به گزارش اکوایران، محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی اخیرا در همایش پولی و ارزی اعلام کرده که قصد حذف چهار صفر از پول ملی را دارد. او در تشریح چرایی این مسئله گفته :«تصویر ریال ایران تصویر مناسب و صحیحی در اقتصاد جهانی نیست و به همین منظور سیاست حذف صفر از پول ملی در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد». او همچنین اضافه کرد که اجرای این سیاست با توجه به تجربیات موفق جهانی و در زمان مناسب می تواند به بهبود تصویر ریال کمک شایانی کند. 

البته، در موفقیت‌آمیز بودن یا نبودن اجرای سیاست در ایران جزئیاتی وجود دارد که باید به آن توجه شود. با این که اجرایی‌کردن این سیاست در برخی کشورها تجربه موفقی بوده اما الزاماتی داشته که اگر در ایران رعایت نشود می‌تواند اثری معکوس از خود بر جای بگذارد. برای مثال، یکی از شروط اصلی اجرای این سیاست این است که قبل از حذف چهار صفر، تورم بالا در اقتصاد کنترل شده باشد. در طول دو سال گذشته تورم ایران از محدوده بالای 50 درصد به کانال 30 درصد رسیده و علی‌رغم کاهش چشمگیر هنوز در سطح بالایی قرار دارد. بنابراین، شرط تثبیت تورم هنوز محقق نشده است. همچنین، در الگوگیری از کشورهایی که تجربه موفق در این زمینه داشته‌اند نکات دیگری نهفته که توجه به آن ضروری است.

اکوایران در این گزارش این موارد را به طور کامل توضیح داده و سیاست حذف صفر از پول ملی را عیارسنجی کرده است.

خبر مرتبط
حذف صفر از پول ملی؛ راه‌حل یا پاک کردن صورت مسئله؟

اکوایران: لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور با هدف حذف صفر از پول ملی به مجلس ارائه شد. به‌طور کلی، در میان برخی اقتصاددانان نگاه صفر و یکی به این موضوع وجود دارد. تجربه‌ها نشان می‌دهد حذف صفر از پول ملی تحت شرایطی می‌تواند اقدامی مثبت برای اقتصاد بوده و حتی در مواردی اثر منفی بر رفاه اقتصادی داشته باشد. اما اثر آن بر شرایط فعلی اقتصاد ایران چیست؟