مذاکرات حساس کییف و واشنگتن بینتیجه ماند/ عدم توافق بر سر خواسته حیاتی ترامپ
اکوایران: مذاکرات بین ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، و جیدی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، روز جمعه در مونیخ بدون اعلام توافق بر سر مواد معدنی که برای جلب حمایت دونالد ترامپ حیاتی است، به پایان رسید.

به گزارش اکوایران، مذاکرات بین ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، و جیدی ونس، معاون رئیسجمهور آمریکا، روز جمعه در مونیخ بدون اعلام توافق بر سر مواد معدنی که برای جلب حمایت دونالد ترامپ حیاتی است، به پایان رسید.
کییف پیشتر با یک پیشنویس اصلاحشده از این توافق را پیش روی ایالات متحده گذاشته بود، توافقی که میتواند منابع عظیم مواد معدنی کلیدی اوکراین را برای سرمایهگذاری آمریکا باز کند. این در حالی است که نگرانیهایی در کییف درباره نسخهای از این توافق که روز چهارشنبه از سوی آمریکا ارائه شد، وجود دارد.
به گزارش رویترز، زلنسکی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «تیمهای ما به کار روی این پیشنویس ادامه خواهند داد»، و افزود که جلسه خوبی با ونس داشته و کییف «آماده است تا در سریعترین زمان ممکن به سمت صلحی واقعی و تضمینشده حرکت کند.»
دو عضو هیئت اوکراینی به رویترز گفتند که «برخی جزئیات» همچنان باید حل و فصل شوند.
مشخص نیست که نقطه اختلاف دقیقاً چه بوده است، اما اوکراین خواستار تضمینهای امنیتی محکم از اروپا و ایالات متحده است تا در صورت دستیابی به توافق صلح، از آن در برابر روسیه محافظت شود.
پیشنهاد یکطرفه؟
زلنسکی در مصاحبهای با رویترز در هفته گذشته، خطوط کلی این توافق را ترسیم کرد و نقشهای را نشان داد که ذخایر متعدد مواد معدنی را مشخص میکرد. او گفت که پیشنهادش یک شراکت متقابل سودمند برای توسعه این منابع است، نه «بخشش آنها».
مواد معدنی مورد بحث شامل عناصر کمیاب تیتانیوم، اورانیوم و لیتیوم در کنار سایر منابع هستند.
ترامپ که هنوز متعهد به ادامه کمکهای نظامی حیاتی به اوکراین نشده است، اعلام کرده که خواهان ۵۰۰ میلیارد دلار از مواد معدنی کمیاب اوکراین است و حمایت واشنگتن باید «تضمین شود.»
زمانی که از ونس پرسیده شد که آیا توافقی در روز جمعه حاصل خواهد شد، او پاسخ داد: «باید ببینیم.»
اوکراین روز چهارشنبه با پیشنویس توافقی که ایالات متحده تدوین کرده بود، مواجه شد؛ این سند در جریان سفر اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، به کییف ارائه شد. زلنسکی گفته بود که اوکراین این پیشنهاد را بررسی خواهد کرد تا در مونیخ به توافق برسد.
بسنت روز جمعه به شبکه فاکس بیزینس گفت که طرح دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگ، اقتصاد کییف را با آمریکا در هم خواهد تنید و ایالات متحده «بهترین شیوههای خصوصیسازی» خود را به کار خواهد گرفت.
او گفت: «بخشی از این برنامه، پیوند دادن بیشتر اقتصاد اوکراین با آمریکا است و اطمینان از اینکه مالیاتدهندگان آمریکایی بازگشت سرمایهای را که وارد این کشور کردهاند، دریافت میکنند.»
در همین حال زلنسکی در مونیخ طی یک جلسه ۹۰ دقیقهای با گروهی دوحزبی از سناتورهای آمریکایی در پشت درهای بسته، نگرانی خود را درباره پیشنهادی که روز چهارشنبه ارائه شده بود، ابراز کرد. سه منبع آگاه به این جلسه گفتند که او احساس میکرد که از او خواسته شده تا چیزی را امضا کند که فرصت کافی برای مطالعهاش نداشته است.
یکی از این منابع که نخواست نامش فاش شود، گفت: «او احساس میکرد که بهطور غیرمنصفانهای تحت فشار است که چیزی را امضا کند که هنوز فرصت خواندنش را نداشته است.» او افزود: «فکر نمیکنم که او از این وضعیت که باید پیشنهاد را یا بپذیرد یا رد کند، خوشحال بود.»
منبع دیگری گفت که زلنسکی در این جلسه پیشنهاد خود را برای یک توافق معدنی با ایالات متحده مطرح کرد، پیشنهادی که مطابق با قانون اساسی اوکراین تدوین شده است.
دو منبع دیگر، پیشنهادی را که بسنت ارائه داده بود، «یکطرفه» توصیف کردند، اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کردند.
سناتور دموکرات برایان شاتز، در پاسخ به این پرسش که آیا زلنسکی پیشنهاد آمریکا را یکطرفه میداند، گفت: «فکر میکنم این توصیف منصفانهای باشد.»
شاتز افزود که پیشنهاد ترامپ «نیاز به اصلاح دارد»، اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود