دردسرهای اینترنت بدون فیلتر/گزارش میدانی از پایتخت
طبق تخمین مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، محدودیتهای اینترنتی در شهریور ماه سال 1401، روزانه ضرری معادل با 22 میلیون دلار برای کسبوکارهای اینترنتی داشته است.
علاوه بر این، گزارشها حاکی از آن است که فیلترینگ شبکههای اجتماعی، بهویژه در شرایط سخت اقتصادی، میتواند به روند کارآفرینی و نوآوری را کاهش دهد و به از بین رفتن مشاغل آنلاین بینجامد.
به عنوان مثال، تحقیقی که توسط سازمان دولتی حقوق بشر ایران در سال ۲۰۲۳ منتشر شد هم نشان داد که ۶۰% از کسبوکارهای کوچک اینترنتی به دلیل محدودیتها، با کاهش شدید درآمد روبرو شدهاند و بسیاری از آنها مجبور به تعطیلی شدهاند.
افزون بر این شهروندان معتقدند محدودیتهای شدید اینترنتی باعث کاهش دسترسی به منابع آموزشی و اطلاعات مهم شده است. این مسئله به ویژه برای کسبوکارهای نوپا و استارتاپها که به فناوری و دسترسی به بازارهای جهانی وابسته هستند، بسیار نگرانکننده بوده و هست.
همچنین، مردم معتقدند فیلترینگ شبکههای اجتماعی به کاهش تعاملات اجتماعی و تبلیغات مجازی منجر شده و زمینههای شبکهسازی و همکاری را تضعیف کرده است. بسیاری از کسبوکارها که به جذب مشتری از طریق این پلتفرمها وابسته بودند، با ضررهای مالی جدی روبرو شدند.
مردم به وعدههای دولتهای مختلف به خصوص دولت چهاردهم نیز اشاره کردند و میگویند هر چند چشمشان آب نمیخورد اما امیدوار به رفع فیلتر شبکه های اجتماعی و آزادی دسترسی به اطلاعات هستند. نظر شما درباره این موضوع چیست؟
با دوربین اکوایران به دل شهر زدیم تا شهروندان بیواسطه خواستههایشان از دولت را مطرح کنند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
ترامپ در آستانه ترک مذاکرات؛ اروپا به تکاپو افتاد
-
ایران خودرو قدرت خود را به سایپا نشان داد / آرزویی که سایپایی ها امیدوارند زودتر برآورده شود
-
مذاکرات هستهای و انفجار در بندر راهبردی نزدیک تنگه هرمز؛ بازی توافق پیچیدهتر میشود؟
-
انفجار در سوله شرکت «اوانار پارسیان» میمه اصفهان
-
تخممرغ ۲۵ هزار تومانی درب مرغداری/ تعطیلی گسترده مرغداریها کلید خورد
-
علت انفجار بندر شهید رجایی مشخص شد
-
زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد
-
محکومیت بحرین به پرداخت خسارت به ایران
-
کیش بنیاد به وزارت راه برای تراژدی بندر