ترانزیت 5 میلیون بار با ناوگان فرسوده؟
اکوایران: این روزها اخبار مختلفی در خصوص انعقاد توافقنامه منطقهای با کشورهای همسایه شنیده می شود. توافق نامه هایی که حجم صادرات کشور را به لحاظ وزنی به بیش از 5 میلیون تن می رساند، با توجه به وضعیت حملونقل کشور این پرسش مطرح می شود که آیا مسیر ترانزیتی کشور توان تحمل این بار را دارد؟ پرسشی که در پاسخ به آن رئیس کمیسیون حملونقل اتاق ایران می گوید که در شرایط کنونی زمینه تحقق این هدف فراهم نیست.

به گزارش اکوایران: تقویت بخش ریلی و ترانزیت کشور از جمله برنامه هایی است که تمام دولت ها برای رسیدن به آن برنامه های مختلفی داشته اند،اما تاکنون این برنامه نتوانسته ناوگان فرسوده ریلی و جاده ای کشور را نوسازی و تقویت کند. فرسوده بودن ناوگان ریلی و ترانزیت کشور یکی از عمده مشکلاتی است که موجب شده تا بخش صادرات کشور با مشکل روبرو شود و بسیاری از امتیازات منطقه ای نیز از دست برود. با این شرایط این روزها شاهد انعقاد توافقنامههای منطقهای با همسایگان و حتی انتشار خبری مبنی بر برنامهریزی برای واردات لوکوموتیو به کشور هستیم.
براساس گزارش اتاق بازارگانی ایران، در حال حاضر مسیرهای ترانزیتی ریلی قابل توجهی برای اتصال شمال، جنوب و شرق، غرب طراحی و در حال اجراست هرچند هنوز از نظر اتصال مرزها به ریل وضعیت مناسبی نداریم و تنها تعداد محدودی از مرزهای کشور مانند سرخس، اینچهبرون، رازی و چند مورد دیگر به شبکه ریلی کشور متصل هستند.
رئیس کمیسیون حملونقل اتاق ایران معتقد است با وضعیت فعلی حاکم بر صنعت ریلی کشور، تحقق هدفگذاری انجام شده برای ترانزیت 5 میلیون تن بار در سال در کوتاه مدت امکانپذیر نیست.
اظهار نظر حیسنی در حالی است که مدیرعامل شرکت راهآهن ایران چندی پیش اعلام کرد: که این شرکت برای ترانزیت ۵ میلیون تن بار در سال برنامهریزی کرده و این مجموعه در تلاش است که این مهم در کوتاهمدت اتفاق بیافتد. این درحالی است که به باور رئیس کمیسیون حملونقل اتاق ایران، با توجه به سطح بالای فرسودگی در ناوگان ریلی و کمبود لوکوموتیو، هدفگذاری شرکت راهآهن با واقعیت هماهنگ نیست.
در این رابطه سیدعلی حسینی، رئیس کمیسیون حملونقل اتاق ایران به اتاق ایران آنلاین گفت: شبکه ریلی داخلی کشور ترافیک بالایی دارد و اگر دولت دنبال تقویت بخش تزانزیتی این حوزه است باید برای کاهش سطح ترافیک داخلی، برنامهریزی کند. در حال حاضر شبکه ریلی کشور توان پاسخگویی به برنامهای که دولت ارائه داده را ندارد و در صورت تحقق شاهد قفل شدن شبکه ریلی خواهیم بود.
او ادعای مطرح شده مبنی بر ترانزیت ۵ میلیون تن بار در کشور را غیرواقعبینانه توصیف کرد و افزود: به نظر با توجه به شرایط حاکم بر این حوزه در بهترین حالت میتوان شاهد بهبود ۵۰ درصدی در میزان ترانزیت ریلی کشور باشیم. از طرف دیگر همچنان میزان فرسودگی ناوگان ریلی کشور بالاست و دولت باید پیش از هر چیز زمینه را برای سرمایهگذاری در راستای نوسازی ناوگان، فراهم کند.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی شرکت راهآهن در سال ۱۴۰۰ یک میلیون و ۹۱۳ هزار تن ترانزیت توسط راهآهن صورت گرفته که رکورد جدیدی در آمار صد ساله کشور است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
اتهام زنی تازه رئیس پنتاگون به ایران
-
وزیر کار: دهکبندی خانوادهها تغییر میکند/ برای توزیع کالابرگ نیازمند تعریف منابع جدید هستیم
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز
-
آخرین جزئیات از انفجار بندر شهید رجایی: ۷۰ فوتی و ۱۳۷۵ مصدوم/ سهلانگاری شرکت واردکننده عامل حادثه
-
پزشکیان: مشکلات بانکی کارگران را حل میکنیم/ موظف به تامین سلامت همه مردم هستیم