حمایت لوپن از پوتین؛ خطر شکاف در اتحاد غرب با شکست مکرون
ورژن اروپایی ترامپ، رئیسجمهور فرانسه میشود؟
مارین لوپن، نامزد راست افراطی فرانسه که ۲۴ آوریل در دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری مقابل امانوئل مکرون، رئیسجمهور سنتریست کنونی قرار میگیرد، در یک کنفرانس خبری با نادیده گرفتن چندجانبه گرایی، انتقاد از آلمان و اتحادیه اروپا، پایین آوردن مسائل اقلیمی در اولویتها، حمله به «جهانگرایان» و حفظ سکوت تقریباً کامل در برابر حمله روسیه به اوکراین، طعمی از جهان بینی را به نمایش گذاشت که در عین حال یادآور دوران ریاست جمهوری ترامپ بود.

مارین لوپن، نامزد راست افراطی فرانسه که ۲۴ آوریل در دور نهایی انتخابات ریاست جمهوری مقابل امانوئل مکرون، رئیسجمهور سنتریست کنونی قرار میگیرد، در یک کنفرانس خبری گسترده 75 دقیقهای که به روابط بینالملل اختصاص داشت، و ظاهراً برای تقویت اعتبار وی در صحنه جهانی طراحی شده بود، با رد "پیروی گلهای" سیاستهای پاریس از دولت بایدن، گفت که فرانسه در صورت انتخاب شدن، از فرماندهی نظامی یکپارچه ناتو کنار میرود و به دنبال اتحاد و «نزدیکی استراتژیک» با روسیه خواهد بود.
راجر کوهن، خبرنگار نیویورکتایمز از پاریس گزارش داد: در حالی که جنگ روسیه در اوکراین ادامه دارد، خانم لوپن عملاً نشان داد که انتخاب او به اتحاد میان دولتهای غربی در رویارویی با ولادیمیر وی. پوتین رئیس جمهور روسیه خاتمه داده یا حداقل آن را مختل می کند و شاید در اروپای غربی شکافی برای بهره برداری پوتین ایجاد کند.
یادآور جهانبینی ترامپ
خانم لوپن با نادیده گرفتن چندجانبه گرایی، انتقاد از آلمان و اتحادیه اروپا، پایین آوردن مسائل اقلیمی در اولویتها، حمله به «جهانگرایان» و حفظ سکوت تقریباً کامل در برابر حمله روسیه به اوکراین، طعمی از جهان بینی را به نمایش گذاشت که در عین حال یادآور دوران ریاست جمهوری ترامپ بود و به نظر می رسید مستقیماً تلاش های ناتو برای تسلیح اوکراین و شکست روسیه را تهدید می کند.
فرانسه، یک قدرت هستهای و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، با گرویدن به سمت راست افراطی خانم لوپن، میتواند روابط جهانی را مجدداً تنظیم کند، با پیامدهای غیرقابل پیشبینی و مخرب.
خانم لوپن گفت فرانسه در ناتو باقی خواهد ماند و به ماده 5 آن احترام میگذارد، اصلی که میگوید حمله به یکی از اعضای اتحاد، حمله به همه است. اما او افزود: «من نیروهایمان را نه تحت فرماندهی یکپارچه ناتو و نه تحت فرماندهی اروپایی قرار نخواهم داد».
فاصلهگیری از آمریکا، نزدیکی به روسیه
او گفت که موضع او "عدم تسلیم در برابر یک تحت الحمایه آمریکا بودن است که در خاک اروپا تحت پوشش ناتو اعمال می شود"، موضعی که او با موضع ژنرال شارل دوگل در سال 1966 که فرانسه را از ارتش یکپارچه ناتو خارج کرد، مقایسه نمود.
او گفت که موضع او به معنای "تسلیم شدن به مسکو" نیست. اما قول او مبنی بر خروج فرانسه از فرماندهی با سیاست «فاصله برابر» از سوی قدرتهای بزرگ مطابقت داشت که او گفت در صورت شکست رئیسجمهور کنونی امانوئل مکرون در دور دوم رأیگیری برای ریاستجمهوری فرانسه در ۲۴ آوریل، آن را دنبال خواهد کرد.
نظرسنجی ها نشان می دهد که آقای مکرون با 53 تا 55 درصد آرا از خانم لوپن با 45 به 47 درصد آرا جلوتر است. اما وضعیت سیاسی ناآرام است و رئیسجمهور در سراسر کشور میچرخد تا کمپین اولیه ضعیف خود را جبران کند.
و راست افراطی ملی گرای فرانسه بیش از هر زمان دیگری از زمان جنگ جهانی دوم به قدرت رسیدن نزدیک شده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ هشدار سیلاب و تگرگ در چندین استان
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
وزیر کار: دهکبندی خانوادهها تغییر میکند/ برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز
-
آخرین جزئیات از انفجار بندر شهید رجایی: ۷۰ فوتی و ۱۳۷۵ مصدوم/ سهلانگاری شرکت واردکننده عامل حادثه