روایت تازه از توسعه مکران
اکوایران: رئیس سازمان برنامه و بودجه، از تمرکز دولت بر توسعه منطقه مکران بهعنوان محور اصلی اقتصاد دریامحور خبر داد و از تدوین برنامههای جامع برای توسعه زیرساختها، مشارکت جامعه محلی، ایجاد نهاد راهبر توسعه منطقهای و تدوین سند یکپارچه برای سیستان و بلوچستان خبر داد.

به گزارش اکوایران، سید حمید پورمحمدی، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور امروز -5 فروردین- به تاکید رئیسجمهوری بر اولویتدهی به اقتصاد دریامحور در برنامههای توسعهای اشاره کرد و گفت که منطقه مکران بهعنوان محور اصلی توسعه ملی شناخته شده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، او همچنین از اقدامات و تمهیدات این سازمان برای توسعه سواحل جنوب کشور و بهویژه مکران خبر داد.
پورمحمدی با بیان اینکه توسعه سواحل مکران یکی از گامهای مهم برای عبور از توسعه سرزمینی «خشکیمحور» به «دریامحور» است، تأکید کرد که این اقدام با توجه به ظرفیتهای عظیم اقتصادی دریا برای تنوع و رونقبخشی به اقتصاد کشور، در دستورکار جدی دولت قرار دارد.
او افزود که سیاستهای کلی توسعه دریامحور که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده و نیز تأکید بر توسعه دریامحور در برنامه هفتم پیشرفت، اهمیت این موضوع را دوچندان کرده است.
منطقهای ساحلی در جنوب ایران، وجود دارد که از مرز ایران و پاکستان به اسم گواتر تا میناب را شامل میشود و این منطقه که حدود هزار کیلومتر است، به مکران شهرت دارد.
چهار محور اصلی برای توسعه سیستان و بلوچستان
پورمحمدی همچنین از تشکیل کارگروه ویژه توسعه سیستان و بلوچستان به دستور رئیسجمهوری خبر داد و چهار محور اصلی این کارگروه را معرفی کرد:
-
توسعه زیرساختها: در این راستا ۷۹ پروژه به ارزش ۱۱۰ هزار و ۴۸۲ میلیارد تومان برای استان تعریف شده است.
-
توسعه اجتماعی با مشارکت جامعه محلی: تمامی برنامهها و اقدامات در این حوزه با مشارکت جامعه محلی و ذینفعان در حال طراحی است.
-
ایجاد نهاد راهبر توسعه منطقهای: این نهاد وظیفه تسهیل فرآیند سرمایهگذاری، ارزیابی و مدیریت ریسک را بر عهده خواهد داشت.
-
تدوین سند یکپارچه برای توسعه: با توجه به اسناد متعدد توسعهای، تدوین یک سند جامع و یکپارچه برای سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است.
پروژههای کلیدی برای توسعه مکران
پورمحمدی به تشریح پروژههای مهم برای توسعه منطقه مکران پرداخت و از جمله آنها به پروژههای زیرساختی در حوزه حمل و نقل، برقرسانی، بهداشت و درمان، آبرسانی و بنادر اشاره کرد. از جمله پروژههای حمل و نقل میتوان به تکمیل کریدور بزرگراهی نوار ساحلی جنوب کشور و ارتقای شبکه ریلی چابهار اشاره کرد. همچنین پروژههایی مانند تکمیل بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی چابهار و پروژههای آبرسانی از جمله خط انتقال از آب شیرینکن کنارک تا چابهار نیز در نظر گرفته شدهاند.
اعتبارات مورد نیاز برای پروژهها
پورمحمدی در پایان گفت که برای اتمام پروژههای زیرساختی در حوزههای مختلف تا پایان دولت چهاردهم، مجموعاً ۸۹ هزار و ۸۹۹ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. همچنین در پروژههای سرمایهگذاری بخش خصوصی، ۱.۶ میلیارد دلار برای پروژههای مختلف مکران مورد نیاز است.
او افزود که سازمان برنامه و بودجه همچنین اقدامات متعددی را برای بهبود حکمرانی و ساختار نهادی توسعه دریامحور و مکران، بررسی بخشهای کشاورزی، صنعت و انرژی این منطقه و پیگیری اجرای سیاستهای کلی توسعه دریامحور از سوی دولت انجام داده است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود