توازن جدید در خاورمیانه؟ واکنشها به سفر شاهزاده سعودی به تهران
شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، در سفری کمسابقه وارد تهران شد و با مقامات ارشد نظامی ایران دیدار کرد.

به گزارش اکوایران، سفر شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان، به تهران و دیدار او با مقامات ایرانی، واکنشهای زیادی را به همراه داشته است.
روزنامه الریاض در سرمقالهای سفر وزیر دفاع را گامی مهم در تقویت روابط تهران و ریاض و گسترش همکاریهای دوجانبه دانسته است. این روزنامه معتقد است که توافق پکن، که به میانجیگری چین بین دو کشور به امضا رسید، روند مثبتی را در روابط ایجاد کرده و باعث کاهش تنشها شده است.
الریاض همچنین تأکید کرده است که این سفر میتواند به بازگشت ثبات و امنیت به منطقه کمک کند. به گفته این روزنامه، همکاریهای ایران و عربستان نه تنها منافع دو کشور را تأمین میکند بلکه به ایجاد منطقهای امنتر و باثباتتر خواهد انجامید. این تغییرات، چشمانداز توسعه پایدار در منطقه را هموار میسازد.
بازگشت یک شاهزاده سعودی به تهران پس از ۲۸ سال
شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، در سفری نادر و بیسابقه وارد تهران شد و با مقامات ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد. این سفر در حالی انجام میشود که مذاکرات هستهای ایران و آمریکا ادامه دارد و تنشهای منطقهای میان تهران، واشنگتن و تلآویو در حال افزایش است. در دو سال اخیر، پس از سالها رقابت و دشمنی نیابتی، تهران و ریاض با میانجیگری چین گامهایی عملی برای عادیسازی روابط خود برداشتهاند.
در جریان این سفر، وزیر دفاع عربستان با سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، دیدار و درباره گسترش روابط دفاعی، همکاریهای منطقهای برای تقویت صلح و ثبات و مبارزه مشترک با تروریسم گفتوگو کرد. این دیدار در شرایطی انجام میشود که ایران و ایالات متحده در حال مذاکره برای رسیدن به توافق جدیدی در زمینه برنامه هستهای ایران هستند، در حالی که تهدیدات نظامی از سوی آمریکا و اسرائیل در صورت شکست مذاکرات وجود دارد.
این سفر نخستین حضور یک مقام ارشد سعودی در ایران پس از سال ۱۹۹۷ است. در آن زمان، ملک عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه پیشین عربستان، در دوران ریاستجمهوری محمد خاتمی به تهران سفر کرده بود. پس از قطع روابط دیپلماتیک بین دو کشور در سال ۲۰۱۶، به دلیل حمله معترضان ایرانی به سفارت عربستان در تهران، ایران و عربستان وارد رقابتهای منطقهای شدید شدند که به جنگهای نیابتی در کشورهای مختلف خاورمیانه، بهویژه یمن، دامن زد.
اما در دو سال گذشته، روابط دو کشور به تدریج بهبود یافته است و با میانجیگری چین، توافقی تاریخی برای عادیسازی روابط میان ایران و عربستان به امضا رسید. این تحولات، که بهطور گسترده بهعنوان یک گام مهم برای کاهش تنشها در خاورمیانه تلقی میشود، نشاندهنده آغاز یک دوره جدید در روابط دو کشور است.
همچنین در سال گذشته، ایران و عربستان برای نخستینبار رزمایش دریایی مشترکی را در دریای عمان برگزار کردند و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان نیز به تهران سفر کرد.
در جریان تبادل حملات میان ایران و اسرائیل، نیز کشورهای عربی منطقه از احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات نفتی ایران ابراز نگرانی کرده و به ایالات متحده اعلام کردند که اجازه نخواهند داد اسرائیل از حریم هوایی آنها برای حمله به ایران استفاده کند.
این سفرها و همکاریها، نشانههایی از گرمتر شدن روابط و بهبود همکاریهای نظامی میان دو کشور است.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
توصیف ویتکاف از مذاکرات با ایران ؛ انجام مسئولیتی بزرگ و مهم
-
قیمت مسکن در پردیس از 2میلیارد عبور کرد / افزایش قیمت در حاشیه تهران ادامه دارد
-
شبه قاره بر لبه پرتگاه؛ جنگی که آسیا را نابود خواهد کرد
-
پوتین شرط توافق صلح را اعلام کرد/ مذاکرات به بنبست رسید؟
-
افزایش حقوق کارمندان منوط به تایید هیات وزیران شد
-
ظرایف پنهان یک معامله و آغاز بخش سخت مذاکرات/ پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و بیبی
-
خرید با کالابرگهای الکترونیکی تسهیل شد
-
احداث ترمینال اختصاصی در بندر شهید رجایی/ جزئیات تفاهمنامه بندری ایران و قزاقستان
-
نماینده ارشد ترامپ در مذاکرات: برجام به نفع ایران بود و باید اصلاح شود