دیدار نماینده ترامپ با نتانیاهو/ طرح جنجالی آمریکا برای غزه به کجا رسید؟
اکوایران: استیو ویتکاف فرستاده ترامپ در خاورمیانه با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش اکوایران، شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در مورد جزئیات طرح کوچاندن فلسطینیان از غزه با نتانیاهو گفتگو کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فلسطین الیوم، در این دیدار در مورد جزئیات توافق آتشبس در غزه و مذاکرات برای مراحل دوم و سوم این توافق نیز گفتگو و تبادل نظر شده است.
طرح ترامپ برای فلسطینیها چه بود؟
این اظهارات در واکنش به پیشنهاد جنجالی ترامپ مطرح شد. او پیشتر خواستار تخلیه کامل نوار غزه و اسکان فلسطینیها در کشورهای عربی همسایه شده بود. ترامپ با اشاره به شرایط سخت زندگی در غزه به دلیل ویرانیهای گسترده، از مصر و اردن خواسته بود تا مردم غزه را پذیرش کنند و مشکلات این منطقه را از طریق جابهجایی ساکنان کاهش دهند.
این درخواست ترامپ اما با واکنش منفی کشورهای منطقه روبهرو شد. مقامهای مصر و اردن تأکید کردند که مخالف هرگونه آوارگی دائم مردم فلسطین و کوچ اجباری آنها از سرزمین خود هستند.
واکنشهای جهانی به این طرح
این طرح واکنشهای گستردهای را از سوی مقامات بینالمللی، کشورهای منطقه و سازمانهای مختلف به دنبال داشت. استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: «ما با هر طرحی که منجر به جابجایی اجباری فلسطینیها از غزه یا هرگونه پاکسازی نژادی شود، مخالفیم.»
در همین حال، جنبش حماس نیز با صدور بیانیهای ضمن ستایش از مواضع کشورهای عربی در رد این پیشنهاد، اعلام کرد: «ما همچنان بر حق مردم فلسطین برای ماندن در سرزمین خود تأکید داریم و با هرگونه انتقال یا تبعید مخالفیم. از اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی میخواهیم تا مخالفت قاطع خود را با تمامی اشکال جابهجایی مردم فلسطین اعلام کنند و از حقوق ملی آنها برای ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس حمایت کنند.»
وزارت خارجه مصر نیز کوچاندن فلسطینیها و خالی کردن سرزمین فلسطین از ساکنان اصلی را غیرقابلقبول دانست. اردن نیز مخالفت شدید خود را با این طرح اعلام کرد. ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مخالفت ما با آوارگی دائمی فلسطینیها غیرقابل تغییر است و تحقق صلح و ثبات پایدار در منطقه نیازمند حفظ حقوق فلسطینیها در سرزمین مادریشان است.»
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه، نیز این طرح را غیرعملی خواند و تأکید کرد که کشورهای عربی از چنین طرحی حمایت نخواهند کرد. وی اضافه کرد که این ایده نمیتواند راهکاری پایدار برای حل بحران فلسطین باشد.
واکنش ایران چه بود؟
با این حال، واکنش ها به طرح ترامپ به همین نقطه ختم نشد و اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز امروز در پیامی در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس واکنش نشان داد.
بقائی نوشت: ایده «پاکسازی غزه» بخشی از طرح «امحای استعماری» فلسطین است که از مدتها پیش با اتکا به سلاحهای مرگبار آمریکایی و حمایتهای مالی، سیاسی و اطلاعاتی این کشور دنبال میشود.
او با اشاره به اقدامات اشغالگران افزود: نسلکشی ۱۵ ماهه اخیر نتوانست فلسطینیان را از سرزمین مادریشان جدا کند و ابزارهایی همچون ارعاب سیاسی یا تغییر اجباری جغرافیای جمعیتی نیز نخواهند توانست آنها را وادار به ترک خانه و سرزمین خود کنند. فلسطین خانه و سرزمین اجدادی آنهاست. مردم فلسطین برای ماندن، مبارزه و دستیابی به حق تعیین سرنوشت و آزادی از اشغالگری، بهای سنگینی پرداختهاند.
اکوایران: پیشنهاد دونالد ترامپ مبنی بر کوچ اجباری فلسطینیها از نوار غزه به کشورهای همسایه، با واکنشهای تند بینالمللی روبهرو شد. سخنگوی نخستوزیر انگلیس، کشورهای همسایه، و جنبش حماس، همگی این طرح را رد و بر حق مردم فلسطین برای بازگشت و بازسازی سرزمین خود تأکید کردند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز