برقیسازی به داد تهران میرسد ؟
گزارش تازه مرکز پژوهشهای مجلس میگوید، تعداد اتوبوس فعال در ناوگان عمومی تهران از حدود 6500 دستگاه در ابتدای دهه 90 به کمتر از 3 هزار دستگاه در سال 1401 رسید. از طرف دیگر فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی در اغلب کلانشهرهای کشور به بیش از 50 درصد رسیده است.
آخرین سیاهه انتشار آلودگی هوای تهران در سال ۹۶ سهم خودروهای دیزلی که شامل مینی بوس و اتوبوس هستند در آلودگی هوا را حدود ۳۵ درصد اعلام کرده بود. مواجهه شدیدتر مردم با آلودگی هوا در سالهای اخیر مسئولان را به ارائه راهکار واداشته است، راهکار برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی.
روشی که البته پیش از ایران، دست کم یکی از شهرهای چین و یکی از ایالتهای آمریکا به سراغ آن رفته بودند. گزارش بانک جهانی تاکید داشت که شهر شنژن یک مورد منحصر به فرد برای برقی سازی ناوگان حمل و نقل حتی در چین است.
زیرا این شهر نسبتا مسطح است و یکی از شهرهای ثروتمند چین به حساب میآید. این دو نکته یعنی جغرافیا و وضعیت مالی در اجرایی شدن سناریوی برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی موثر است. باتوجه به این موضوع، آیا برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی در ایران اقدام به صرفهای است؟ در این گزارش پاسخ به این سوال را پیدا میکنید.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
آغاز روند استیضاح وزیر راه؛ 41 نماینده این طرح را امضا کردند
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد