به گزارش اکوایران، عباس علی آبادی، وزیر نیرو امروز -23 اردیبهشت- در سی‌وسومین کنفرانس بین‌المللی انجمن مهندسان مکانیک در دانشگاه علم و صنعت گفت: الان مشکل ما در برق و آب این است که در اینجا عالمانه تصمیم نگرفتیم.

او تصریح کرد: ما برق را  مثلاً ۵۰۰۰ تومان می‌خریم و ۴۹ یا ۳۹ تومان می‌فروشیم؛ بر احوال آن مرد باید گریست که دخلش بود ۱۹ و خرج ۲۰؛ همه مشکلات بخاطر این است؛ تشکیل سرمایه انجام نمی‌شد و بخش خصوصی به اینجا وارد نمی‌شود.

علی‌آبادی ادامه داد: امکان ادامه این مسیر نیست سال دیگر با مشکل بنزین مواجه می‌شوید و سال بعد با مشکل دیگر؛ مگه می‌شود؟ به بهانه مشکلات دیگر راه حل های غلط را نرویم؛ مسیرهای اشتباهی مسیرهای گمراه کننده هستند، این‌ها راه نیست.

وزیر نیرو تاکید کرد: مردم فقیر هستند و ندارند، بنابراین برق را برای همه ارزان می‌کنیم؛ ادامه این راه ممکن نیست. فاصله بسیار عمیقی بین تولید و مصرف به وجود آمده و همینطوری فاصله زیاد می شود؛ سرمایه گذاری نمی‌کنیم و از طرف مصرف روز به روز بیشتر می شود.

امروز همچنین براساس تازه ترین آمار شرکت مدیریت شبکه برق روز گذشته در ساعت ۱۲ و ۵۳ دقیقه میزان مصرف برق با عبور از ۶۰ هزار مگاوات وارد کانال ۶۰ هزار و ۵۱ مگاوات شد؛ این میزان مصرف درحالی در نیمه دوم اردیبهشت امسال رقم خود که سال های قبل این عدد از اواسط خرداد ماه شروع می‌شد.

به گزارش ایرنا، سال گذشته در همین بازه زمانی عدد مصرف ۵۱ هزار و ۵۵ مگاوات بود که رشد بیش از هشت هزارمگاواتی امسال را نشان می دهد؛ بخش صنعت نیز در این ساعت پنج هزار و ۹۹۴ مگاوات برق مصرف داشت.

رشد مصرف شبانه برق

همچنین میزان مصرف برق در ساعت ۲۰:۲۰ شامگاه دیروز به رقم ۵۹ هزار و ۹۴۰ مگاوات رسید. این میزان مصرف در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته که رقم مصرف ۵۱ هزار و ۵۷۱ مگاوات بوده هشت هزار و ۳۶۹ مگاوات افزایش یافته است.

بخش صنعت نیز شب گذشته ۶ هزار و ۱۳ مگاوات برق مصرف داشت.

به گفته عباس علی آبادی، وزیر نیرو به تازگی از شرایط ویژه صنعت برق را در آستانه ورود به فصل گرما خبر داده و گفته است: امسال با گرمای بی‌سابقه‌ای که در بسیاری از مناطق تا ۶ درجه بالاتر از میانگین بلندمدت بوده و کاهش ۴۰ درصدی ذخایر آب سدها که نیروگاه‌های برق‌آبی را از مدار خارج کرده، محدودیت‌های برق زودتر از سال‌های گذشته آغاز شده است.

علی آبادی گفت: «در اردیبهشت ماه چهار و نیم درجه متوسط دمای کشور افزایش پیدا کرده؛ کسی باور می‌کرد؟ چرا گرم شده است؟ کسی فکر می‌کند چرا باران نمی‌آید؛ سد لتیان و سد کرج را ببینید؛ سدها خالیست؛ چرا علما برای این فکری نمی‌کنند؟»

علی آبادی تاکید کرد: تأخیر در اجرای تعمیرات دوره‌ای برخی نیروگاه‌های حرارتی به دلیل فشار کاری بالا در زمستان و همچنین استمرار دوره تعمیرات در نیروگاه اتمی بوشهر، از دیگر عوامل تشدید ناترازی در اردیبهشت ماه است.