گسیل بمبافکن ب-۵۲ و ناوشکنهای آمریکایی جدید به خاورمیانه
اکوایران: پنتاگون اعلام کرد که هواپیماهای بمب افکن، جتهای جنگنده و کشتیهای جنگی نیروی دریایی بیشتری را به خاورمیانه میفرستد.

به گزارش اکوایران، پنتاگون اعلام کرد که به دستور وزیر دفاع ایالات متحده، هواپیماهای بمب افکن، جتهای جنگنده و کشتیهای جنگی نیروی دریایی بیشتری را به خاورمیانه میفرستد تا حضور ایالات متحده در منطقه را تقویت کند.
پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، روز جمعه ۱۱ آبان در بیانیهای اعلام کرد که به دستور لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، چند بمبافکن ب-۵۲ استراتوفورترس، ناوشکن دفاعی موشکهای بالستیک و هواپیماهای سوخترسان به منطقه اعزام خواهند شد.
به گزارش اسوشیتدپرس، این تحرکات نظامی در حالی صورت میگیرد که جنگهای اسرائیل در غزه و لبنان در جریان است و حمله تلافیجویانه به جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.
ایالات متحده در ظاهر در تلاش برای دستیابی به آتشبس است، در حالی که مکرراً گفته که از اسرائیل دفاع خواهد کرد و به حفاظت از حضور آمریکا و متحدانش در منطقه، از جمله در برابر حملات حوثیهای مستقر در یمن علیه کشتیها در دریای سرخ، ادامه خواهد داد.
رایدر گفت که آخرین دستور آستین نشان میدهد که «ایالات متحده توانایی استقرار نیرو در سرتاسر جهان در کوتاه مدت برای مقابله با تهدیدات در حال تحول امنیت ملی را دارد.»
پنتاگون در بیانیه خود هشدار داده است که «اگر جمهوری اسلامی ایران، شرکا یا نیروهای مورد حمایتش از این موقعیت برای هدف قرار دادن پرسنل یا منافع آمریکایی در منطقه استفاده کنند، ایالات متحده تمام اقدامات لازم را برای دفاع از مردم خود انجام خواهد داد.»
بمب افکن B-52 با قابلیت حمل اتمی دوربرد بارها در خاورمیانه به پرواز درآمده است. این دومین بار در ماه جاری میلادی است که از بمب افکنهای استراتژیک ایالات متحده برای تقویت دفاعی در منطقه استفاده میشود.در ماه اکتبر، گزارش شد که از این بمبافکن رادارگریز در حملات آمریکا به انبارهای زیرزمینی حوثیها در یمن استفاده شده است.
رایدر تعداد مشخصی از هواپیماها و کشتیهایی را که به سمت منطقه حرکت خواهند کرد، ارائه نکرد. این تغییرات احتمالاً منجر به کاهش کلی تعداد کل نیروهای آمریکایی در خاورمیانه میشود، عمدتاً به این دلیل که یک ناو هواپیمابر حاوی 5000 ملوان است.
اما افزودن هواپیماهای بمبافکن قدرت رزمی ایالات متحده را افزایش میدهد. اخیراً 43000 نیروی آمریکایی در منطقه حضور داشتهاند.
به گفته مقامات آمریکایی، ناو هواپیمابر یو اس اس آبراهام لینکلن و سه ناوشکن نیروی دریایی در گروه ضربتی آن قرار است تا اواسط ماه جاری خاورمیانه را ترک کرده و به بندر اصلی خود در سن دیگو بازگردند.
مقامات گفتند که وقتی این ناو حرکت کند، برای مدتی هیچ ناو هواپیمابری در خاورمیانه وجود نخواهد داشت. ایالات متحده از بیان اینکه این شکاف تا چه زمانی ادامه خواهد داشت خودداری کرده است.
فرماندهان نظامی مدتهاست که ادعا کردهاند که وجود یک گروه حمله ناو هواپیمابر، با مجموعهای از جتهای جنگنده، هواپیماهای تجسسی و کشتیهای جنگی بهشدت مسلح، یک عامل بازدارنده مهم از جمله علیه جمهوری اسلامی ایران است.
برای جبران این شکاف، آستین دستور استقرار ناوشکن های دیگر نیروی دریایی را به منطقه میدهد. به گفته این مقام، ناوشکنهایی که قادر به سرنگونی موشکهای بالستیک هستند، از منطقه هند و اقیانوسیه یا اروپا میآیند.
بنابر این گزارش، انتظار میرود که ناو هواپیمابر یواساس ترومن به همراه سه ناو زیرمجموعهاش به سمت دریای مدیترانه حرکت کنند اما این ناوگروه تا پیش از خروج ناو آبراهام لینکلن وارد منطقه نخواهد شد.
در ماههای اخیر ناو آبراهام لینکلن به همراه دو ناوشکن خود در دریای عمان مستقر بودند و سومین ناوشکن آن به همراه دو ناو جنگی دیگر در دریای سرخ حضور داشتند.
همچنین دو ناوشکن و یک گروه آبی خاکی دریایی (شامل سه کشتی) آمریکا در دریای مدیترانه مستقر بودند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ هشدار سیلاب و تگرگ در چندین استان
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
وزیر کار: دهکبندی خانوادهها تغییر میکند/ برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز