خیز اروپا برای صدور قطعنامه ضدایرانی جدید در آژانس
اکوایران: قدرتهای اروپایی برای تصویب قطعنامه جدیدی علیه ایران توسط آژانس اتمی سازمان ملل متحد در هفته آینده فشار میآورند.

به گزارش اکوایران، در حالی که جهان در انتظار بازگشت دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده است، قدرتهای اروپایی با هدف تحت فشار قرار دادن تهران به اتهام همکاری ضعیف، برای تصویب قطعنامه جدیدی علیه ایران توسط آژانس اتمی سازمان ملل متحد در هفته آینده فشار میآورند.
به نوشته خبرگزاری رویترز، چنین قطعنامههایی خطر تنش دیپلماتیک بیشتر با ایران را به همراه دارد. این قطعنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی را موظف میکند تا علاوه بر گزارشهای سه ماهه عادی خود، گزارشی موسوم به «گزارش جامع» درباره فعالیتهای هستهای ایران را صادر کند که در آن جزئیات بیشتر توضیح داده میشود و تمرکز بیشتر بر حوزههای مشکل مانند عدم توضیح ایران در مورد ردیابی اورانیوم یافت شده در سایت های اعلام نشده است.
به نوشته رویترز، هدف این است که ایران وادار به بازگشت به میز مذاکره برای موافقت با محدودیتهای جدید بر روی فعالیتهای هستهای خود در ازای لغو تحریمها شود.
یک دیپلمات اروپایی به این خبرگزاری گفت: «نگرانیهای ما در مورد فعالیتهای هستهای ایران بهخوبی شناخته شده است. درخواست از آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای یک گزارش کامل، طبیعی است». او یکی از 5 دیپلماتی است که میگوید فرانسه، بریتانیا و آلمان برای دستیابی به یک قطعنامه جدید فشار می آورند.
دیپلماتها گفتند که ایالات متحده نیروی محرکه قطعنامه نبوده است، اما همچنان انتظار میرود که از آن حمایت کند، همانطور که از آخرین قطعنامه علیه ایران در ژوئن حمایت کرد. قدرتهای اروپایی که به دنبال قطعنامه هستند، درباره این پیش نویس با دولت فعلی ایالات متحده گفتگو میکنند.
رافائل گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز که درگیر یک دیپلماسی هستهای ظریف با هدف دستیابی به توضیحات فوریتر درباره آثار اورانیوم از ایران و متقاعد کردن ایران برای گسترش نظارت آژانسش بر فعالیتهای هستهایاش، علاقهای به گزارش جامع ندارد.
گروسی در یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه سپتامبر گفت: «رویکرد من این است که در حال حاضر سعی کنم مسائل را حل کنم و چشم اندازی از یک اقدام تنبیهی در آینده نداشته باشم. ایده من این است که اکنون تلاش کنم تا همکاری انجام شود.»
تنش
گروسی روز چهارشنبه برای گفتگو و اولین دیدارش با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران از زمان روی کار آمدن در ژوئیه وارد تهران شد. گروسی امیدوار است بتواند به خروج از بن بست طولانی مدت در موضوعات کلیدی کمک کند.
یک مقام ارشد ایرانی با تاکید بر تضاد بین هدف گروسی از امتیاز دادن فوری و هدف قدرتهای غربی برای تحت فشار قرار دادن ایران برای مذاکره درباره محدودیتهای هستهای در سال آینده، گفت: «واکنش تهران به قطعنامه میتواند محدودیت در همکاریهای دیپلماتیک و فنی (با آژانس بین المللی انرژی اتمی) باشد. »
این که آیا دولت آینده ترامپ با مذاکره در مورد آنچه که برخی از دیپلماتها در مقایسه با توافق سال 2015 آن را «کمتر به ازای کمتر» میخوانند، موافق است یا خیر، یک سوال است.
امتیازات و وعدههایی که گروسی از ایران میگیرد، به عنوان نشانههایی از گشودگی ایران برای گفتوگو به دقت زیر نظر خواهد بود.
یک هفته پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پزشکیان گفت که تهران نمیتواند دشمن خود، ایالات متحده را نادیده بگیرد و باید «با دشمنان خود با بردباری برخورد کند».
در حالی که هیچ گزارشی مبنی بر برنامهریزی دولت ترامپ برای مذاکره با تهران پس از روی کار آمدن در ژانویه منتشر نشده است، رئیسجمهور منتخب در جریان مبارزات انتخاباتی گفت: «من نمیخواهم به ایران آسیب بزنم، اما آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند.»
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود