به گزارش اکوایران، وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه در سازمان ملل اعلام کرد فرانسه، آلمان و بریتانیا در صورت تهدید امنیت اروپا توسط برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، در اعمال دوباره تحریم‌ها علیه تهران تردید نخواهند کرد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، ژان-نوئل بارو، پس از نشست پشت درهای بسته شورای امنیت درباره عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای به خبرنگاران ادعا کرد: «ایران از تمام مرزهایی که تعهد کرده بود به آن‌ها پایبند بماند عبور کرده است» و «در آستانه دستیابی به سلاح هسته‌ای» قرار دارد.

او افزود: «هیچ راه‌حل نظامی برای مسئله هسته‌ای ایران وجود ندارد. راه‌حل دیپلماتیک ممکن است، اما مسیر آن بسیار دشوار است.»

بارو ابراز امیدواری کرد که مذاکرات جاری بین تهران و واشنگتن در این زمینه به نتیجه برسد و افزود که فرانسه، آلمان و بریتانیا در تماس نزدیک با وزیر امور خارجه آمریکا، مارکو روبیو در این خصوص هستند.

مذاکراتی در بالاترین سطح طی سال‌های اخیر بین واشنگتن و تهران با هدف دستیابی به توافقی جدید در جریان است که ایران را از توسعه سلاح هسته‌ای، هدفی که تهران آن را انکار می‌کند، بازمی‌دارد، و در ازای آن تحریم‌ها کاهش می‌یابد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در دوره نخست خود از توافق چندجانبه قبلی با جمهوری اسلامی ایران خارج شد. ایالات متحده و اسرائیل بارها ایران را به حمله نظامی تهدید کرده‌اند.

بارو هشدار داد: «بدیهی است که پس از انقضای توافق هسته‌ای ایران، اگر منافع امنیتی اروپا تضمین نشود، حتی یک ثانیه هم در اعمال دوباره تمامی تحریم‌هایی که ۱۰ سال پیش لغو شده بودند، تردید نخواهیم کرد.»

هفته گذشته، روبیو از سه کشور اروپایی خواست تا در مورد فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» در چارچوب توافق سال ۲۰۱۵ تصمیم‌گیری کنند، اقدامی که به‌صورت خودکار تحریم‌های سازمان ملل را به‌دلیل عدم پایبندی جمهوری اسلامی ایران بازمی‌گرداند.

امکان استفاده از این مکانیسم تا ماه اکتبر برقرار است.

بارو هشدار داد: «بازگشت تحریم‌ها تأثیرات ویرانگری بر اقتصاد ایران خواهد داشت. ما چنین چیزی نمی‌خواهیم، و به همین دلیل، با لحنی جدی از ایران می‌خواهم که همین امروز تصمیم‌های لازم را برای جلوگیری از بدترین سناریو اتخاذ کند.»

جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر اورانیوم را تا ۶۰ درصد غنی‌سازی می‌کند، درصدی بسیار بالاتر از سقف ۳.۶۷ درصدی تعیین‌شده در توافق ۲۰۱۵، اما این درصد همچنان کمتر از آستانه ۹۰ درصدی گریز هسته‌ای است.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نیز که در کنار بارو صحبت می‌کرد، تأکید کرد که دستیابی به توافق با ایران بسیار حیاتی است.

او گفت: «این موضوع، مسئله ماه‌ها یا سال‌ها نیست، شاید مسئله چند هفته باشد، زمانی که جهان می‌تواند به چیزی قابل اجرا، شدنی و در درجه اول، به راهی که از درگیری نظامی بیشتر جلوگیری می‌کند، دست یابد.»