حباب سکه چاق شد
تب و تاب معاملات پشت خطی در بازار یکشنبه خوابید/ بلوکه قیمت دلار هرات به 500 تومان رسید/ حباب سکه به واسطه توقف قیمت چاق شد و به بالای 19 درصد رفت/ حذف ارز ترجیحی به نفع اقتصاد است یا به ضرر؟ بازار چه میگوید؟

بازار ارز و سکه روز یکشنبه را با تب و هیجان آغاز کرد و در ادامه روز از شدت هیجان کاسته شد و روند نزولی به خود گرفت. قیمت طلا و دلار در بازار پشت خط به دنبال اخبار تنش جدید در منطقه، به بالای مرزهای مقاومتی رفت. این هیجان در پشت خط بازار روز یکشنبه به اوج رسید، اما دوام نداشت و قیمت دلار هرات و درهم دوباره روند کاهشی به خود گرفت.
به عقیده معاملهگران، کمبود نقدینگی در انتهای ماه باعث شد وضعیت بلوکه در بازار ارز سنگینتر شود. این وضعیت بلوکه موجب شد تا خریداران از بازار عقبنشینی کنند و روند کاهش قیمتها آغاز شود. قیمت دلار هرات که در پشت خط از مرز مقاومت 57 هزار و 600 تومان عبور کرده بود، روز شنبه را با قیمت 57 هزار و 700 تومان آغاز کرد و از همان ابتدا در مسیر کاهش قرار گرفت. در ادامه، قیمت دلار هرات مرز حمایتی خود را از دست داد و در نیمه دوم به کف 57 هزار تومان رسید. وضعیت بلوکه بازار ارز هرات که در روز شنبه نزدیک به 300 تومان بود، روز یکشنبه به بالای 500 تومان رسید و قیمت فردایی دلار هرات نیز در میانه کانال 57 هزار تومان به پایان رسید.
در مقابل، قیمت دلار تهران مانند هرات کاهش نیافت و در حوالی 58 هزار تومان معامله میشد که بالاتر از نرخ روز شنبه بود. قیمت درهم با گپ مثبت 100 تومانی آغاز به کار کرد و با کاهش به 15 هزار و 820 تومان رسید. قیمت سکه نیز در 40 میلیون و 200 هزار تومان بازگشایی شد و با افزایش به 40 میلیون و 500 هزار تومان پایان یافت. با این قیمت ثابت سکه، حباب آن به 19 درصد رسید.
قیمت طلای آبشده بالا بازگشایی شد و با کاهش به میانه کانال 14 میلیون تومان رسید. به طور کلی، در روز یکشنبه قیمت دلار هرات به زیر نرخ بسته شده روز شنبه رسید، اما درهم، دلار تهران، سکه و طلای آبشده بالاتر از نرخ روز شنبه بسته شدند.
معاملهگران بر این باورند که با آغاز ماه جدید، وضعیت بلوکه بازار متعادل خواهد شد و بازار روند خود را ادامه خواهد داد. همچنین در روز یکشنبه خبری مبنی بر آزادسازی پول بلوکه شده برای خرید خودروهای وارداتی منتشر شد که معاملهگران تصور میکنند در صورت ورود این پول به بازار ارز و سکه، میتواند نوسانهایی را به همراه داشته باشد. پول بلوکه شده برای حساب وکالتی واردات خودرو 65 هزار میلیارد تومان است که رقم قابل توجهی به شمار میرود.
موضوع داغ دیگر در بازار، حذف ارز ترجیحی برای 485 قلم کالای اساسی وارداتی بود. معاملهگران با توجه به تجربه حذف ارز 4200 تومانی نگران هستند که حذف ارز 28 هزار و 500 تومانی نیز تبعات مشابهی به دنبال داشته باشد. در عین حال، برخی معتقدند که در صورت حذف و عرضه کالاها با قیمت بالاتر، ممکن است تقاضا برای واردات کالاهای اساسی کاهش یابد و دولت بتواند بخشی از منابع ارزی خود را به سایر تقاضاها اختصاص دهد.
در جریان انتقال از دولت سیزدهم به دولت چهاردهم، گمانهزنیها درباره کابینه جدید زیاد است و معاملهگران نیز در مورد وضعیت کنونی اقتصاد و منابع ارزی بحث میکنند. امروز آقای مخبر اعلام کرد که دولت ارزپاشی نکرده، اما معاملهگران دو نکته داشتند. نخست اینکه ذخایر اسکناس نسبت به ابتدای دولت سیزدهم چه تغییری کرده است؛ و دوم اینکه شایعهای مبنی بر این که بانک مرکزی از برخی بانکها سپرده ارزی گرفته، در بازار شنیده میشود که اگر صحت داشته باشد، باید جزئیات آن مشخص شود.
معاملهگران فنی معتقدند که الگوهای موجود در چارت همچنان گارد نزولی را حفظ کردهاند و تا زمانی که این الگوها در بازار رد نشوند، احتمال اصلاح بیشتر از افزایش است. رد شدن این الگو در بازار ارز به معنای عبور و تثبیت قیمت دلار بالای مرز مقاومت 58 هزار و 600 تومان خواهد بود. همچنین، در روز دوشنبه قیمت انس طلا نیز بازگشایی خواهد شد و تأثیراتی بر روند بازارها خواهد گذاشت. نکته آخر اینکه نرخ پسفردایی دلار سلیمانیه در کانال 58 هزار تومان معامله میشود.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
اولین جزئیات از خسارات زلزله 5 ریشتری رشتخوار/ آمار مصدومان اعلام شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ هشدار سیلاب و تگرگ در چندین استان
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
گروسی: توافق احتمالی ایران و آمریکا پیچیدگی کمتری از برجام دارد
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
هجوم بانکهای مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساسترین دوره تاریخی خود؟
-
روز هشدار در بازار طلا، سهام و رمزارز
-
آخرین جزئیات از انفجار بندر شهید رجایی: ۷۰ فوتی و ۱۳۷۵ مصدوم/ سهلانگاری شرکت واردکننده عامل حادثه