به گزارش اکوایران،  ترامپ در شبکه اجتماعی تروث اعلام کرد که روز پنجشنبه ساعت ۱۰ صبح به وقت شرقی (۱۴:۰۰ به وقت گرینویچ) در دفتر بیضی شکل کاخ سفید کنفرانس خبری درباره «یک توافق تجاری بزرگ با نمایندگان کشوری بزرگ و بسیار محترم» برگزار خواهد کرد.

به گزارش رویترز، یک سخنگوی دولت بریتانیا گفت: نخست‌وزیر کیر استارمر قرار است بعداً در روز پنجشنبه گزارشی درباره مذاکرات تجاری بین آمریکا و بریتانیا ارائه دهد. 2 منبع بریتانیایی آشنا با موضوع گفتند که چارچوب کلی این توافق اعلام خواهد شد.

سخنگوی دفتر نخست‌وزیری بریتانیا گفت: «ایالات متحده متحدی غیرقابل جایگزین هم برای امنیت اقتصادی و هم امنیت ملی ماست. مذاکرات بر سر توافق بین دو کشور با سرعت ادامه داشته و نخست‌وزیر بعداً امروز گزارشی ارائه خواهد داد.»

یک مقام بریتانیایی نیز روز سه‌شنبه گفته بود که دو طرف در تلاشند بر سر کاهش سهمیه‌های تعرفه‌ای، یعنی بخشی از صادرات که مشمول تعرفه‌های پایین‌تر می‌شود، در حوزه فولاد و خودرو به توافق برسند؛ دو بخشی که تحت تأثیر تعرفه‌های ۲۵ درصدی آمریکا قرار گرفته بودند.

در مقابل، انتظار می‌رود بریتانیا با کاهش تعرفه‌های خود بر خودروهای آمریکایی و کاهش مالیات فروش دیجیتال که شرکت‌های فناوری آمریکایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، موافقت کند. با این حال، بریتانیا از کاهش استانداردهای غذایی خود برای افزایش دسترسی تولیدکنندگان آمریکایی به بازار خود امتناع کرده است.

وضعیت تعرفه‌ پایه ۱۰ درصدی که ترامپ بر اکثر کشورها، از جمله بریتانیا، اعمال کرده بود، همچنان نامشخص است.

با وجود اینکه این توافق بالقوه ممکن است محدود باشد، از نظر سیاسی برای هر دو کشور اهمیت زیادی خواهد داشت. سرمایه‌گذاران مشتاقند تا ببینند آیا ترامپ می‌تواند جنگ تجاری خود را کاهش دهد یا خیر، چراکه تعرفه‌های جهانی خطر شعله‌ور شدن دوباره تورم و کند شدن رشد اقتصادی را در پی داشته‌اند.

برای طرف بریتانیایی، دولت در تلاش است تا بدترین اثرات تعرفه‌های ترامپ را کاهش دهد بدون آنکه به تلاش‌هایش برای بازتنظیم روابط تجاری با اتحادیه اروپا آسیب بزند. بریتانیا همچنین اوایل این هفته توافق تجاری جدیدی با هند امضا کرده است.

جنگ تجاری ترامپ بازارهای مالی را دچار آشفتگی کرده و نگرانی‌هایی درباره رکود اقتصادی ایجاد کرده است؛ در حالی که بانکداران مرکزی و مدیران تجاری با سیاست‌گذاری‌های اغلب آشفته‌ای دست‌وپنجه نرم می‌کنند که زنجیره‌های تأمین جهانی و صنایع مختلف را تحت تأثیر قرار داده است.

صندوق بین‌المللی پول ماه گذشته پیش‌بینی‌های رشد اقتصادی خود را برای ایالات متحده، چین و اکثر کشورها کاهش داد و به تأثیر تعرفه‌های آمریکا اشاره کرد و هشدار داد که افزایش تنش‌های تجاری، رشد اقتصادی را بیش از پیش کند خواهد کرد.

مقامات آمریکایی و چینی همچنین در حال آماده‌سازی برای مذاکراتی در سوئیس در روز شنبه هستند که می‌تواند نخستین گام برای حل یک جنگ تجاری بالقوه مخرب بین دو اقتصاد بزرگ جهان باشد.

مقامات ارشد ترامپ پس از آنکه رئیس‌جمهوری در دوم آوریل تعرفه‌ی گسترده ۱۰ درصدی و تعرفه‌های «متقابل» بالاتر برای بسیاری از شرکای تجاری را اعمال کرد -گرچه این تعرفه‌های بالاتر بعداً برای ۹۰ روز تعلیق شدند- وارد سلسله‌ای از دیدارها با شرکای تجاری شده‌اند.

بریتانیا در میان کشورهایی که مشمول تعرفه‌های اضافی شدند قرار نداشت؛ زیرا وارداتش از آمریکا بیشتر از صادراتش به آن کشور است.