المانیتور: تزریق انرژی تازه به مذاکرات در میانه سیگنالهای ضدونقیض/ ترامپ به دنبال یک موفقیت سریع است
اکوایران: پس از سه ساعت مذاکره در عمان در روز یکشنبه، تهران و واشنگتن توافق کردند که دوباره برای بررسی جزئیات فنی یک توافق احتمالی دیدار کنند.

به گزارش اکوایران، پس از سه ساعت مذاکره در عمان در روز یکشنبه، تهران و واشنگتن توافق کردند که دوباره برای بررسی جزئیات فنی یک توافق احتمالی دیدار کنند.
به نوشته المانیتور، پس از آنکه مذاکرهکنندگان آمریکایی و ایرانی آخرین دور مذاکرات هستهای خود را در روز یکشنبه به پایان رسانده و توافق کردند که برای تعیین جزئیات فنی یک توافق احتمالی دوباره تشکیل جلسه دهند، دولت ترامپ به شکل محتاطانهای خوشبین به نظر میرسید.
یک مقام ارشد دولت آمریکا به رسانهها گفت: «ما از نتیجه امروز دلگرم شدهایم و مشتاقانه منتظر نشست بعدی خود هستیم که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد». او افزود که توافقی «برای ادامه کار بر روی بخشهای فنی» حاصل شده است.
واکنش ایران پس از پایان مذاکرات در مسقط سنجیدهتر بود. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، مذاکرات را «دشوار اما مفید» خواند و گفت که سلطاننشین عمان، پنجمین دور گفتگوها را هماهنگ خواهد کرد.
منابع آکاه در پایتخت عمان به المانیتور گفتهاند که به نظر میرسد مذاکرات در مسیر درستی در حال حرکت است. گفته میشود ترامپ به دنبال یک پیروزی سریع است، زیرا توافقهای صلح در غزه و اوکراین همچنان دور از دسترس هستند و ایرانیها مشتاق لغو تحریمها برای احیای اقتصاد بحرانزده خود هستند. این منابع گفتند آتشبس اخیر بین حوثیها و ایالات متحده نیز به مذاکرات انرژی تازهای بخشیده است.
مذاکرات روز یکشنبه بیش از سه ساعت طول کشید و توسط استیو ویتکاف، مذاکرهکننده ارشد ایالات متحده، و همتای ایرانی او در مذاکرات، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، رهبری شد. بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، بار دیگر با رد و بدل کردن پیامها بین دو هیئت، نقش میانجی را ایفا کرد. مطابق با مذاکرات قبلی، ویتکاف و عراقچی نیز رو در رو ملاقات کردند.
ترامپ که این هفته از عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی بازدید خواهد کرد، اعلام کرده که در مواجهه با برنامه هستهای به سرعت در حال پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، راه حل دیپلماتیک را به اقدام نظامی ترجیح میدهد.
اما دولت او پیامهای ضدونقیضی در مورد مفاد توافق مورد نظرشان ارسال کرده است. هفته گذشته، ترامپ به خبرنگاران گفت که هنوز تصمیم نگرفته که آیا حق غنیسازی غیرنظامی جمهوری اسلامی ایران به رسمیت خواهد شناخت یا نه. با این حال، ویتکاف روز بعد برنامه غنیسازی تهران را به عنوان «خط قرمز» برای ایالات متحده توصیف کرد. ویتکاف روز پنجشنبه در مصاحبهای با خبرگزاری محافظهکار بریتبارت گفت: «هیچ غنیسازیای مجاز نیست. این به معنای برچیدن، به معنای عدم تسلیحاتی شدن و به معنای این است که نطنز، فردو و اصفهان باید برچیده شوند». ماه گذشته نیز مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفت که ایران میتواند یک برنامه هستهای غیرنظامی را برای نیازهای انرژی خود حفظ کند، اما باید مواد غنیشده را از خارج از کشور وارد کند.
اینکه آیا ایالات متحده در مورد غنیسازی مردد است یا عمداً برای حفظ ابهام در مذاکرات، رویکرد متناقضی را نشان میدهد، هنوز مشخص نیست. از سوی دیگر، مقامات ایرانی حق تهران برای غنیسازی داخلی را موضوعی غیرقابل مذاکره توصیف میکنند.
انتظار میرود برنامه هستهای به سرعت در حال پیشرفت ایران، در صدر دستور کار ترامپ در روز سهشنبه، پیش از سفر به قطر و امارات متحده عربی در اواخر هفته، قرار گیرد. کشورهای خلیج فارس برخلاف سال ۲۰۱۵ که عربستان سعودی و همسایگانش احساس میکردند در مذاکرات به رهبری ایالات متحده به حاشیه رانده شدهاند و از اینکه توافق، موازنه قدرت منطقهای را به نفع ایران تغییر دهد ناراضی بودند، به طور گسترده از مذاکرات هستهای اخیر استقبال کردهاند. ریاض و تهران از آن زمان روابط خود را از سر گرفتهاند که نشاندهنده تغییر گستردهتر در خلیج فارس به سمت اولویت دادن به رفاه اقتصادی بر رویارویی است. یک روز قبل از مذاکرات هستهای در مسقط، عراقچی از جده و دوحه بازدید کرد و در آنجا با مقامات سعودی و قطری دیدار کرد.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
هدیه لاکچری قطر برای ترامپ
-
چشم تهران به مذاکرات ریاض؛ نقشه راهی که خلیج فارس به ترامپ دیکته میکند
-
توضیحات بقائی از روند دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا
-
فرزین: در آینده ۶ نوع بانک داریم/ اساسنامه بانکها تغییرات اساسی میکند
-
ایران خودرو ترسید / غولی که در خودروسازی کشور پنهان شده، بیدار می شود؟
-
معاون رئیس دفتر کاخ سفید: مذاکرات ایران-آمریکا در هر دور جزئیتر شده است
-
بیبی خشم ویتکاف را بر انگیخت/ نتانیاهو جنگ غزه را طولانی کرد
-
لحظه تاریخی برای حلوفصل منازعه ایران و آمریکا
-
راهنمای ساده درباره دعوای هند و پاکستان بر سر کشمیر