اکران نرخ ششم دلار در بازار ارز
بلاخره ارز پتروشیمیها به بازار رسید.دلار پتروشیمیها در بازار سهشنبه با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان به صرافیها فروختند. با اضافه شدن نرخ توافقی به بازار، دلار در اقتصاد ایران شش نرخ پیدا کرد.

روز سهشنبه از نرخ توافقی ارز رونمایی شد/ قیمت دلار سهمیهای درآمد/ صف ارز مسافرتی طولانیتر شد/ بانک مرکزی میگوید دلار هست خریدار نیست، بازار میگوید تا دلتان بخواهد خریدار هست. میدانید در ایران دلار حداقل ۶ نرخ دارد.
بلاخره ارز پتروشیمیها به بازار رسید.دلار پتروشیمیها در بازار سهشنبه با قیمت ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان به صرافیها فروختند. نرخ ۳۱ هزار و ۵۰۰ در حکم نرخ توافی بود، با این حساب نرخ توافقی در این سطح کشف شد.
با اضافه شدن نرخ توافقی به بازار، دلار در اقتصاد ایران ۶ نرخ پیدا کرد. اولین نرخ قیمت ارز ترجیحی یا ۴۲۰۰ است که علیالظاهر هنوز جریان دارد. به واسطه اینکه در سایت بانک مرکزی درمقابل دلار آمریکا این نرخ قرار دارد. فعالان بازار میگویند همین رویکرد موجب شده بود یک توریست در بازار با تصور ۴۲۰۰ بودن دلار، به همین قیمت ارز خود را بفروشد. در کنار دلار ۴۲۰۰، دلار نیما، دلار متشکل، دلار سهمیهای، دلار توافقی و دلار آزاد وجود دارد. این نرخها نشان میدهد که ما جز معدود کشورهایی هستیم که برای دلار، ۶ نرخ تعیین کردهایم.
یکی دیگر از پدیدههای معاملات روز سهشنبه، کشف قیمت دلار سهمیهای در بازار بود. نرخ دلار سهمیهای قبلا بر مبنای دلار متشکل عرضه میشد، در حال حاضر فاصله دلار متشکل با بازار حدود ۵ هزار تومان است. به همین دلیل چون شکاف زیادی وجود دارد و رانتی که ایجاد میکند به شدت بالا است، بازارساز اقدام به عرضه دلار سهمیهای کمی بالاتر از دلار توافقی کرد. به گفته صرافان قیمت دلار سهمیهای یا کد ۲۴، در محدوده ۳۱ هزار و ۸۰۰ تا ۹۵۰ تومان در نوسان بود، دلیل نوسان هم این است که هر صراف بسته به توافقی که با پتروشیمیها برای خرید ارز میکرد، نرخ متفاوتی را برای دلار سهمیهای در نظر میگرفت. از منظر برخی معاملهگران عرضه دلار سهمیهای در محدوده نرخ توافقی، اقدام هوشمندی بوده، چون فاصله ۴۰۰ تومانی دلار سهمیهای با بازار، درحال حاضر میتواند زیاد رانتساز نباشد. اما دلار مسافرتی که کماکان با نرخ بازار متشکل عرضه میشود، به شدت متقاضی دارد و حتی صف خرید ارز مسافرتی در روز سهشنبه طولانیتر از روزهای گذشته بود.
در بازار سهشنبه به نقل از یکی از مسئولهای بانک مرکزی گفته شد دلار هست خریدار نیست، اما معاملهگران میگفتند تا دلت بخواهد خریدار هست. یکی از صرافها تعریف میکرد ۵۰ هزار دلار خریداری شده از یک شرکت پتروشیمی را در یک ساعت و نیم فروخته است.
در بازار معاملهگران خیلی صحبت از معاوضه میکنند، ظاهرا بخاطر اینکه قیمت تتر خیلی بالاتر از دلار رفته، معاوضه تتر با دلار رونق گرفته است، یکسریها تتر میدهند دلار میگیرند.
این بحث سقف تراکنشها و مالیات بر تراکنشها در بازار غوغا کرده است. باوجود توصیههای مسئولان سازمان امور مالیاتی، فعالان بازار برداشت دیگری از اجرای این دو تصمیم دارند و گفته میشود بخاطر دور زدن آنها، رو به معاوضه طلای آبشده و دلار با خانه کردند.
بازار سهشنبه چند نکته داشت:
نکته اول: کاهش قیمت دلار در بازار تهران بیشتر از بازارهای مرزی بود، معاملهگران میگویند این اتفاق بخاطر مداخله یا تزریقی است که در حال انجام است.
نکته دوم حباب سکه است. نرخ سکه در بازار سهشنبه با کاهش بیش از 200 هزار تومانی به 15 میلیون و 900 هزار تومان رسید و دلیل کاهش بخاطر دو تا متغیر بنیادی آن یعنی کاهش اونس و دلار بود. این درحالیست که حباب سکه نسبت به دوشنبه افزایش پیدا کرد و به دو میلیون تومان نزدیک شد که نشان میدهد کاهش سکه نسبت به متغیرهای بنیادیش کمتر بود.
درمورد چشمانداز بازار معاملهگران تصور میکنند یک هفتهای نوسان رو به پایین داریم، اما اگر حقوقها واریز شود و تزریق هم کم شود، مسیر میتواند قطع شود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود