارز شرکتهای دارویی در قبال پذیرش اوراق گام را برای سال جاری به بانکهای عامل ابلاغ کرد.

به گزارش اکوایران، بانک مرکزی در بخشنامه شماره ۰۴.۳۰۳۱۶ مورخ ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، به شرکتهای واردکننده دارو و تجهیزات پزشکی (که دارنده اوراق گام هستند)، دستورالعمل اجرایی پذیرش اوراق گام برای تأمین ارز در قبال واردات اقلام سلامتمحور را ابلاغ کرد.
این بخشنامه به منظور تأمین سرمایه در گردش شرکتهای واردکننده و از محل منابع بانک مرکزی صادر شده است. سقف منابع ارزی این دستورالعمل برای سال ۱۴۰۴ معادل ۲۵۰ میلیون دلار تعیین شده است.
بر اساس این دستورالعمل، تأمین ارز برای واردات اقلام سلامتمحور که مشمول ارز ترجیحی طبق بند «خ» تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ هستند، بهصورت فروش ارز مدتدار در قبال پذیرش اوراق گام توسط بانکهای عامل پذیرنده اوراق گام (به عاملیت بانک مرکزی) امکانپذیر است.
در این راستا، برای دریافت ارز و ارسال حواله ارزی، شرکتهای واردکننده باید ثبتسفارش با نوع عملیات بانکی را انجام داده و تأییدیه سازمان مجوزدهنده مرتبط با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (سازمان غذا و دارو) را ارائه دهند.
همچنین، درخواست گواهی ثبتآماری با مهلت انقضای حداکثر ۳۰ روز باید تا پایان سال ۱۴۰۴ و با نرخ ارز آزاد (کد ۵) از محل بانک مرکزی از طریق سامانه جامع ارزی ارسال شود. پذیرش اوراق گام برای فروش ارز مدتدار به شرکتهای واردکننده نیز حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۴ انجام خواهد شد.
سقف منابع ارزی این دستورالعمل برای سال جاری ۲۵۰ میلیون دلار تعیین شده و این مبلغ از منابع بانک مرکزی برای تأمین سرمایه در گردش شرکتهای واردکننده جهت واردات اقلام سلامتمحور تخصیص مییابد.
بانکهای عامل موظف هستند ضمن رعایت ضوابط و مقررات اوراق گام، مراتب را به شعب و واحدهای ذیربط اعلام کرده و بر حسن اجرای آن نظارت کنند.
بحران افزایش قیمت دارو در سال 1404
افزایش قیمت دارو در سال 1404 یکی از نگرانیهای اصلی است که از سال گذشته مطرح شده است. در حالی که پیرصالحی در نیمه اسفندماه گذشته گفته بود که در صورت عدم تغییر قابل توجه قیمت ارز، افزایش قیمت دارو در سال آینده محدود به تورم خواهد بود و جهش قیمتی نخواهیم داشت، نگرانیها در این زمینه همچنان ادامه دارد.
او همچنین اشاره کرد که در بخش تجهیزات پزشکی، با توجه به تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان، افزایش قیمتها اجتنابناپذیر است. اما این افزایش قیمتها با توجه به اینکه قرار است مابهالتفاوت ارز به سازمانهای بیمهگر منتقل شود، نباید فشار زیادی بر مردم وارد کند.
طبق گزارشهای منتشر شده، دولت برای سال جاری 2 تصمیم مهم در حوزه واردات دارو و تجهیزات پزشکی گرفته است: نخست، حذف ارز ترجیحی نوع اول برای تجهیزات پزشکی و دوم، شناورسازی ارز ترجیحی نوع دوم. این تغییرات باعث خواهد شد که بیماران با افزایش قیمتها مواجه شوند؛ برخی تجهیزات پزشکی با رشد قیمت ۹۰۰ درصدی و ۳۰۰ درصدی مواجه خواهند شد، در حالیکه تجهیزات مصرفی برای بیماران قلب و عروقی شاهد افزایش ۱۰ برابری خواهند بود. همچنین، خدمات تصویربرداری پزشکی و داروهای حیاتی مانند انسولین، داروهای سرطان و ضد هموفیلی نیز با توجه به تورم افزایش قیمت خواهند داشت.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
انتظار بازار دلار از دور چهارم مذاکره
-
چرخش پول به سمت سهمهای جامانده
-
تالار شیشهای سبزپوش خواهد ماند؟/ فردا کدام گروه در کانون توجه معاملهگران قرار میگیرد؟