امضای تفاهمنامه جدید میان ایران و عربستان؛ برنامهریزی مهم برای افزایش سهمیه حج عمره
اکوایران: در دیدار اخیر رئیس سازمان حج و زیارت ایران، با وزیر حج و عمره عربستان سعودی، تفاهمنامه حج تمتع ۱۴۰۴ میان دو کشور به امضا رسید.

به گزارش اکوایران، علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت ایران،که به عربستان سعودی سفر کرده است، در دیدار با وزیر حج و عمره عربستان سعودی، موضوعات مختلف مرتبط با حج تمتع و عمره را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. در این دیدار، تفاهمنامه حج تمتع ۱۴۰۴ میان دو طرف امضا شد.
گفتوگوهای طرفین شامل مسائل اجرایی عملیات حج تمتع، حمل و نقل هوایی و زمینی، بهداشت مشاعر، مسائل فرهنگی و سفر عمرهگزاران ایرانی بود. همچنین، در این نشست درباره پروازهای هواپیمایی، ارتقاء خدمات اجرایی، افزایش سهمیه حجاج ایرانی در حج آینده و افزایش اعزامها در عمره سال آینده تبادل نظر شد.
این دیدار با حضور سفرای دو کشور و دستاندرکاران حج ایران و عربستان برگزار شد. سازمان حج و زیارت ایران پیشتر اعلام کرده بود که حج تمتع ۱۴۰۴ با ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر سهمیه از نیمه اردیبهشتماه ۱۴۰۴ آغاز خواهد شد. ثبتنام برای این سفر از دارندگان سند حج مطابق با اولویتهای مشخصشده در حال انجام است.
ایران از سال ۱۳۹۴ به دنبال وقوع برخی حوادث برای زائران ایرانی در فرودگاه جده، تصمیم به تعلیق اعزامهای عمره گرفت. اما پس از ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان، دو کشور به توافق رسیدند تا زائران ایرانی دوباره به عمره اعزام شوند. در ابتدا قرار بود که نیمه دوم سال ۱۴۰۲ حدود ۷۰ هزار زائر ایرانی برای عمره اعزام شوند، اما به گفته سازمان هواپیمایی ایران، به دلیل عدم صدور مجوزهای پرواز و برخی مشکلات فنی، این سفر به تعویق افتاد.
تا پیش از تعلیق سفر، حدود ۴۱ هزار و ۲۰۰ نفر برای سفر عمره ثبتنام کرده و هزینههای مربوطه را پرداخت کرده بودند. با تعلیق اعزامها، سازمان حج و زیارت ایران اعلام کرد که پول این زائران با حفظ اولویت اعزام، به آنها بازگردانده شده است.
این در حالی است که روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان در مارس ۲۰۲۳ با میانجیگری چین، عمان و عراق از سر گرفته شد. هر دو کشور تلاش کردهاند تا از بازگشت به تنشهای شدید سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ جلوگیری کنند و اقدامات عملی برای حفظ ثبات منطقهای انجام دهند.
این روند پس از مذاکراتی که در بغداد آغاز شد و ۲۳ ماه بعد به عادیسازی روابط انجامید، تقویت شده است. در سال ۲۰۲۴، لحظات نمادینی از تقویت روابط دوجانبه مشاهده شد، از جمله دیدار مقامات دو کشور و محکومیت حمله اسرائیل به ایران توسط عربستان است.
در سال جاری، روند آشتی ایران و عربستان سعودی همچنان در مسیر خود باقی مانده است. این موضوع بهویژه با در نظر گرفتن آزمونهای متعددی که عادیسازی روابط ایران و عربستان در این سال تجربه کرده، قابل توجه است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود